Wie wint de meest open Tour in jaren? Wie wordt de absolute sprintsensatie? En welke Belgen kunnen scoren? We vroegen het in onze eigen versie van 'Extra Time Koers' aan Sporza-analist José De Cauwer en Belgisch bondscoach Kevin De Weert.

'De meest open Tour in jaren', zo werd de 105e Ronde van Frankrijk de voorbije weken in het lang en het breed aangekondigd. Zeker nu viervoudig winnaar Chris Froome al een loodzware Giro achter de kiezen heeft, lijkt de strijd om de eindzege alle kanten uit te kunnen. Wie van de verzamelde concurrentie neemt de fakkel over? Of slaagt de Keniaanse Brit er toch in om zijn vierde grote ronde op rij te winnen? Wij vroegen het in onze eigen versie van 'Extra Time Koers' aan Sporza-analist José De Cauwer en bondscoach Kevin De Weert, die onder het toeziend oog van moderator Ruben Van Gucht meteen ook de generatieclash tussen de sprinters en de kansen van onze landgenoten onder de loep namen.

Heren, welkom aan deze Rondetafel en alvast bedankt om jullie expertise met ons te willen delen. Allereerst: vinden jullie het een mooie Tour?
De Cauwer: "Ja, eigenlijk wel. Het is een Tour zoals een Tour moet zijn. Sprinters, tijdrijders, klimmers, klassieke renners: ze zullen allemaal hun kans krijgen. De verscheidenheid aan ritten zal het zeer interessant en attractief maken. OK, er zijn slechts drie aankomsten bergop, maar je kan de Tour ook winnen in overgangsritten, afdalingen of kasseiritten, om maar iets te zeggen. Elk moment is goed om een move te doen, zeker in deze Tour."

Lees het volledige artikel in het julinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.