Corné van Kessel heeft daags voor onze fietstocht zijn tweede overwinning van het seizoen in een tv-cross op zijn naam gezet en bewijst dit jaar bijzonder sterk op dreef te zijn en te kunnen wedijveren met de groep toppers die net achter het duo Van der Poel - Van Aert wekelijks strijden om de derde podiumplaats.

Dag Corné, na jarenlang in de schaduw van de groten gereden te hebben, kom je dit seizoen heel duidelijk op het voorplan, met in Leuven een mooie solo nadat je eerder al in Hasselt na een spectaculaire inhaalrace je eerste tv-cross won?
"Tot hiertoe was ik inderdaad bekend om mijn regelmaat, maar was er nauwelijks een uitschieter. In Hasselt heb ik veel vertrouwen getankt en toen ik het deelnemersveld in Leuven onder ogen kreeg en journalisten me begonnen op te bellen, besefte ik dat ik op papier de te kloppen man was. Het was dan ook voor het eerst dat ik een groot deel van de koers alleen op kop reed en het ook nog kon afmaken. Ik heb het de laatste ronden wel lastig gehad, maar voelde me goed en heb weerom een nieuwe stap gezet in mijn carrière."

Hoe word je van een regelmatige crosser zonder uitschieters een winnaar?
"De laatste jaren was ik goed, maar viel ik niet echt op. Ik kwam meestal net tekort als de koers openbrak. Ik was een aanklamper die altijd tussen de vijfde en de tiende plek reed en daardoor nooit echt vermeld werd bij de favorieten of zelfs subtoppers. Maar die regelmaat maakte wel dat ik vorig jaar als vijfde afsloot op de UCI-ranking. Raar eigenlijk, want bij de jeugd viel ik vooral op door enkele knalprestaties op kampioenschappen ?"

Je werd ooit vicewereldkampioen bij de junioren voor Lars Van der Haar.
"Ik heb bij de jeugd altijd goeie kampioenschappen gereden. Die tweede plaats was enigszins een verrassing, maar het jaar erna werd ik als eerstejaars al dadelijk nationaal kampioen bij de beloften. Ik had een superdag in Heerlen op sneeuw en ijs en kon het verschil maken op techniek, terwijl de sterkere oudere renners een voor een aan het sukkelen waren op de gladde ondergrond."

Lees het volledige interview in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.