Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: trainen voor de Ronde onder tijdsdruk. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

VRAAG: Mijn doelen zijn zoals elk jaar de Ronde, Roubaix en Luik, met daarna nog wat leuke Ardennenritten en misschien nog een granfondo in mei of juli. Door werk en gezin heb ik maar tijd om vier keer per week kort te trainen. Meestal rij ik één of twee keer op de rollen (een stevige training of een wedstrijdje op Zwift van ongeveer een uur) en twee of drie keer buiten (2 x max. anderhalf uur en 1x twee of drie uur, afhankelijk van het weer). Kan ik er daarmee raken om op een deftig tempo die lange ritten uit te rijden of heb je tips om het maximum uit mijn beperkte trainingstijd te halen?

Wim Van Hoolst, coach bij Energy Lab: Als je weinig tijd hebt om te trainen, is het van groot belang om zo specifiek mogelijk om te gaan met de beschikbare trainingstijd. Wat ik je kan aanbevelen voor de trainingen op rollen in functie van de Ronde Van Vlaanderen Cyclo zijn specifieke krachttrainingen. (...)

Lees het volledige artikel in het maartnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Zelf een fietsvraag? Stel ze hier!