De terugkeer van het onafscheidelijke duo Muur-Bosberg in de finale van een klassieker kan overal op applaus rekenen. Ook bij Nathan Van Hooydonck. "Het zal me toch iets doen om straks over het parcours te fietsen waarop mijn nonkel in 1989 en 1991 de Ronde van Vlaanderen naar zijn hand zette", bekent de 22-jarige BMC-renner.

Was je blij toen je vernam dat de oude finale van de Ronde van Vlaanderen eerherstel kreeg in de Omloop Het Nieuwsblad?
"Zelf heb ik die finale nooit gereden, maar de beelden van nonkel Edwig staan natuurlijk wel op mijn netvlies gebrand. Ik ben dan ook verheugd dat de Muur en de Bosberg terugkeren in een wedstrijd die - zeker in Vlaanderen - van groot belang is. Ik ben het niet eens met de kritiek van sommigen dat de wedstrijd te zwaar zou zijn zo vroeg in het jaar. Kijk, elke organisator wil zijn wedstrijd profileren via hellingen of kasseistroken. Die horen er nu eenmaal bij, want anders zou het geen klassieker zijn. Uiteindelijk zijn we allemaal profrenners, dus voor mij is die kritiek onterecht."

Lees het volledige interview in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.


OVERWIN ZELF DE HEROÏSCHE DUBBEL MUUR-BOSBERG

Eén dag na de profs kunnen de recreatieve fietsers zich op zondag 25 februari uitleven op het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. Zo vroeg op het jaar is een toertocht van 123 km met tien hellingen en drie kasseistroken een serieuze beproeving, maar er zijn ook afstanden van 88 kilometer (zeven hellingen) en 62 kilometer (vier hellingen) mogelijk, zodat iedere fietsliefhebber een parcours op zijn of haar maat vindt.

ETIXX CLASSICS TOUR EN PELOTON

De Omloop Het Nieuwsblad Cyclo is onderdeel van de Etixx Classics Tour, een reeks van tien 'bucket list-events' voor de gepassioneerde fietser uit binnen- en buitenland, waarbij de deelnemers over de parcours van de mooiste en meest gerenommeerde Vlaamse wielerklassiekers fietsen. Met het oog op een optimale beleving gebeurt dit altijd de dag voor of de dag na de wedstrijd van de profs.

De Etixx Classics Tour maakt op zijn beurt deel uit van Peloton. Peloton verzamelt de veertig mooiste en meest spraakmakende Belgische toertochten onder één koepel. Peloton staat voor kwaliteit, fun, uitdaging, veiligheid, gezondheid ? en plaatst de beleving van de deelnemers centraal. www.peloton.be

Lees de volledige vooruitblik in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.