Na zeven jaar trouwe dienst verliet Julien Vermote afgelopen winter het Quick-Step-nest. In plaats van urenlang op kop van het peloton te sleuren, kan de West-Vlaming bij Team Dimension Data veel meer zijn eigen kans gaan.

Julien, je werkt nu volop toe naar de Tour. De voorbije jaren kwam je heel nadrukkelijk in beeld als de man die de marathonontsnappingen niet te veel ruimte mocht geven.
"Ik heb vorig jaar inderdaad enorm veel kilometers op kop gereden. Vaak moest ik kort na de start al aan de bak om de voorsprong rond de drie minuten te houden, om het tempo dan weer wat op te krikken in de finale en de vluchters op de juiste moment terug te pakken. Het was best vermoeiend om dat dag na dag te doen, maar als je iemand als Marcel Kittel in de ploeg hebt, die het bijna altijd afmaakte in de massasprints, verzacht dat de pijn en deel je mee in de vreugde."

Plots ontstond er een hele hype rond die prestaties en werd je een veel gevraagd renner in de Na-Tourcriteria.
"De Tour krijgt natuurlijk veel meer media-aandacht dan eender welke andere wedstrijd op de kalender, en ik geef toe dat het enorm veel deugd deed dat die prestaties ook eens opgepikt werden door het brede publiek. Ik heb toen ook gemerkt dat mijn populariteit er enorm op vooruitgegaan is. Maar even vaak zit je eenzelfde soort inspanning te leveren in de Ronde van Qatar of Dubai, waar je kilometerslang op kop rijdt in de woestijn zonder dat je ook maar één aanmoediging krijgt."

Lees het volledige interview in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.