Zeker na zijn zware ongeval is John Degenkolb zich er nog meer van bewust van hoe kwetsbaar fietsers zijn in het verkeer. Daarom gebruikt hij zelfs overdag fietslichtjes. Zo'n Bontrager Flare R (zichtbaar vanaf 2 km!) is trouwens het cadeau voor nieuwe abonnees van cycling.be magazine!

De jongste generatie achterlichten dient niet meer alleen voor veiligheid in het donker, maar biedt ook extra zichtbaarheid overdag, want onderzoek toont aan dat 80 % van de ongevallen bij daglicht gebeuren, terwijl gebruik van lichtjes de kans op een ongeval met een derde doet dalen. "Zelfs al is het niet donker, toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je gezien wordt", vertelt John Degenkolb dan ook terecht in het filmpje dat je bovenaan dit artikel kunt bekijken. "Gebruik daarom voor- en achterlicht, want ook andere weggebruikers rijden overdag met licht", besluit de Duitse familieman van Trek-Segafredo.

Dankzij de krachtige CREE-led van het Bontrager Flare R-achterlicht kun je zowel overdag als 's nachts tot twee kilometer (ja, 2 km!) afstand worden gezien. Dankzij 65 lumen en 270 graden zichtbaarheid kan geen enkele bestuurder nog naast jou kijken. Er zijn twee standen voor zichtbaarheid bij daglicht en twee nachtstanden. Afhankelijk van de stand gaat de oplaadbare batterij 4,5 tot 21 uur mee. De accu-spaarstand bij 5 % restcapaciteit zorgt voor een veilige rit naar huis met een bijna lege accu.

Uit ervaring van een eerdere cycling.be-test kunnen we melden dat de zichtbaarheid van dit lichtje ronduit enorm is, bij volle zon én onder een pikdonkere hemel, en dat de batterij lang meegaat. Wij hebben het sinds het eerste gebruik altijd bij de hand. Wie deze maand intekent als nieuwe abonnee krijgt nu zo'n Bontrager Flare R-achterlicht cadeau - goed voor 12 maand leesplezier en extra veiligheid in het verkeer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...