100e Giro d'ItaliaWie wint jubileumeditie?

De honderdste Giro pakt uit met een mooi parcours doorheen bijna heel ItaliŽ en zit vol verwijzingen naar zijn eigen geschiedenis, met passages over legendarische cols zoals de Mortirolo en de Stelvio en ritten langs de geboorteplaatsen van Italiaanse wielerhelden Gino Bartali en Fausto Coppi.

Lees meer

Stijlvol in het kortDe 12 mooiste zomeroutfits

In het meinummer stellen we de mooiste fietskleding voor de lente en zomer voor. Shimano, Specialized, rh+, Northwave, Peloton de Paris en Bontrager laten zich opnieuw van hun knapste kant zien. Maar laat vooral je eigen voorkeur bepalen welke van de twaalf outfits uit deze fotoshoot je het mooiste vindt.

Lees meer

WedstrijdWin 3x boek 'De weg naar de wielerdroom'

In het boek ?De weg naar de wielerdroom? bundelden Lotto-Soudal-kopman Tim Wellens en wielercoaches Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst hun krachten. Het resultaat: een handleiding voor wie renner wil worden. Dankzij cycling.be magazine kun je drie exemplaren winnen!

Lees meer

Steven KruijswijkDit keer tot in Milaan?

Steven Kruijswijk leek vorig jaar op weg de eerste Nederlander te worden die de Giro d'Italia op zijn naam zou schrijven, maar in het slotweekend viel die roze droom in duigen. Dit jaar is hij terug voor sportieve revanche. "Die herinnering is een leermoment geworden."

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Fietsen metDylan Groenewegen

Dylan Groenewegen is op korte tijd uitgegroeid tot een van de snelste mannen van het peloton. De 23-jarige sprinter bevestigde vorig seizoen met elf overwinningen dat er na Kittel, Greipel en Cavendish jong talent klaarstaat om op de eerste rij mee te sprinten. Kan hij in juli in zijn tweede Tour de oranje ban breken en nog eens een massasprint winnen voor Nederland?

Lees meer

Il PirataFiets je de legende in

Van 22 tot 24 juni is Bormio opnieuw het epicentrum van Passo dello Stelvio. Het hoofddoel van dit fietsevent blijft om de flanken van de Stelvio te beklimmen en zo astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen onder de aandacht te brengen. Met Il Pirata hebben de berggeiten onder de meest fanatieke deelnemers er een nieuwe uitdaging van formaat bij.

Lees meer

Do's-and-don'tsVormverlies na inactiviteit

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Nu: de conditie terugvinden na ziekte of rust. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze op tafel!

Lees meer

La Chouffe ClassicDe mooiste in de Ardennen

Mei is een prachtige lentemaand om naar de diepe Ardennen te trekken. Met de La Chouffe Classic kun je er dan een van de mooiste recreatieve tochten uit de Cycling Tour fietsen. Je ontdekt er een van de rustigste regio?s van ons land, met onderweg een dozijn minder bekende maar knap nijdige hellingen.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling