Lichter, stijver, sterker, comfortabeler en stabieler dan zijn voorganger. Volgens Zannata kreeg zijn Z82-model op alle vlakken een upgrade. Wij waren op het eerste gezicht volledig gewonnen voor de strakkere look van de Vlaamse allrounder, maar raakten nadien ook overtuigd door zijn rijgedrag.

Heb je de sneak peek van Zannata onlangs gezien op Facebook? Cycling.be mocht het geshowde exemplaar van de nieuwe Z82 al eens stevig inrijden. Groot was onze vreugde toen we de matzwarte uitvoering met lichtblauwe accenten naar ons zagen toekomen. Hij ziet eruit als een echte allrounder, dus trokken we er samen gezellig op uit in de heuvelachtige Vlaamse Ardennen. Snel zetten we koers richting Ronse om wat kuitenbijters te bedwingen met ons nieuwe pareltje.

Zannata heeft niet de meest opvallende aeroracer of de lichtste klimfiets in zijn assortiment. Het Belgische merk heeft wél een gamma waarin iedereen zich kan vinden. Dat is net wat de geüpgradede versie van de Z82 uniek maakt: een steengoede fiets die je overal kunt inzetten en tijdens geen enkele rit teleurstelt. Een van de belangrijkste vernieuwingen die hiertoe bijdraagt, is het opgefriste frame. Vooraan valt onmiddellijk de aerodynamische aanpassing aan de voorvork op. De platte vork vloeit nu naadloos over in de kopbuis met nieuw zandloperprofiel en wordt tegemoetgekomen door een kleine welving in de schuine buis. Verder zien we ook dat de dichte driehoek aan de liggende buis en de zitbuis is weggelaten. De flinterdunne asymmetrische achtervork maakt het geheel op zijn beurt wat luchtiger én lichter.

Lees de volledige test van de Zannata Z82 en drie andere 2018-modellen van Trek, Look en Cannondale in het augustusnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle. Bekijk het filmpje met details van de Zannata Z82 bovenaan dit artikel.

SPECIFICATIES
Frame: Zannata Z82 Race
Voorvork: Zannata Z82
Groep: Campagnolo Record (52/36)
Wielset: Miche SWR Full Carbon RC 36
Banden: Schwalbe Lugano 25mm
Stuur: Deda Zero 1
Stuurpen: Deda Zero 1
Zadelpen: Deda Zero 1
Zadel: Selle Italia SLS
Maten: XXS, XS, S, M, L, XL
Gewicht: 7,9 kg (maat L)
Info: www.zannata.be
Prijs frameset: 1395 euro (incl. Deda-zadelpen, balhoofd, expander en vork)
Complete montages:
Campagnolo Record: 3895 euro
Campagnolo Potenza: 2595 euro
Sram Red eTap: 4795 euro
Sram Force: 2595 euro
Shimano Ultegra Di2: 3395 euro
Shimano Ultegra: 2495 euro

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!