Julian Alaphilippe'Ik vergeet niet van waar ik kom'

Hij is de rijzende ster van het Franse wielrennen, maar dat beseft hij zelf nog niet. Het maakt van Julian Alaphilippe een bijzonder aimabel mens. 'Profrenner worden is nooit mijn jongensdroom geweest', vertelt de nog altijd maar 24-jarige Fransman. Portret van een bescheiden, acrobatische levensgenieter.

Lees meer

MateriaalRoubaix vs. Tarmac

'Smoother is faster' beweren ze bij Specialized. Je zou sneller zijn met een comfortracer. Maar is dat ook zo? Kan een Roubaix werkelijk wedijveren met een Tarmac als het op snelheid en efficiëntie aankomt? En is de kasseifiets echt zoveel comfortabeler op de kasseien? We haalden onze vermogensmeter uit de kast en trokken op pad met beide modellen om een zo accuraat mogelijke vergelijking te maken. Hopelijk leest Tom Boonen mee.

Lees meer

MateriaalOver zemen en bretellen

Wie ooit al eens halfweg een lange rit heeft geconstateerd dat zijn fietsbroek verantwoordelijk was voor de marteling van zijn achterwerk, weet hoe belangrijk dat kledingstuk is. Het loont de moeite om te investeren in een broek met een goed zeem en een perfecte pasvorm. Cycling.be legde broeken voor zowel mannen als voor vrouwen op de testbank.

Lees meer

Sur placeBourgondië

Bourgondië staat synoniem voor het goede leven. De streek heeft de duurste wijnen van Frankrijk, de rijkste gastronomische traditie en hier stond de wieg van het West-Europese culturele erfgoed. Bij het goede leven hoort voor lezers van dit blad ook de fiets. Wij deden een poging om te fietsen als een Bourgondiër en slaagden glansrijk.

Lees meer

Fietsen metGuillaume Van Keirsbulck

Guillaume Van Keirsbulck is goed bezig. Vroeg op het seizoen al aan de winst in de GP Samyn en vol vertrouwen naar de Vlaamse klassiekers van eind maart en begin april. Na jarenlang als knecht te hebben gewerkt in dienst van kopmannen bij Quick-Step is hij nu bevrijd en kan hij eindelijk zijn eigen gang gaan als kopman bij Wanty Groupe Gobert.

Lees meer

Tom Boonen'Koers nog altijd met veel goesting'

9 april. Het is zondagochtend. Roger De Vlaeminck ontwaakt, doet de gordijnen open, ziet dat het regent en weet welke treurnis hem te wachten staat. Vandaag sneuvelt zijn record. Vandaag soleert Tom Boonen naar zijn vijfde kassei. In een ideale wereld waar een Hollywoodregisseur de knoppen in handen heeft, staat het vooraf zo in het scenario.

Lees meer

Thomas De Gendt & Tim Wellens'Dromen van succes in de Tour'

Terwijl de meeste Belgische renners natte dromen krijgen van de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, zal je Tim Wellens en Thomas De Gendt niet in de Lotto Soudal-selectie voor die voorjaarsklassiekers terugvinden. Laat anderen maar draaien en keren over de smalle Vlaamse wegen of hun zadelpijn vervloeken na kilometers over de kasseien...

Lees meer

VooruitblikWelkom in Gilbertland

Na Parijs-Roubaix ondergaat de wielerwereld een metamorfose. De bonkige types als Kristoff en Sagan maken plaats voor de spichtige klimmers en de kasseistenen ruimen baan voor geasfalteerde kuitenbijters. De Waalse voorjaarsklassiekers. Hier schrijft men niet Tiesj op de weg, maar wel Phil.

Lees meer

TrainingVan Valkenberg naar Valkenrots

Wanneer de laatste renner z'n rondjes op de piste in Roubaix heeft gereden, zit het kasseiseizoen er officieel op en wordt er al reikhalzend uitgekeken naar het klimwerk in de Ardennen. Van kasseien en betonbanen naar asfalt en van korte, snedige hellingen naar het langere klimwerk. Hoe maak je die overgang?

Lees meer

Op fietspadFlandrien in Toscane

Een weekendje Toscane, we hadden er ons toch iets anders bij voorgesteld. We kwamen net op tijd aan om de zon verdreven te zien worden door volhardende regenwolken en vertrokken net op tijd om te kunnen merken dat er een prachtige, warme week aankwam. En toch hebben we genoten van elke minuut. Hoe dat kan? Lees daarvoor verder.

Lees meer

VooruitblikNieuwe trilogie in Luik-Bastenaken-Luik

Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik zal er dit jaar iets anders uitzien. Het bekende drieluik Wanne-Stockeu-Haute-Levée is er niet bij. Zij worden vervangen door de côtes de Pont, Bellevaux en la Ferme Libert. Kunnen zij de poort naar een spannende finale openen?

Lees meer

WedstrijdWin bril en helm van Ekoï!

Ekoï voorziet niet alleen Erwin Vervecken van een helm en bril, maar biedt ook de kans aan elke lezer om met een CXR19-helm, met 19 ventilatieopeningen en magnetische sluiting, en RS1-bril (ter waarde van 154 euro) te pronken.

Lees meer