Een proper lintje rond het stuur leggen: het is een edele kunst. Toch durfde Rigoberto Uran, de tweede van de Tour de France, het aan om de mecanicien van zijn ploeg Cannondale Drapac uit te dagen voor een wedstrijdje om het snelst stuurlint leggen. Bekijk het filmpje hier!

Het resultaat van de 'battle' is weinig verrassend: mecanicien Jorge Queiros toont zijn vaardigheid en legt het Fi'zi:k-lint aan zijn kant van het stuur al na 2'43" vast met een laagje plakband. Uran doet er meer dan een minuut langer over, maar zijn werkje ziet er toch een pak minder proper uit. Het is wel mooi om te zien welke techniek de profmecanicien gebruikt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!