Aerodynamica is in, onder meer omdat het enorm veel snelheidswinst oplevert. Wij onderwierpen de nieuwe aeromodellen van BMC, Specialized en Ridley aan een grondige test. Voorts lieten we onze fietspositie optimaliseren in de windtunnel van Flanders' Bike Valley.

DRIE NIEUWE AEROMODELLEN GETEST

De nieuwe lichting aerofietsen is losgelaten op de mensheid. De start van de Tour bracht een stortvloed van nieuwsberichten over nieuwe modellen. Een vaak gehoorde opmerking is dat al die fietsen op elkaar lijken, en op het eerste gezicht lijkt dat wel zo. Wij konden de jongste snelheidsduivels van BMC, Ridley en Specialized aan een stevige test onderwerpen om te zien of we echt met eenheidsworst te maken hebben, of net niet ...

Lees het volledige artikel in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.


EEN MIDDAG IN DE WINDTUNNEL

Aerodynamica is in. Waar vroeger koortsachtig gezocht werd naar gewichtsverlies met het oog op meer rendement, ligt de nadruk tegenwoordig op CdA-waarden. CdA wat? Het is de waarde die de luchtweerstand uitdrukt. Wij gingen de strijd met de wind aan en keerden met verbluffende resultaten terug uit de windtunnel van Flanders' Bike Valley in Beringen. Een les in aerodynamica op twee wielen.

Lees het volledige artikel in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.