Begin juli vond de 27e editie van Eurobike plaats. We gingen wederom op zoek naar de laatste hypes, de mooiste designrichtingen en de vreemdste uitvindingen. We zetten de voornaamste trends op een rijtje.

EXCLUSIEF SPEELGOED

Colnago pronkte met de Colnago C64 Gold Private Collection. Een beperkte oplage, details uit echt bladgoud, exclusieve afmontage met Dura-Ace Di2, CeramicSpeed, Lightweight, SRM en Berk, én een bijpassende prijs zijn de codewoorden.

Fietsfabrikanten die zich associëren met automerken, het is niet nieuw. Argon 18 stelde in Friedrichshafen het eerste resultaat van een vierjarige samenwerking met Mercedes voor. De Mercedes-Benz Style Endurance Bike zoekt de link met het automerk vooral in de zilveren kleur, maar de verdere samenwerking zou meer moois moeten opleveren.


DE FIETS WORDT AVONTUURLIJKER

De Look 765 Gravel RS Disc was nog verborgen achter een vitrine, maar komt begin volgend jaar op de markt. De typische Look-elementen zijn aanwezig: verregaande integratie, waaronder een speciale, verzonken stuurpen. Om brede banden en toch een normale racecrank te kunnen monteren, krijgt de liggende achtervork aan de aandrijfkant een knik naar beneden. Net zoals bij de nieuwe 795 Blade zien we bol uitstaande buizen voor de staande achtervork, maar ze krijgen nog een extra knikje, voor nog meer comfort.

Rondo beschikte met de Ruut al over een opvallende gravelfiets met aanpasbare geometrie, en nu komt het met de HVRT, een aerofiets die te monteren is met gewone racewielen of 650b-wielen, waardoor bredere banden (tot 47 mm breed in combinatie met 650b) mogelijk zijn en je jouw terrein kan uitbreiden van asfalt naar gravel. Opnieuw kan je de geometrie aanpassen van race naar meer relaxed dankzij de TwinTip-vork.

Als een merk als Pro, onderdeel van het grote Shimano, zich stort op gravel- en avonturenfietsen, dan weet je dat de trend echt helemaal is doorgebroken. Er komen Pro Discover-sturen en waterdichte outdoorfietstassen, zodat je alle benodigdheden kan meesleuren op je memorabele trips.

Lees het volledige artikel in het septembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle
.