Julian Alaphilippe en Vincenzo Nibali zijn op papier de topfavorieten voor de regenboogtrui. Wij gingen na waarom zij zich binnenkort (niet) tot wereldkampioen zullen kronen. Voorts hadden we een fijne babbel met Anna van der Breggen, de gedoodverfde wereldkampioene bij de vrouwen.

VROLIJKE FRANS WIL SCOREN OP WK

Twee ritzeges en de bollentrui in de Tour de France. Julian Alaphilipe veroverde in juli de harten van het Franse publiek. 'Juju' is nu de 'chouchou' van de Fransen en een van de topfavorieten voor het WK in Innsbruck. Portret van een alleskunner.

Lees het volledige artikel in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.


WAAROM DE HAAI HET WK (NIET) WINT

Op een fraai palmares als dat van Vincenzo Nibali zou een wereldtitel allerminst misstaan. De Siciliaan zag zijn voorbereiding danig verstoord door de wervelbreuk die hij opliep tijdens de Tour de France, maar bereidde zich na zijn operatie in alle stilte voor op het wereldkampioenschap. In Innsbruck krijgt hij immers een parcours voorgeschoteld dat op zijn lijf geschreven is. Om zijn status van topfavoriet kracht bij te zetten, zal de 33-jarige Nibali echter op - en misschien wel over - het randje moeten koersen. Een overzicht van de troeven én valkuilen die op 30 september kunnen beslissen over winst of verlies van de Haai van Messina. 

Lees het volledige artikel in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.


OLYMPISCH KAMPIOENE GAAT VOOR WK-GOUD

Anna van der Breggen sloeg de Giro Rosa over dit jaar. Omdat ze weleens wat anders wilde rijden, maar ook omdat ze binnenkort frisser aan de start van het wereldkampioenschap in Innsbruck hoopt te staan. "Het is een parcours waarbij het minder op tactiek aankomt. Een rondje voor klimmers, waar ik kans maak op de wereldtitel. En dat is een prijs die ik graag nog een keer wil pakken in mijn loopbaan."

Lees het volledige interview in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.