Chris Froome'Passie voor de fiets stuwt me vooruit'

Chris Froome stond al drie keer op het hoogste schavot van het podium van de Tour de France. De Keniase Brit wist dit jaar dan wel nog niet te juichen en reed misschien met iets minder flair en overtuiging rond in de Dauphiné, toch geldt hij als topfavoriet om zichzelf op te volgen.

Lees meer

Rit 9: Nantua-ChambéryOver de zwaarste Franse cols

De komende editie van de Tour de France lijkt de meest onvoorspelbare van de laatste jaren te worden. Een van de meest spraakmakende bergritten wordt nog vóór de passage door Pyreneeën en Alpen gereden. De negende etappe voert over de Grand Colombier en de Mont du Chat, twee cols die wedijveren voor de titel van 'zwaarste beklimming van Frankrijk'.

Lees meer

Fietsen MetEdward Theuns

Edward Theuns heeft er een bewogen jaar op zitten. Hij begon vorige zomer goed aan zijn eerste Tour, met twee vijfde plaatsen in massasprints, maar kwam zwaar ten val in de tijdrit en brak daarbij een ruggenwervel. Een pijnlijke en lange revalidatie volgde en gezien de omstandigheden reed de sympathieke Gentenaar een goed voorjaar.

Lees meer

Sur Place15e etappe: Laissac-Sévérac-l'Église naar Le Puy-en-Velay

Geen Alpen, Pyreneeën of Vogezen. Cycling.be ging met enkele lezers een heuvelachtige rit uit de Ronde van Frankrijk verkennen in de minder bekende departementen Aveyron en Haute-Loire. Het werd een onderdompeling in de valleien en de hellingen van la France profonde voor misschien een van de meest verrassende etappes van de komende Tour.

Lees meer

TourgidsInterviews, vooruitblik en elke rit geanalyseerd

In de jacht naar zijn vierde eindzege in de Ronde van Frankrijk zal topfavoriet Chris Froome in deze 104e Tour moeten afrekenen met Nairo Quintana en andere Alberto Contadors. Of hem dat zal lukken, kunnen we onmogelijk voorspelen. Wel kunnen we haarfijn analyseren wat Froome en co zoal te wachten staat op weg naar Parijs.

Lees meer

Do's-and-Don'tsWonden verzorgen

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze maand: wonden verzorgen en trainingszones bepalen. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Stel ze hier!

Lees meer

Bekende VelofielBlaudzun

Toen Johannes Sigmond in 2006 een artiestennaam zocht, viel de keuze op Blaudzun. Geïnspireerd door de Deense wielrenner Verner Blaudzun ("omdat die naam fascinerend klonk"), die in de jaren '70 een bescheiden carrière kende als degelijke tijdrijder.

Lees meer