Sur Place SpecialOnze routes

In het novembernummer van cycling.be magazine belichten we in de Sur Place Special niet minder dan tien fietsbestemmingen die je zin laten krijgen om meteen al een reis te boeken. Bekijk en download hier onze routes! Bovendien kun je een fietsstage in Oostenrijk winnen.

Lees meer

Laurens Sweeck'Olympische Spelen zijn een droom'

Hij scoorde in de voorbereiding op het crossseizoen een hattrick in de Ronde van Namen en werd nadien door zowat alle collega-veldrijders als dé revelatie van het veldritseizoen getipt. Tenminste, als je nog van een revelatie kunt spreken bij iemand die vorig seizoen al een vaste podiumklant was. Zelf houdt Laurens Sweeck (23) de voetjes op de grond.

Lees meer

ReportageDe nestor van de Gentse Zesdaagse

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent (14-19 november) is al aan zijn 77e editie toe. De 86-jarige Paul Van der Cruyssen zal ongetwijfeld een aandachtige toeschouwer zijn wanneer de tenoren de degens kruisen. De Gentenaar die nu in Bastenaken woont, is er al sinds 1938 bij en is dan ook een levende encyclopedie van de Gentse Zesdaagse.

Lees meer

Fietsen MetQuinten Hermans

Quinten Hermans is aan een opmars bezig. Terwijl hij vorig jaar af en toe met een uitschieter zijn plaats bij de profs aankondigde, maakt hij steeds meer deel uit van het trosje dat net achter het duo Van Aert-Van der Poel plaatsneemt. De jeugdconcurrent van Mathieu knaagt stilaan aan zijn achterstand.

Lees meer

Koffie in het pelotonSerge Pauwels en Kris Boeckmans

Passie voor de fiets is passie voor koffie: het shotje cafeïne is niet meer weg te denken uit het peloton. Anno 2017 gaat de eigen koffiezet zelfs mee in de reiskoffer. Serge Pauwels en Kris Boeckmans getuigen.

Lees meer

Sur PlaceMidden-Oosten

Onze interesse was meteen gewekt toen er een mailtje binnenkwam met de vraag om deel te nemen aan het pre-event van de Middle East Peace Tour. Dat is een zevendaagse rittenkoers voor wielertoeristen die voor het eerst zal plaatsvinden in 2019. Met enige argwaan stapten we gepakt en gezakt op het vliegtuig...

Lees meer

Sur PlaceLake Tahoe

Al jarenlang bereidt Peter Sagan zich voor op de Tour de France met een stage rond Lake Tahoe. Vlak voor de start van de Ronde van Californië vertoeft hij er zo'n acht à negen dagen waarna hem de Amerikaanse rittenkoers wacht. cycling.be vertoefde enkele dagen in deze regio en werd betoverd door de pracht rond het zoetwatermeer.

Lees meer

Do's-and-Don'tsTrainen op hartslag

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: het trainen op hartslag. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

Bekende VelofielLouis Talpe

Als Mega Toby kon hij het onmogelijke, maar ook in het echte leven maakt Louis Talpe (36) indruk met zijn fysieke prestaties. Acteren, presenteren en sinds kort ook nog eens triatlons afhaspelen: om dat alles te kunnen combineren, moet je wel in topconditie verkeren. Talpe is een competitiebeest, verzot op snelheid en cijfertjes.

Lees meer

Mountainbike Special9 fietstests voor elke bikefanaat

De Mountainbike Special behandelt dit jaar zowel de nieuwste ?normale? mountainbikes als de elektrisch ondersteunde variant. Die is op korte termijn volwassen geworden. Net zoals bij onze standaard MTB?s vind je er hardtails en fully?s met veel of weinig veerweg. We konden met vijf e-MTB?s en vier gewone modellen op pad.

Lees meer