Een proper lintje rond het stuur leggen: het is een edele kunst. Toch durfde Rigoberto Uran, de tweede van de Tour de France, het aan om de mecanicien van zijn ploeg Cannondale Drapac uit te dagen voor een wedstrijdje om het snelst stuurlint leggen. Bekijk het filmpje hier!

Het resultaat van de 'battle' is weinig verrassend: mecanicien Jorge Queiros toont zijn vaardigheid en legt het Fi'zi:k-lint aan zijn kant van het stuur al na 2'43" vast met een laagje plakband. Uran doet er meer dan een minuut langer over, maar zijn werkje ziet er toch een pak minder proper uit. Het is wel mooi om te zien welke techniek de profmecanicien gebruikt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!