Quinten Hermans is aan een opmars bezig. Terwijl hij vorig jaar af en toe met een uitschieter zijn plaats bij de profs aankondigde, maakt hij steeds meer deel uit van het trosje dat net achter het duo Van Aert-Van der Poel plaatsneemt. De jeugdconcurrent van Mathieu knaagt stilaan aan zijn achterstand.

Quinten, je bent heel sterk begonnen aan je seizoen met vooral een topprestatie in de Wereldbeker in Iowa, waar je meteen het podium haalde.
"De Amerikaanse Wereldbekerwedstrijden liggen me wel, want ook vorig jaar was ik in Iowa heel goed. Ik kan blijkbaar goed tegen de hitte en de jetlag: drie jaar geleden werd ik al eens zesde in mijn allereerste trip naar Las Vegas. Een jaar later werd ik vierde en vorig jaar was ik er ook goed. Ik heb in tegenstelling tot anderen weinig last van de jetlag en dit jaar heb ik ook bij terugkomst geen problemen ondervonden. Het hielp dat ik wat verplichtingen had daags nadat ik terug in Belgiƫ was, zodat ik de hele dag niet kon denken aan slapen. Na drie dagen zat ik terug in mijn ritme van voorheen. Het weekend erna was ik zowel in Neerpelt als in Gieten topfit."

Ben jij altijd vroeg in conditie of had je speciaal naar deze periode gepiekt?
"Ik wilde van bij het begin van het seizoen goed zijn in de Amerikaanse wedstrijden. Ook in oktober staan er met Zonhoven en Koksijde mooie koersen op het programma. Ik vermoed dat een EK-selectie geen probleem wordt, zodat ik ook daar mijn zinnen op zet. Dan komen er een paar crossen aan die me minder liggen, maar ik wil zeker overal het beste van mezelf geven en in de Wereldbeker en de Superprestige voor een goed klassement gaan."

Lees het volledige interview in het novembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.