Mountainbikefabrikant Santa Cruz biedt zijn Reserve Carbon wielen nu ook apart te koop aan en geeft er meteen een levenslange garantie bovenop. Om aan te tonen waarom ze dat durven, gaven ze de wielen in de handen van Danny MacAskill met één opdracht: maak ze kapot!

Santa Cruz toonde eerder al aan waarom je niet bang moet zijn om een carbon frame te kiezen voor je mountainbike en nu doen ze hetzelfde voor carbon wielen. De Santa Cruz Reserve Carbon wielen waren eerst enkel verkrijgbaar als optionele upgrade als je een topfiets aankocht, maar nu kun je ze ook afzonderlijk verkrijgen. Net als ze dat doen voor hun frames krijg je een levenslange garantie bij aankoop van die wielen. Om te bewijzen hoe sterk ze wel zijn, mocht trialsatleet Danny MacAskill er eens compleet los op gaan. De opdracht was duidelijk: rij de wielen kapot.

MacAskill dacht dat die taak simpel zou zijn en zette de banden gewoon wat zachter voordat hij er wat jumps mee ging doen, maar zelfs met extreem weinig druk en meerdere passages over trappen lukte het hem niet. Uiteindelijk moest hij zelfs de achterband van de velg doen en nog enkele keren van de trappen rijden om erin te slagen.

Dat maakt het al iets logischer waarom Santa Cruz een levenslange garantie op de carbon velgen geeft. Als je ze kapot krijgt, worden ze gratis vervangen en je krijgt er - als we de website mogen geloven - nog een high five bovenop. Als er iets anders aan de wielen breekt, dan kun je ze goedkoop laten vervangen via een ander onderdeel van de garantie.

De Reserve Carbon is verkrijgbaar in drie breedtes: 25 (enkel voor 29"), 27 en 30 (zowel voor 29" als 27,5"). De velghoogte groeit mee met de breedte om de proporties perfect te houden. Gewichten variëren van 1587 gram (Reserve 25) tot 1831 gram (Reserve 30). De velgen hebben geen haakprofiel (hookless bead) en krijgen versterkte carbon wanden. Uiteraard zijn ze tubeless compatibel. Met DT Swiss 350-naven kosten ze 1899 euro, en met zwarte Industry Nine Torch-naven wordt dat 2199 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!