Powered by Sport.be Running
Knooppunten
Wat zijn fietsknooppunten?
Het systeem van de fietsknooppunten is even geniaal als eenvoudig. De provinciale toeristische diensten hebben alle baantjes gezocht waar het rustig, veilig en mooi fietsen is. Die hebben ze op een kaart gezet.

De kruispunten waar deze baantjes elkaar ontmoeten, dat zijn de knooppunten. Elk knooppunt kreeg een nummer. Het nummer staat op de 'routenetwerkkaart' en op een bordje aan het kruispunt. Wegwijzertjes tonen de weg van het ene genummerde knooppunt naar het andere.

Zo zie je op de foto een bordje dat aangeeft dat je op knooppunt 24 bent toegekomen en dat je van dit punt naar knooppunt 23 (rechts) of 26 (rechtdoor) kan rijden.

Met de knooppunten stippel je zelf fietstochten uit, zo kort of zo lang je zelf wilt. Voor je vertrekt, zet je alle knooppunten van jouw tocht op een rijtje. Daarna fiets je gewoon van het ene knooppunt naar het andere.
Hoe ga je aan de slag?
Ga naar knooppuntcalculator en breng je startknooppunt of startgemeente in. Maak verder je keuze van de knooppuntnummers afhankelijk van de afstand die je wenst te fietsen. De calculator toont telkens de tussen- en de totaalafstanden. Wordt de route te lang, dan kan je makkelijk enkele knooppunten wegklikken en bijsturen. Als je route ingebracht is, kan je je route uitprinten.
Voorbeeldroutes
Om het je nog makkelijker te maken of om eens compleet nieuwe stukjes BelgiŽ te verkennen, hebben wij al 95 routes uitgestippeld en van uitleg voorzien.