VeldritgidsCrosskalender, vooruitblik, analyse, ...

Als extraatje bij het septembernummer vind je de Veldritgids van cycling.be magazine, met niet alleen interviews met Van Aert, Van der Poel, Aerts, Annemarie Worst en bondscoach Sven Vanthourenhout, maar ook een blik op het materiaal van een crossploeg en uiteraard de complete kalender met een analyse van alle topcrossen.

Lees meer

Alexander KristoffNa Europese titel ook regenboogtrui?

Alexander Kristoff (30) kroonde zich tot Europees kampioen in Denemarken begin augustus, een troostprijs na een zwak voorjaar en een moeilijke Tour de France. Wil hij de blauw-witte sterrentrui verruilen voor de regenboogtrui, dan zal hij uit een ander vaatje moeten tappen voor eigen volk. "Dat besef ik", klinkt het bij de sympathieke Noor.

Lees meer

Mathieu van der PoelMountainbiker, wegrenner of veldrijder?

"Soms denk ik dat mensen vergeten hoe jong ik ben. Ik ben 22", zegt Mathieu van der Poel. "Ik hoef nog geen keuzes te maken. De focus ligt de komende maanden gewoon op het veld. Laat me maar crossen: ik kijk echt uit naar de start van het seizoen."

Lees meer

Fietsen MetBob Jungels

Dat Patrick Lefevere een neus heeft voor talent, is al lang geweten. Hij was er dan ook als de kippen bij om twee jaar geleden het Luxemburgse goudhaantje Bob Jungels binnen te halen toen die vrijkwam bij Trek. Twee jaar later is Bob bezig aan z?n weg naar de top, waarbij hij met zijn enorme tijdrittalent in combinatie met een goed klimvermogen kansen heeft als ronderenner.

Lees meer

Wout van AertMinder crossen en proberen in voorjaarsklassiekers

Samen met Mathieu van der Poel is Wout van Aert de smaakmaker van het veldritpeloton. Wereldkampioen Van Aert kiest echter voor een heel andere aanpak komende winter: hij zal zeker tien crossen minder rijden om vervolgens te proeven van het voorjaar op de weg.

Lees meer

Do's-and-Don'tsAngst overwinnen na val

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

Sur PlaceGa zelf het WK achterna in Noorwegen

Bergen ligt in het hart van de Noorse fjorden. Wat natuurpracht betreft kan deze regio zich meten met elk ander landschap in Europa. Fietsen is er ook een aparte ervaring, maar nĂ­et op alle wegen of in elke regio. Terreinkennis is noodzakelijk. Cycling.be selecteerde een topfietsroute op een goed uur rijden van de Noorse wielerhoofdstad.

Lees meer

Bekende VelofielBart Swings

Schaatsen en fietsen, de twee sporten vertonen veel gelijkenissen. Om die reden springt Bart Swings (26) drie keer per week op zijn blitse Specialized voor een trainingstocht. Wij mochten er eens bij zijn en ontdekten dat de Herentenaar een aardig stukje kan trappen.

Lees meer