WedstrijdWin een plekje in de Shimano-assistentiewagen tijdens Omloop!

Shimano staat bij de grootste koersen klaar om de renners te hulp te schieten. Wil jij de hectiek van de koers op een unieke manier beleven? Speel dan hier mee om je plaatsje te winnen in de Shimano-assistentiewagen tijdens de Omloop Het Nieuwsblad!

Lees meer

Geraint Thomas'Froome heeft meer talent dan ik'

Een Tourwinnaar met rock-'n-rollgehalte, dat was al sinds Bradley Wiggins in 2012 geleden. Kapsones heeft Geraint Thomas er echter niet aan overgehouden. De sympathieke Welshman vertelde ons honderduit over het leven als ronderenner en het reilen en zeilen bij Team Sky.

Lees meer

TeamgidsAlles over seizoen 2019

Geen nieuw wielerseizoen zonder een handige teamgids van cycling.be. Welke ploegen bevolken het bontgekleurde peloton? Met welk materiaal rijden ze? Wie zijn hun speerpunten? En hoe sterk zullen ze voor de dag komen?

Lees meer

Jan Bakelants'Wil goed zijn vanaf eerste koers'

2018 was een jaar om snel te vergeten voor Jan Bakelants, die bij AG2R op een dood spoor belandde en zelfs een tijdje renner af leek. Gelukkig vond hij onderdak bij Team Sunweb, waar hij zich volledig ten dienste zal stellen van het teamsucces.

Lees meer

TrainingZo bereid je je voor op de eerste cyclo's

Nu de winter stilaan achter de rug is, is het tijd om het vizier op de eerste cyclo's van het nieuwe jaar te richten. Wij geven je vijf tips om optimaal voorbereid aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad en consoorten te verschijnen. Inclusief trainingsschema van Energy Lab!

Lees meer

Do's & Don'tsVermoeidheid overwinnen

Wat doe je wanneer je vermoeid bent? Ga je toch gewoon trainen om als het ware 'door je vermoeidheid heen te fietsen'? Of moet je luisteren naar je lichaam en laat je de fiets dus best even aan de kant?

Lees meer

Fietstests Alufietsen van BMC en Trek

Een aantal jaar geleden wou echt iedereen een carbon fiets in huis hebben,maar tegenwoordig hebben velen het licht gezien en kiezen ze in de betaalbare categorieën opnieuw sneller voor een hoogwaardig aluminium frame. Wij testten de BMC Teammachine ALR Disc One en de Trek Émonda ALR 5.

Lees meer

Jolien D'hoore'Ik wil meedelen in de buit'

Ze botste de afgelopen jaren in menig finale op de rensters van Boels-Dolmans. Zo kreeg Jolien D'hoore bewondering voor de werkwijze van het team en hapte ze na enkele jaren dan toch toe toen teammanager Danny Stam nog maar eens naar haar gunsten hengelde.

Lees meer

Fietsen metLoes Sels

De 33-jarige Loes Sels is aan het beste seizoen van haar carrière bezig, met veel podiumplaatsen in grote crossen, maar vooral heel veel regelmaat. Enkele dagen na het BK in Kruibeke zochten we de vicekampioene op in haar woonplaats Zoersel. Op het programma: een wegtraining met wat blokjes in guur regenweer.

Lees meer

Do's & Don'tsMotiverende indoortraining

Wat koop je als drukbezette sportieveling of vader van jonge kindjes nu het best om thuis - binnen - toch wat meer aan fietsen toe te komen? Een hometrainer, een spinningfiets, vaste of losse rollen ...?

Lees meer