Laurens SweeckTien medailles op elf BK's

Kampioenschapsrenners, ze bestaan echt. Laurens Sweeck stond elf keer aan de start van een BK veldrijden en sleepte tien keer een podiumplek uit de brand. Volgt in Kruibeke na vier titels bij de jeugd nu ook de eerste bij de elite?

Lees meer

Parcours & techniekModdervreten met Bart Wellens

Sinds zijn zege in het legendarische BK van 2007 in Hamme-Zogge gaat tweevoudig wereldkampioen Bart Wellens - half veldrijder, half loopwonder - door het leven als een gereputeerde modderduivel. De goedlachse Kempenaar nam ons mee naar een drassig stukje weide en bracht ons de kneepjes van het vak bij.

Lees meer

Do's & Don'tsWintertraining voor jeugdrenners

Hoe kunnen/moeten nieuwelingen en junioren tijdens de winter trainen om zich optimaal voor te bereiden op het wegseizoen? Voor velen begint het trainen op die leeftijd, maar vaak weten ze niet goed hoe eraan te beginnen ...

Lees meer

VooruitblikWK in Bogense

Schiet Mathieu van der Poel na drie gemiste kansen eindelijk nog eens raak in Bogense? En wat mogen we verwachten in de andere categorieŽn? Eli Iserbyt en Sven Nys laten hun licht schijnen op de nakende regenboogstrijd.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

ReportageWielrennen in China

Is China een wielernatie in wording, zoals sommige visionairs ons willen doen geloven? Onze vrouw ging het ter plaatse onderzoeken. Haar conclusie: waar een wil is, is een weg, maar er is nog heel wat werk aan de winkel ...

Lees meer

Fietsen metThomas Pidcock

Thomas Pidcock geldt als een van de grootste wielertalenten ter wereld - niet alleen in het veld, maar ook op de weg. De ambitieuze Brit mikt vol op de wereldtitel bij de beloften. Reden genoeg om hem aan de tand te voelen tijdens een gezamenlijk trainingsritje.

Lees meer

Do's & Don'tsEcologisch fietsonderhoud

Hoe kan je je fiets op een ecologische manier onderhouden? Of anders gezegd: bestaan er biologisch afbreekbare varianten of ecologische uitgaves van kettingreiniger, smeermiddelen, sprays en dergelijke, die het milieu dus minder of niet belasten?

Lees meer

ReportageIn het spoor van Ellen Van Loy

Werk en topsport combineren: hoe doe je dat precies? Als iemand het kan weten, is het Ellen Van Loy. Wij mochten de renster van Telenet Fidea Lions een dagje volgen tijdens het beoefenen van haar veeleisende job in zorgwoning MPI Oosterlo, waar ze mensen met een mentale beperking begeleidt.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling