Ambassadeur Eddy Planckaert windt er geen doekjes om: de BinckBank Tour wordt een rittenkoers om duimen en vingers bij af te likken. Bovendien heeft de organisatie ook heel wat moois in petto voor recreanten.

Twee weken nadat op de Champs-Élysées de Tourwinnaar wordt gehuldigd, start in het Friese Heerenveen de BinckBank Tour. Eddy Planckaert, ambassadeur van de Belgisch-Nederlandse rittenwedstrijd, draagt de koers door de Lage Landen een warm hart toe. "Deze wedstrijd staat garant voor aanvallend koersgedrag."

Een quizvraagje. Wat hebben Marc Soler, Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde, Primoz Roglic en Egan Bernal gemeen? Allemaal kunnen ze wel een bergje over, horen we u denken. Klopt! Maar er zijn meer raakpunten. Ze schreven in 2018 namelijk ook een WorldTour-rittenwedstrijd van één week op hun naam.

Zonder klimcapaciteiten zouden ze het niet redden in Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland of Romandië. In de BinckBank Tour liggen de kaarten enigszins anders. Daar krijgen ook de klassieke coureurs de kans om een gooi te doen naar de eindzege in een rittenwedstrijd. De oogjes van Planckaert blinken. "Deze wedstrijd is er eentje voor allrounders", vertelt de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Je moet kunnen tijdrijden, korte hellingen de baas kunnen en in waaiers kunnen rijden. Voor klassieke renners is het een hele mooie kans om een ronde te winnen."

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.