Fietsen met Jasper Stuyven'Met zin naar het BK'

Na een zwaar voorjaar waarin hij een schitterend openingsweekend reed met onder andere winst in Kuurne-Brussel-Kuurne, heeft Jasper Stuyven net een weekje relatieve rust genomen. We spreken de week na Parijs-Roubaix af om rustig een stukje te gaan losrijden in de mooie glooiende omgeving van Leuven en de taalgrens.

Lees meer

Alberto Contador'Voel me sterker dan ooit'

Op de dag van de Waalse Pijl reed Alberto Contador niet richting de Muur van Hoei, maar naar Kontich. Daar bezocht de 33-jarige Spanjaard van Tinkoff distributeur Wolvenberg, dat vierde dat het al twintig jaar Sportful verdeelt. Tussen de handtekeningensessies, selfies en meet & greets door, kon ook cycling.be even met de Spaanse ronderenner spreken.

Lees meer

DossierEten op de fiets

Gezonde voeding en sport. Het is een sterk huwelijk, maar wel eentje met veel valkuilen. De wetenschap staat geen seconde stil en topsporters en recreanten worden overladen met de nieuwste gelletjes, repen, shakes en methodes. Het wordt steeds moeilijker om het kaf van het koren te scheiden. Wat is goed? Wat mag absoluut niet? En hoe vind je het voedingspatroon dat perfect bij jou past?

Lees meer

MateriaalZijn wielen de slimste upgrade?

Het belang van een goede wielset wordt heel vaak onderschat. Fabrikanten voorzien fietsen bij de verkoop van relatief goedkope wielen om de prijs te drukken. Maar wie een aardig aantal kilometers maalt, wil al gauw meer. Cycling.be testte acht wielsets van bekende marktleiders zoals Bontrager, Campagnolo, Corima, Fulcrum, Profile Design, Roval, Shimano en Vision.

Lees meer

Jasper De Buyst & Jolien D'hooreOlympische droom

99 dagen voor de start van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro praten we met Jolien D'hoore en Jasper De Buyst in Bar Bidon in Gent. Bij het genot van een kopje koffie blikken de Belgische pistiers vooruit op die Spelen.

Lees meer

Sur PlaceBK in Les Lacs de l'Eau d'Heure

Les Lacs de l'Eau d'Heure werpen zich op als het wielercentrum van WalloniŽ. Met de organisatie van het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg zal het merenland in de laars van Henegouwen zich op 26 juni aan heel wielerminnend BelgiŽ kunnen voorstellen.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Do's-and-don'tsLezersvragen beantwoord

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze maand: aerodynamica tijdens het klimmen en drinken in de hitte. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze op tafel!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling