TeamspecialAlle ploegen, transfers en ons verdict

In het februarinummer van cycling.be magazine vind je de Teamspecial. Dat is niet minder dan 46 pagina's met alle topploegen, de transfers, teamfietsen en ons verdict. Uiteraard verliezen we daarbij ook het vrouwenpeloton niet uit het oog.

Lees meer

Sur PlaceItaliaans genieten in Emilia-Romagna

Cattolica is een Italiaanse badplaats ten zuiden van Rimini. In de zomer is dit een bedevaartsoord voor zonnekloppers, maar het is april wanneer ik mijn intrek neem in Hotel Europa Monetti. De stranden zijn nu nog leeg, maar de zon is al wel op post. Het ideale klimaat voor een korte voorjaarsstage in een goed uitgeruste groene regio.

Lees meer

Tom DumoulinBekende Nederlander tegen wil en dank

De roze trui, wereldkampioen tijdrijden, eindwinst in de BinckBank Tour en het WK ploegentijdrit. 2017 was een boerenjaar voor Tom Dumoulin, die plots een bekende Nederlander werd. "Een ongewenst neveneffect", zegt hij, "Ik ben het niet gewoon om de hele tijd herkend te worden. Dat was wel even wennen. Ik ben een sportman die gewoon zijn job doet, geen ster."

Lees meer

Verkenning Omloopmet Nathan Van Hooydonck

De terugkeer van het onafscheidelijke duo Muur-Bosberg in de finale van een klassieker kan overal op applaus rekenen. Ook bij Nathan Van Hooydonck. "Het zal me toch iets doen om straks over het parcours te fietsen waarop mijn nonkel in 1989 en 1991 de Ronde van Vlaanderen naar zijn hand zette", bekent de 22-jarige BMC-renner.

Lees meer

InterviewHilaire Van der Schueren over vroeger en nu

Hilaire Van der Schueren was zelf nooit wielrenner en rolde in het vak via de amateurs. Hij begon als sportbestuurder bij de profs bij Boule d'Or in 1980 en is sindsdien niet meer weg te denken uit het peloton. 70 wordt hij in 2018, een éminence grise, maar vertel hem niet dat hij oud is.

Lees meer

Fietsen metCorné van Kessel

Corné van Kessel heeft daags voor onze fietstocht zijn tweede overwinning van het seizoen in een tv-cross op z'n naam gezet en bewijst dit jaar bijzonder sterk op dreef te zijn en te kunnen wedijveren met de groep toppers die net achter het duo Van der Poel - Van Aert wekelijks strijden om de derde podiumplaats.

Lees meer

Do's-and-Don'tsMet MTB-schoenen op racefiets

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

Bekende VelofielMet Rick De Leeuw door de Jekervallei

Rick De Leeuw is een echt wielerdier. Maar het liefst van al springt de naar Belgisch Limburg uitgeweken Nederlander nog zélf op de fiets. En dat deden we samen met hem, uitgerekend 's ochtends op 1 januari.

Lees meer

Schrijf je in!cycling.be Marmotta Fietsstage in Oostenrijk

Van 9 tot en met 13 mei en van 13 tot en met 17 juni kan iedereen mee met de cycling.be Marmotta fietsstage in Mühlbach, Salzburgerland. In dit prachtig stukje Oostenrijk rij je onder begeleiding van cycling.be-gidsen Sven Nys of Sven Vanthourenhout en onze cycling.be-man begeleide fietstochten. Daarna kun je genieten van de luxe van het Marmotta Alpin Hotel. Een ideale mix van afzien, tips opsteken en ontspannen - en dat aan een wel erg interessante prijs. Schrijf je hier in!

Lees meer

ParcoursWK Valkenburg

Op 3 en 4 februari 2018 is de Cauberg het strijdtoneel van de wereldkampioenschappen. Parcoursbouwer Adrie van der Poel moest de omloop van de Cauberg Cross weliswaar wat aanpassen, maar de ingrediënten blijven dezelfde: een pak hoogtemeters, veel loopwerk bergop en enkele gevaarlijke schuine kantjes.

Lees meer