Wielertoerist, pendelaar of stadsfietser: iedereen moet goeie fietsverlichting voorzien. Te groot of te moeilijk om te installeren zijn geen redenen meer met de minimalistische Wheely-fietslampjes.

Het nieuws liep de voorbije weken over van verkeersongelukken met bekende fietsers als slachtoffers. Denk maar aan de Italiaanse profrenner Michele Scarponi en motorcoureur Nicky Hayden die onlangs het leven lieten na een ongeluk op training. Je kunt niet genoeg investeren in visibiliteit zodat andere weggebruikers je zeker hebben gezien.

360°-verlichting

De meeste fietsverlichting monteer je op je stuur en zadelpen, maar die laten vaak blinde vlekken aan de zijkanten. Dat is waar de ingenieurs van Wheely hun zoektocht startten naar een manier om een meer effectieve fietsverlichting te ontwerpen. Uiteindelijk kwamen ze op het idee om kleine lampjes rond de wielassen te bevestigen die 360° rond schijnen. Zo krijg je niet enkel een lichtbundel aan de voor- en achterkant van je tweewieler, maar ook op de weg, je wielas, de spaken en de velg van je wiel. Een schitterende aanvulling dus op je huidige fietsverlichting.

3 modi

Het witte voorlicht en het rode aan de achterzijde klem je eenvoudig rond je wielas. De doorzichtige behuizing zorgt ervoor dat de vier felle leds een sterke lichtstraal geven aan weerszijden. Dankzij de ronddraaiende beweging van het wiel wordt het licht verspreid over je volledige wiel. Je kunt ze bovendien in drie verschillende modi zetten: constant licht (16 uur), knipperen (28 uur) en pulseren (45 uur). Gelukkig zijn de Wheely-lichtjes ook waterdicht zodat je niet zonder verlichting valt tijdens een stevige plensbui.

Kickstarter-campagne

Momenteel loopt er een Kickstarter-campagne rond de Wheely. Een setje bestellen kan voor zo'n 25 euro. De kans dat het project slaagt is relatief groot aangezien bijna het volledige bedrag al ingezameld is. Als de Wheely-lampjes effectief in productie gaan, moet je nog even geduld uitoefenen tot september om je setje in ontvangst te nemen. Net op tijd om de donkere herfstdagen goed verlicht tegemoet te gaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...