Al jarenlang bereidt Peter Sagan zich voor op de Tour de France met een stage rond Lake Tahoe. Vlak voor de start van de Ronde van Californië vertoeft hij er zo'n acht à negen dagen waarna hem de Amerikaanse rittenkoers wacht. cycling.be vertoefde enkele dagen in deze regio en werd betoverd door de pracht rond het zoetwatermeer.

De Ronde van Californië doet jaarlijks de mooiste plekjes aan in de Golden State en dat was ook dit jaar niet anders. Enkele dagen voor de start van de vrouwenkoers mocht cycling.be op uitnodiging van fietsenmerk Specialized mee op pad met het Boels-Dolmans Cycling Team. Uitvalsbasis is South Lake Tahoe, een kleine stad die op zo'n 1900 meter hoogte ligt rond het zoetwatermeer Lake Tahoe. Dat heeft een oppervlakte van zo'n 495 vierkante kilometer en is hiermee het grootste alpiene meer van Noord-Amerika. Het is omringd door bergen en niet alleen een plek waar je zalig kunt fietsen: je kunt er ook prachtige plaatjes schieten.

South Lake Tahoe heeft wat weg van een klein Frans skioord - althans toch aan de Californische zijde, waar er gezellige chalets zijn gebouwd voor de toeristen en het zalig vertoeven is tussen tal van restaurants, cafés en shops met zowel ski- als fietsmateriaal. Geen hoogbouw, een dorp voor toeristen, tot je plots aan de Stateline komt die het skioord in twee deelt en waar je in Nevada belandt. Gokken is er legaal en dus vormt het stadje ook een trekpleister voor toeristen die dromen van het grote lot. Het contrast is groot: aan de ene kant, in Californië, zie je laagbouw, aan de andere kant enkele grote mastodonthotels waar volop een gokje kan gewaagd worden.

Maar we wijken af: we reisden niet naar deze mooie streek om ons geld te verbrassen, maar om te fietsen met het Boels-Dolmans Cycling Team, dat enkele dagen voor de start van de vrouwenkoers present was wegens een paar sponsorverplichtingen met fietsenmerk Specialized. Na een snelle kennismaking met het team - onder meer olympisch kampioene Anna van der Breggen en de Amerikaanse titelverdedigster Megan Guarnier zijn van de partij - springen we op de fiets, een gloednieuwe Ruby Expert met de nieuwe Future Shock-technologie.

Lees de volledige reportage in het novembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.