Eind augustus vond de 26e editie van Eurobike plaats. Volgend jaar moeten we al in juli naar Friedrichshafen afzakken voor de grootste Europese fietsbeurs. Met 1400 standhouders uit 50 landen konden we weer op zoek gaan naar de laatste hypes, de mooiste designrichtingen en de vreemdste uitvindingen. We zetten de voornaamste trends op een rijtje.

Wie vorig jaar al vond dat er te veel e-mountainbikes op de beursvloer stonden, zal dit jaar nog meer met zijn ogen dicht hebben moeten rondlopen. Zowat elk merk heeft minstens één type e-bike in het gamma en liefst meerdere types. Eén simpele hardtail met een motor volstaat niet meer, je hebt ook nog een trailbike, downhillfiets en racefiets met elektrische ondersteuning nodig. Terwijl de e-bikes er aanvankelijk vooral waren om mobiliteitsproblemen op te lossen, mogen ze tegenwoordig ook voor het plezier worden gebruikt. De e-mountainbikes waren dan ook alomtegenwoordig en integratie was het codewoord. Zo komt Continental met een motor met ingewerkte versnellingen (zie elders in dit nummer).

Lees het volledige artikel met alle trends in het oktobernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.