Peter SaganWereldkampioen op monumentenjacht

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft op zijn 28ste een palmares om van te duizelen. Toch won de Slovaak slechts één echt 'Monument'. Hoe kan het dat Sterke Peter zijn wonderbenen tot nog toe enkel in de Ronde van Vlaanderen van 2016 kon verzilveren? En wat mogen we dit voorjaar van hem verwachten?

Lees meer

Oliver Naesen'Droom van een klassieke zege'

Oliver Naesen streed in 2017 meerdere malen aan het front, met enkele mooie ereplaatsen in het voorjaar als resultaat. De bekroning kwam er op het Belgisch kampioenschap, waar hij Sep Vanmarcke en Jasper Stuyven naar plek twee en drie verwees. "Ik heb deze winter weer een stap vooruit gezet", klinkt het bij de Oost-Vlaming. "Ik mag dromen van een zege in een voorjaarskoers."

Lees meer

ReportageOp pad met de profs in Monaco

Er een aantal op plakken is lastig. Het zullen er ruw geschat een stuk of vijftig zijn, de wielerprofs die in Monaco wonen. Vlak voor het wielerseizoen helemaal losbarstte, zetten we voet aan grond in het prinsbisdom. Daar hadden we het geluk ons wagonnetje te kunnen aanhaken bij het befaamde Monaco-peloton.

Lees meer

Fietsen metTim Merlier

Tim Merlier heeft er net een schitterend WK opzitten als we in de ijzige kou een van z'n laatste trainingsweken van het huidige crossseizoen afsluiten. Als de kou ons niet had gegijzeld, had het tochtje gerust dubbel zo lang mogen duren, maar nu houden we het na iets meer dan een uurtje voor bekeken. Net lang genoeg om onderweg een reeks vragen af te vuren op de luitenant van Wout Van Aert.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

MateriaalMateriaal- en andere tips om het voorjaar te overleven

Ook voor recreanten is het Vlaamse wielerseizoen begonnen. Dat betekent opnieuw korte en nijdige klimmetjes, kasseien die je ogen uit hun kassen laten daveren en smalle wegen besmeurd met modder en mest. Wij houden wel van dat vuile Vlaamse stoempwerk, maar doen dat graag op een zo comfortabel mogelijke manier. Dankzij dit lijstje weet je perfect hoe je die scherpe stenen als een volleerde prof kan verorberen.

Lees meer

VooruitblikDriedaagse Brugge-De Panne 2.0

Het Vlaamse wielerlandschap ziet er in 2018 een beetje anders uit. De Driedaagse Brugge-De Panne (vroeger de Driedaagse de Panne-Koksijde) is niet langer de laatste rechte lijn richting de Ronde van Vlaanderen, maar trapt vanaf dit jaar de Vlaamse wielerweek op gang. "Het wordt geen kopie van andere voorjaarskoersen, maar een wedstrijd met een eigen gezicht", benadrukt Nick Van Den Bosch.

Lees meer

Fernando GaviriaDromen van Vlaamse hellingen en Franse kasseien

Na het vertrek van Marcel Kittel is Fernando Gaviria meer dan ooit een van de uithangborden van Quick-Step Floors. Komende zomer moet de Colombiaan het waarmaken in de Tour, maar eerst wacht nog het voorjaar, waarin hij start als een van de topfavorieten voor Milaan-Sanremo. "Het is een koers die ik ooit kan winnen", zegt hij.

Lees meer

Do's-and-Don'tsTrainen voor de Ronde onder tijdsdruk

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: trainen voor de Ronde onder tijdsdruk. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

TrainingLeidt vaak fietsen tot erectieproblemen?

In het verleden werd veelvuldig fietsen vaak gelinkt aan erectiestoornissen. Een omvangrijke internationale studie wijst echter uit dat er niet noodzakelijk sprake is van een oorzakelijk verband. "Toch is voorzichtigheid geboden en kan je maar best enkele maatregelen nemen om zitvlakproblemen of een dof gevoel in je schaamstreek te vermijden", waarschuwt Laurens Groenendijk van Energy Lab.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling