Wielertoerist, pendelaar of stadsfietser: iedereen moet goeie fietsverlichting voorzien. Te groot of te moeilijk om te installeren zijn geen redenen meer met de minimalistische Wheely-fietslampjes.

Het nieuws liep de voorbije weken over van verkeersongelukken met bekende fietsers als slachtoffers. Denk maar aan de Italiaanse profrenner Michele Scarponi en motorcoureur Nicky Hayden die onlangs het leven lieten na een ongeluk op training. Je kunt niet genoeg investeren in visibiliteit zodat andere weggebruikers je zeker hebben gezien.

360°-verlichting

De meeste fietsverlichting monteer je op je stuur en zadelpen, maar die laten vaak blinde vlekken aan de zijkanten. Dat is waar de ingenieurs van Wheely hun zoektocht startten naar een manier om een meer effectieve fietsverlichting te ontwerpen. Uiteindelijk kwamen ze op het idee om kleine lampjes rond de wielassen te bevestigen die 360° rond schijnen. Zo krijg je niet enkel een lichtbundel aan de voor- en achterkant van je tweewieler, maar ook op de weg, je wielas, de spaken en de velg van je wiel. Een schitterende aanvulling dus op je huidige fietsverlichting.

3 modi

Het witte voorlicht en het rode aan de achterzijde klem je eenvoudig rond je wielas. De doorzichtige behuizing zorgt ervoor dat de vier felle leds een sterke lichtstraal geven aan weerszijden. Dankzij de ronddraaiende beweging van het wiel wordt het licht verspreid over je volledige wiel. Je kunt ze bovendien in drie verschillende modi zetten: constant licht (16 uur), knipperen (28 uur) en pulseren (45 uur). Gelukkig zijn de Wheely-lichtjes ook waterdicht zodat je niet zonder verlichting valt tijdens een stevige plensbui.

Kickstarter-campagne

Momenteel loopt er een Kickstarter-campagne rond de Wheely. Een setje bestellen kan voor zo'n 25 euro. De kans dat het project slaagt is relatief groot aangezien bijna het volledige bedrag al ingezameld is. Als de Wheely-lampjes effectief in productie gaan, moet je nog even geduld uitoefenen tot september om je setje in ontvangst te nemen. Net op tijd om de donkere herfstdagen goed verlicht tegemoet te gaan.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!