"Ik spreek liever met de pedalen", zei Greg Van Avermaet daags voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad. "Al die interviews, ik heb het een beetje gehad en moet ook zo vaak hetzelfde vertellen." Daarom gooien we het eens over een andere boeg en presenteren wij u 50 tinten Greg...

1. Geen enkele topper kan zonder ploeg. Greg Van Avermaet heeft met ploegmaat Michael Schär ook een beste vriend in het peloton. "Hij is niet alleen een superhelper in de koers, we zijn ook echt twee handen op één buik. We delen dezelfde interesses, waaronder de liefde voor koffie, fietsen en auto's. Hij is een ploegmaat uit de duizend."

2. Van Avermaet is einde contract bij BMC, en over de toekomst van zijn ploeg heerst veel onduidelijkheid. "Liefst van al wil ik gewoon blijven. Ik zit hier goed, maar er mag wel snel duidelijkheid komen. Na de klassiekers wil ik een en ander afronden."

3. Karmeliet. Zijn lievelingsbier. 'Een biertje van de streek, uit Buggenhout. Een tripel? Ja, dat kan er bij mij altijd wel in.

Lees het volledige artikel in het aprilnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.