TourgidsVenijn zit in de staart

Eenentwintig ritten waarin vier landen worden aangedaan: Frankrijk, Andorra, Spanje en Zwitserland. Negen bergritten, vier aankomsten bergop, twee tijdritten waarvan ťťn klimtijdrit ťn een moordend slot: dat is de Tour de France 2016 in een notendop.

Lees meer

Sur PlaceBij de Mont Blanc

Op 22 juli staat in de Tour de France de bergrit van Albertville naar Saint-Gervais Mont Blanc op het programma. Het is een van de laatste etappes waarin het eindklassement nog door elkaar gehaald kan worden. Vier lezers van cycling.be reden de rit over vijf bergen van de eerste tot de laatste meter. Een verhaal van afzien en genieten, hongerklopjes en stevige bergkost, prachtige landschappen en nieuwe vriendschappen.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Wout PoelsOver Froomes leiderscapaciteiten en mentale weerbaarheid

Winst in de Dauphinť bombardeerde hem prompt tot le grand favori voor de Ronde van Frankrijk. Klaar om derde streepje bij te trekken op zijn palmares. Maar wat maakt Chris Froome zo sterk naast zijn eeuwig draaiende koffiemolentje en al dat gegoochel met wattages? Ploegmaats Wout Poels en Geraint Thomas geven antwoord. ?Chris is een echte kopman die nadenkt over zijn ploegmaats.?

Lees meer

Belgen & Nederlanders in de TourVan Avermaet met gele droom

BelgiŽ zal goed vertegenwoordigd zijn tijdens de Ronde van Frankrijk: met wat geluk staan er vijftien landgenoten aan de start. Greg Van Avermaet doet een gooi naar de gele trui en Serge Pauwels mikt op ritwinst. Jurgen Van den Broeck verschijnt dan weer als knecht aan de Mont Saint-Michel.

Lees meer

Fršnk Schleck'Zou het missen als ik nu al stop'

Fršnk Schleck behoorde tot enkele jaren geleden steevast tot het kransje favorieten voor de Tour, maar de voorbije twee wielerseizoenen waren niet makkelijk voor de ranke Luxemburger. Ondanks al die tegenslagen is de 36-jarige Luxemburger nog altijd even gepassioneerd en gemotiveerd om zijn slag te slaan.

Lees meer

Do's-and-don'tsHaaienvinnen en andere abnormale zadels

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: het nut van 'abnormale' zadels. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Stel ze hier!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling