Over de marginal gains van Team Sky zijn al liters inkt gevloeid. Met het koolhydraatarme dieet pikken we het meest 'trendy' topic eruit. Voorts gaan we op zoek naar een aantal ´marginal gains´ die ook voor de modale recreant zijn weggelegd.

Eenvoudig gesteld zijn ´marginal gains´ de kleine dingen die Team Sky beter tracht te doen dan de rest. "Het idee om wetenschappelijke methodes toe te passen in ons voortdurende streven naar verbetering", verwoordde manager Sir Dave Brailsford het zelf ooit. Nog anders geformuleerd: een poging om niets aan het toeval over te laten en alles zo veel mogelijk in de hand te houden, of het nu gaat om prestatie, omkadering, materiaal of recuperatie. Goede voorbeelden zijn de beruchte bolletjes die in de tijdritpakken van Chris Froome en co verwerkt zitten, of de gepersonaliseerde matrassen die tijdens rittenkoersen en trainingskampen vervoerd worden in een apart busje. In het Tournummer van vorig jaar hebben we het al uitgebreid over de materiaalkeuzes van het Britse topteam gehad. Daarom gooien we het nu over een andere boeg en nemen we een prominente trainings- en voedingsstrategie van Sky onder de loep.

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.