Zeker na zijn zware ongeval is John Degenkolb zich er nog meer van bewust van hoe kwetsbaar fietsers zijn in het verkeer. Daarom gebruikt hij zelfs overdag fietslichtjes. Zo'n Bontrager Flare R (zichtbaar vanaf 2 km!) is trouwens het cadeau voor nieuwe abonnees van cycling.be magazine!

De jongste generatie achterlichten dient niet meer alleen voor veiligheid in het donker, maar biedt ook extra zichtbaarheid overdag, want onderzoek toont aan dat 80 % van de ongevallen bij daglicht gebeuren, terwijl gebruik van lichtjes de kans op een ongeval met een derde doet dalen. "Zelfs al is het niet donker, toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezien wordt", vertelt John Degenkolb dan ook terecht in het filmpje dat je bovenaan dit artikel kunt bekijken. "Gebruik daarom voor- en achterlicht, want ook andere weggebruikers rijden overdag met licht", besluit de Duitse familieman van Trek-Segafredo.

Dankzij de krachtige CREE-led van het Bontrager Flare R-achterlicht kun je zowel overdag als 's nachts tot twee kilometer (ja, 2 km!) afstand worden gezien. Dankzij 65 lumen en 270 graden zichtbaarheid kan geen enkele bestuurder nog naast jou kijken. Er zijn twee standen voor zichtbaarheid bij daglicht en twee nachtstanden. Afhankelijk van de stand gaat de oplaadbare batterij 4,5 tot 21 uur mee. De accu-spaarstand bij 5 % restcapaciteit zorgt voor een veilige rit naar huis met een bijna lege accu.

Uit ervaring van een eerdere cycling.be-test kunnen we melden dat de zichtbaarheid van dit lichtje ronduit enorm is, bij volle zon én onder een pikdonkere hemel, en dat de batterij lang meegaat. Wij hebben het sinds het eerste gebruik altijd bij de hand. Wie deze maand intekent als nieuwe abonnee krijgt nu zo'n Bontrager Flare R-achterlicht cadeau - goed voor 12 maand leesplezier en extra veiligheid in het verkeer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!