Peter Sagan'Ik ben liever niet beroemd'

Na zijn drie opeenvolgende wereldtitels is Peter Sagan zijn sport stilaan ontgroeid. Onze vliegende reporter had de eer en het genoegen om een paar daagjes in het spoor van deze rockster op twee wielen te vertoeven.

Lees meer

Tiesj Benoot'Ik koers nu met andere ingesteldheid'

Tiesj Benoot tekende vorig jaar in de Strade Bianche voor een van de meest gedenkwaardige zeges van het seizoen. Aan de vooravond van het nieuwe klassieke voorjaar is de Gentenaar ervan overtuigd dat hij opnieuw minstens één fraaie overwinning in de benen heeft.

Lees meer

FietstestBudget- versus topfiets

De prijs van een nieuwe racefiets kan variëren van 1.000 tot 12.000 euro. Maar zijn die dure paradepaardjes hun geld echt waard? En waar betaal je dan precies voor? Onze materiaalexpert nam de proef op de som en testte zowel een instapmodel als een topfiets van Specialized.

Lees meer

MonumentenjachtAndrei Tchmil

Op 20 maart zal het exact twintig jaar geleden zijn dat Andrei Tchmil Milaan-Sanremo won. Ruben Van Gucht trok naar Moldavië voor een gesprek over vroeger en nu: "De Belg in mij is niet dood!"

Lees meer

TrainingDe perfecte trainingsmaand voor de RVV Cyclo

Het is nooit te laat om te beginnen trainen, ook niet als je de Ronde van Vlaanderen Cyclo wil rijden. Een maand kan genoeg zijn om je via een spoedcursus klaar te stomen voor Vlaanderens Mooiste. Wij vertellen je hoe!

Lees meer

Fietsen metJasper Philipsen

'De nieuwe Tom Boonen' genoemd worden: het doet wat met een mens, zou je denken. Jasper Philipsen blijft er aan de vooravond van zijn eerste klassieke campagne echter vrij rustig onder: "Het is vooral de bedoeling om ervaring op te doen. Al hoop ik me natuurlijk wel al een paar keer te kunnen tonen ..."

Lees meer

Do's & Don'tsVerantwoord afvallen

Hoe kan je (laten) bepalen wat je ideale (competitie)gewicht is? En hoe kan je op de juiste manier afvallen? We vroegen het aan onze voedingsdeskundige bij Energy Lab

Lees meer

Sur PlaceItaliaans Alpengevoel in Zuid-Tirol

De meest noordelijke regio van Italië is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van de Laars. Het is er niet alleen prachtig op de racefiets, maar ook met de mountainbike. De Alpe di Siusi, bijvoorbeeld, belooft uitdagingen à volonté voor bikers van elk niveau én in zowat elk seizoen.

Lees meer

Do's & Don'tsZin en onzin van foamrollen

Steeds meer profrenners gebruiken een foamrol om de spanning uit hun spieren te rollen. Welke voordelen biedt deze recuperatietechniek voor recreanten en hoe gebruik je zo'n foamrol correct?

Lees meer