Een proper lintje rond het stuur leggen: het is een edele kunst. Toch durfde Rigoberto Uran, de tweede van de Tour de France, het aan om de mecanicien van zijn ploeg Cannondale Drapac uit te dagen voor een wedstrijdje om het snelst stuurlint leggen. Bekijk het filmpje hier!

Het resultaat van de 'battle' is weinig verrassend: mecanicien Jorge Queiros toont zijn vaardigheid en legt het Fi'zi:k-lint aan zijn kant van het stuur al na 2'43" vast met een laagje plakband. Uran doet er meer dan een minuut langer over, maar zijn werkje ziet er toch een pak minder proper uit. Het is wel mooi om te zien welke techniek de profmecanicien gebruikt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!