Tom Boonen'Hoor nog altijd bij beste sprinters'

Elf jaar geleden kroonde Tom Boonen zich tot wereldkampioen in Madrid, op een parcours voor sprinters. Ook in Qatar zijn de snelle mannen aan zet en Boonen, goed voor 22 ritzeges in Qatar, is er kind aan huis. Hij maakt een goede kans om een tweede wereldtitel binnen te rijven. "Klopt, samen met nog heel wat andere jongens", wuift hij alle stress weg.

Lees meer

Mountainbike SpecialTraining, techniek, materiaal, ...

In het oktobernummer vind je de Mountainbike Special, 18 pagina?s over fietsen met dikke banden, van training en techniek, over aanpassingen om je fiets modderproof te maken, de verschillende MTB-disciplines en de Alps Epic-meerdaagse, tot een test van de Trek Fuel EX.

Lees meer

Sur PlaceCycling.be Marmotta Fietsstage aan de Hochkönig

Salzburgerland is dat stukje Oostenrijk waar je het snelst staat vanuit België. Maar je geraakt er ook moeilijk weer weg. Zéker als je een fietser bent. De wielermogelijkheden van de Oostenrijkse regio zijn immers onuitputtelijk. We ontdekten het zelf, samen met 19 lezers, in Mühlbach am Hochkönig.

Lees meer

WK DohaKermiskoers door het zand

Na Kopenhagen in 2011 verwacht het peloton zich opnieuw aan een WK voor sprinters in het Qatarese Doha. Wordt het André Greipel, Mark Cavendish, Marcel Kittel, Tom Boonen, Alexander Kristoff, Nacer Bouhanni of een youngster zoals Caleb Ewan of Fernando Gaviria?

Lees meer

Fietsen metMichael Matthews

Michael Matthews wereldkampioen in Qatar? Zou kunnen, want met topvijfnoteringen in de Bretagne Classic, Québec en Montreal bewees de Australiër dat hij zoals gewoonlijk in deze periode in vorm is. Bovendien heeft 'Bling' wel iets met de regenboogstrijd, getuige zijn wereldtitel bij de beloften in Geelong en zijn tweede plaats vorig jaar in Richmond.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

André GreipelBlijft hongerig

Met een wereldkampioenschap over biljartvlakke wegen door de Qatarese woestijn krijgen de spurters op 16 oktober een uitgelezen kans om de regenboogtrui te veroveren. Dat beseft André Greipel maar al te goed. We voelden de Duitse topspurter van Lotto Soudal aan de tand over het ?WK waaierrijden? en legden hem de woorden van zijn coach Paul Van Den Bosch voor.

Lees meer

Do's-and-don'tsEfficiënt trainen in tijdsnood

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

De Grote PlateauGezond door het tussenseizoen

De herfst maakt zijn intrede in het land en dat is voor veel renners het sein om de riem er even af te laten na een lang en slopend seizoen. Het tussenseizoen staat voor velen in het teken van rust, maar de weg naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen ligt tegelijk vol valkuilen. James Morton, voedingsadviseur bij Team Sky, legt uit hoe die te omzeilen. En geeft hier nog een extra recept!

Lees meer

Onbekend/OnbefietstMountainbiken in het Pays des Collines

Het Pays des Collines is het Henegouwse spiegelbeeld van de Vlaamse Ardennen. Wielertoeristen zakken steeds vaker af naar deze rustige heuvelstreek ten zuiden van de taalgrens. Maar hoe zit het er met de mogelijkheden voor de mountainbikers? We gingen de gepijlde routes van de regio verkennen.

Lees meer

Iedereen veldrijderSamen Straffer Cross

Lichtaart. Iedereen die de cross van nabij volgt, weet dat heel wat veldrijders in navolging van Sven Nys en coach Paul Van Den Bosch het zandparcours in de Kempense gemeente als de perfecte trainingslocatie hebben ontdekt. Nu kan iedereen met een crossfiets of mountainbike op datzelfde parcours en samen met ex-veldrittoppers ook proeven van het veldrijden als competitiesport - maar dan op zijn of haar eigen niveau.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling