Als extraatje bij het septembernummer vind je de Veldritgids van cycling.be magazine, met niet alleen interviews met Van Aert, Van der Poel, Aerts, Annemarie Worst en bondscoach Sven Vanthourenhout, maar ook een blik op het materiaal van een crossploeg en uiteraard de complete kalender met een analyse van alle topcrossen.

Wat verwacht de bondscoach in grote lijnen van het nieuwe veldritseizoen?
Sven Vanthourenhout: "In de eerste plaats dat Wout van Aert en Mathieu van der Poel opnieuw hun grote talent zullen bevestigen. Daarnaast hoop ik vooral dat de jongens van de tweede rij een stap kunnen zetten en zich meer in de strijd om de zege kunnen mengen. Ik denk dan in de eerste plaats aan Toon Aerts, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch. Wout en Mathieu zijn uitzonderlijke talenten en hebben de lat heel hoog gelegd. Zij schoten als een komeet naar de top en je kunt niet verwachten dat iedereen zo snel progressie maakt als hen. Anderzijds denk ik dat die eerder genoemde jongens wel nog een jaar of drie, vier stappen kunnen zetten, terwijl er bij Wout en Mathieu iets minder rek op zit."

Het ziet er dus opnieuw naar uit dat we naar een winter van Wout en Mathieu versus de rest gaan. Misschien moeten we er maar van genieten zolang het nog kan? Van der Poel stapt over twee jaar over naar de weg, Van Aert rijdt in 2018 al het klassieke voorjaar.
"Inderdaad, het zijn allebei fantastische atleten en grote persoonlijkheden. Ik zou het vooral spijtig vinden als een van de twee wegvalt in de plaats van allebei tegelijk. Maken ze beiden gelijktijdig de switch, dan verwacht ik dat we mooie wedstrijden te zien krijgen met een open strijd om de overwinning. Zo niet, zal er één renner domineren in de plaats van twee. Dan krijgen we niet de meest boeiende winters."

Wie wordt in de ogen van de bondscoach de revelatie van de winter?
"Ik kijk met belangstelling uit naar het eerste volledige seizoen van Quinten Hermans bij de profs. Vorig jaar stak hij als belofte zijn neus al eens aan het venster, onder meer in de Amerikaanse Wereldbekers. Ik ben benieuwd of hij de volgende stap kan zetten in zijn ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor Eli Iserbyt, die een aantal profcrossen zal uitkiezen. Ook van Laurens Sweeck verwacht ik het een en ander, al kun je hem nog moeilijk een revelatie noemen. Ach, ik hoop in de eerste plaats dat de kloof tussen die twee toppers en de rest van het peloton wat kleiner zal worden."

Lees het volledige interview in de Veldritgids (apart te koop of gratis bij het septembernummer) van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.