Een proper lintje rond het stuur leggen: het is een edele kunst. Toch durfde Rigoberto Uran, de tweede van de Tour de France, het aan om de mecanicien van zijn ploeg Cannondale Drapac uit te dagen voor een wedstrijdje om het snelst stuurlint leggen. Bekijk het filmpje hier!

Het resultaat van de 'battle' is weinig verrassend: mecanicien Jorge Queiros toont zijn vaardigheid en legt het Fi'zi:k-lint aan zijn kant van het stuur al na 2'43" vast met een laagje plakband. Uran doet er meer dan een minuut langer over, maar zijn werkje ziet er toch een pak minder proper uit. Het is wel mooi om te zien welke techniek de profmecanicien gebruikt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het augustusnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin: het mooiste uit de Tour, Jasper Stuyven die wil oogsten in de BinckBank Tour, Fietsen met Maarten Tjallingii, Annemiek van Vleuten, Sam Oomen, een vooruitblik op de Vuelta-passage door Asturië en over de Angliru, tips om een spurt bergop te winnen, hoe je sneller wordt na een fietspositionering, test van 2018-modellen van Trek, Cannondale, Look en Zannata, en veel meer!