Een proper lintje rond het stuur leggen: het is een edele kunst. Toch durfde Rigoberto Uran, de tweede van de Tour de France, het aan om de mecanicien van zijn ploeg Cannondale Drapac uit te dagen voor een wedstrijdje om het snelst stuurlint leggen. Bekijk het filmpje hier!

Het resultaat van de 'battle' is weinig verrassend: mecanicien Jorge Queiros toont zijn vaardigheid en legt het Fi'zi:k-lint aan zijn kant van het stuur al na 2'43" vast met een laagje plakband. Uran doet er meer dan een minuut langer over, maar zijn werkje ziet er toch een pak minder proper uit. Het is wel mooi om te zien welke techniek de profmecanicien gebruikt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...