Greg Van Avermaet'Tour zorgde voor definitieve doorbraak'

De Tourstart in eigen land, de passage op de mythische Muur van Geraardsbergen, enkele kansen op ritwinst én de verjaardag van zijn dochter Fleur. Voor Greg Van Avermaet, veruit de beste 'Tourbelg' van de afgelopen jaren, belooft het een rijkgevulde Ronde van Frankrijk te worden. Cycling.be polste bij Gouden Greg naar zijn innige band met La Grande Boucle.

Lees meer

Geraint Thomas'Ik moet me niet meer bewijzen'

Geraint Thomas toonde zich heer en meester in de Tour de France van 2018. Een gesprek met de uittredende Tourwinnaar over zijn team dat zo gehaat is, de veiligheid in de Ronde van Frankrijk en de impact van zijn triomf vorig jaar.

Lees meer

VooruitblikHinault: 'Een Tour voor klimmers'

Kosten noch moeite zijn gespaard om onze Tourgids alweer een exclusief karakter te geven. Voor de analyse van de ritten riepen we de hulp in van niemand minder dan vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault, die ook al even vooruitblikte naar de strijd om de eindzege.

Lees meer

Op verkenningDe Tour in België

'R U (R)EDDY?' staat er in grote gele drukletters op het wegdek van de Brusselse binnenstad gekalkt, met daarnaast een fiets in een geel hartje. De Grand Départ in Brussel moet één groot volksfeest worden, de ultieme hommage aan de eerste Tourzege van Eddy Merckx in 1969. Vijftig jaar na de legendarische triomf van de man die opgroeide in de hoofdstad ging cycling.be de eerste twee etappes van 'La Grande Boucle' verkennen, die zich volledig afspelen op Belgisch grondgebied.

Lees meer

50 JAAR MERCKXMerckx-collectie Ludwig Wynants

Als bij wonder zijn er nog enkele wedstrijdfietsen van Eddy Merckx bewaard, en daar is één man in het bijzonder verantwoordelijk voor. Niemand minder dan Ludwig Wynants houdt zich fanatiek bezig met de restauratie van enkele pareltjes van de grootmeester.

Lees meer

Fietsen metRemco Evenepoel

De superlatieven waren niet te tellen na de demonstratie van Remco Evenepoel in de Baloise Belgium Tour. Wij bezorgd, want we hadden al een hele tijd geleden een afspraak vastgelegd op de maandag na de vijfdaagse rittenkoers. De wonderboy van Deceuninck - Quick-Step is gelukkig een man van zijn woord en ging lekker losrijden met onze eigenste Erwin Vervecken.

Lees meer

ReportageDe weg naar de ideale massaspurt

Ploegen die deze Tour een massaspurt willen winnen, zetten maar beter een sprinttrein op de rails. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? We kregen waardevolle inside-informatie van Wim Van Hoolst (Energy Lab), die instaat voor de wetenschappelijke trainingsbegeleiding bij Lotto Soudal en die bovendien fungeert als personal coach van speerpunt Caleb Ewan.

Lees meer

MonumentenjachtAlberto Contador

Als je Alberto Contador vraagt hoeveel grote rondes hij gewonnen heeft, dan antwoordt hij negen: drie keer de Tour, drie keer de Giro en drie keer de Vuelta. Door de clenbuterolaffaire - iedereen herinnert zich nog de 'cero, cero, cero ...' op de persconferentie - moest hij één Tour- en één Girozege inleveren. Maar ook die trofeeën staan vreemd genoeg nog steeds in zijn kelder, die is omgebouwd tot een pareltje van een museum.

Lees meer

Do's & Don'tsEerste hulp bij hooikoorts

Niets is mooier dan een zalig zomertochtje in de natuur. Tot plots de horror toeslaat: jeukende ogen en een onophoudelijke niesbui, waardoor je al slalommend verder moet. Wat zorgt voor die allergische reactie en wat kan je doen om de klachten te verlichten? Heel wat, zo blijkt!

Lees meer