Weinig zaken die zo vervelend zijn als fietstruitjes die geen verkoeling bieden in zomerse omstandigheden. Wij testten elf exemplaren die hun functie wél naar behoren vervullen en geven je meteen ook enkele handige koop- en onderhoudstips.

Net zoals er talrijke fietstypes zijn om aan elke mogelijke vraag of behoefte te beantwoorden, bestaan er heel wat verschillende soorten fietstruitjes. Dat gaat van modern tot retro, met de nieuwste materialen of nog volledig van merinowol, zo licht mogelijk of eerder gericht op functionaliteit. Variaties zijn er meer dan voldoende. Wij richtten ons op de echte zomershirts voor warmere dagen, en zelfs in die categorie stuitten we op grote verschillen. Het voornaamste criterium is de pasvorm die je wenst, en net op dat vlak is er veel vooruitgang geboekt ten opzichte van enkele jaren terug. Tijdens onze test hebben we er expliciet de nadruk op gelegd, zodat je meteen weet of dat bepaalde model iets voor jou is of niet.

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle
.