Wielertoerist, pendelaar of stadsfietser: iedereen moet goeie fietsverlichting voorzien. Te groot of te moeilijk om te installeren zijn geen redenen meer met de minimalistische Wheely-fietslampjes.

Het nieuws liep de voorbije weken over van verkeersongelukken met bekende fietsers als slachtoffers. Denk maar aan de Italiaanse profrenner Michele Scarponi en motorcoureur Nicky Hayden die onlangs het leven lieten na een ongeluk op training. Je kunt niet genoeg investeren in visibiliteit zodat andere weggebruikers je zeker hebben gezien.

360°-verlichting

De meeste fietsverlichting monteer je op je stuur en zadelpen, maar die laten vaak blinde vlekken aan de zijkanten. Dat is waar de ingenieurs van Wheely hun zoektocht startten naar een manier om een meer effectieve fietsverlichting te ontwerpen. Uiteindelijk kwamen ze op het idee om kleine lampjes rond de wielassen te bevestigen die 360° rond schijnen. Zo krijg je niet enkel een lichtbundel aan de voor- en achterkant van je tweewieler, maar ook op de weg, je wielas, de spaken en de velg van je wiel. Een schitterende aanvulling dus op je huidige fietsverlichting.

3 modi

Het witte voorlicht en het rode aan de achterzijde klem je eenvoudig rond je wielas. De doorzichtige behuizing zorgt ervoor dat de vier felle leds een sterke lichtstraal geven aan weerszijden. Dankzij de ronddraaiende beweging van het wiel wordt het licht verspreid over je volledige wiel. Je kunt ze bovendien in drie verschillende modi zetten: constant licht (16 uur), knipperen (28 uur) en pulseren (45 uur). Gelukkig zijn de Wheely-lichtjes ook waterdicht zodat je niet zonder verlichting valt tijdens een stevige plensbui.

Kickstarter-campagne

Momenteel loopt er een Kickstarter-campagne rond de Wheely. Een setje bestellen kan voor zo'n 25 euro. De kans dat het project slaagt is relatief groot aangezien bijna het volledige bedrag al ingezameld is. Als de Wheely-lampjes effectief in productie gaan, moet je nog even geduld uitoefenen tot september om je setje in ontvangst te nemen. Net op tijd om de donkere herfstdagen goed verlicht tegemoet te gaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!