Zeker na zijn zware ongeval is John Degenkolb zich er nog meer van bewust van hoe kwetsbaar fietsers zijn in het verkeer. Daarom gebruikt hij zelfs overdag fietslichtjes. Zo'n Bontrager Flare R (zichtbaar vanaf 2 km!) is trouwens het cadeau voor nieuwe abonnees van cycling.be magazine!

De jongste generatie achterlichten dient niet meer alleen voor veiligheid in het donker, maar biedt ook extra zichtbaarheid overdag, want onderzoek toont aan dat 80 % van de ongevallen bij daglicht gebeuren, terwijl gebruik van lichtjes de kans op een ongeval met een derde doet dalen. "Zelfs al is het niet donker, toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezien wordt", vertelt John Degenkolb dan ook terecht in het filmpje dat je bovenaan dit artikel kunt bekijken. "Gebruik daarom voor- en achterlicht, want ook andere weggebruikers rijden overdag met licht", besluit de Duitse familieman van Trek-Segafredo.

Dankzij de krachtige CREE-led van het Bontrager Flare R-achterlicht kun je zowel overdag als 's nachts tot twee kilometer (ja, 2 km!) afstand worden gezien. Dankzij 65 lumen en 270 graden zichtbaarheid kan geen enkele bestuurder nog naast jou kijken. Er zijn twee standen voor zichtbaarheid bij daglicht en twee nachtstanden. Afhankelijk van de stand gaat de oplaadbare batterij 4,5 tot 21 uur mee. De accu-spaarstand bij 5 % restcapaciteit zorgt voor een veilige rit naar huis met een bijna lege accu.

Uit ervaring van een eerdere cycling.be-test kunnen we melden dat de zichtbaarheid van dit lichtje ronduit enorm is, bij volle zon én onder een pikdonkere hemel, en dat de batterij lang meegaat. Wij hebben het sinds het eerste gebruik altijd bij de hand. Wie deze maand intekent als nieuwe abonnee krijgt nu zo'n Bontrager Flare R-achterlicht cadeau - goed voor 12 maand leesplezier en extra veiligheid in het verkeer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!