Alejandro ValverdeGoud waard in Rio?

Het jaar 2016 was nog nauwelijks ingeluid, toen Alejandro Valverde zijn ambities voor het nieuwe wielerseizoen bekendmaakte. De 36-jarige renner van Team Movistar zou alles in dienst stellen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Ik ga elke koers rijden met de Olympische Spelen in het achterhoofd", klonk het vastberaden.

Lees meer

Louis Vervaeke'Ooit grote ronde winnen'

Wielerminnend Nederland was het voorbije wielerjaar in de ban van haar klassementsrenners, terwijl BelgiŽ in het hooggebergte aan de zijlijn moest toekijken. Louis Vervaeke wil daar in de toekomst verandering in brengen. De Ronde van Spanje wordt zijn eerste grote test.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

MountainbikeBelg Thomas Genon is wereldtopper in freeride

Onze landgenoten blinken niet alleen uit in de traditionele wielerdisciplines, met Luikenaar Thomas Genon hebben we ook een absolute wereldtopper in het spectaculaire slopestyle mountainbike. Welkom in de wondere wereld van Thomas, in het wereldje beter bekend als La Frite, een wereld vol van flips en whips.

Lees meer

Fietsen met Laurens ten DamRoer volledig omgegooid

Laurens ten Dam wordt later dit jaar 36 en heeft eind vorig jaar beslist om zijn leven helemaal anders aan te pakken en de dromen die hij had al te realiseren in zijn laatste profjaren. Het wordt een leuke en verrassende babbel met iemand die qua persoonlijkheid toch wel afwijkt van de gemiddelde profrenner.

Lees meer

Do's-and-don'tsOvaal tandwiel: gek of geniaal?

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Surf naar www.cycling.be en gooi ze op tafel!

Lees meer

Sur PlaceGaliciŽ

De 71e editie van de Vuelta wordt een groene. Twee derde van de ronde wordt afgelegd in EspaŮa Verde, het groene Spanje, aan de Atlantische noordkust van het Iberisch schiereiland. In volle zomer fietsen ook wij liever in een verkoelende oceaanbries dan in de heteluchtoven van het diepe Spaanse zuiden. In GaliciŽ meer precies, waar de eerste Vuelta-week zich volledig afspeelt.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling