Mathieu van der Poel'De cross is geen zijstapje'

De vanzelfsprekendheid waarmee Mathieu van der Poel drie verschillende wielerdisciplines combineert, is ongezien. Zijn winterprogramma ziet er wat anders uit dan de voorbije jaren, maar veldritliefhebbers hoeven niet te wanhopen: "Ik sta overal en altijd hongerig aan de start. Dat zal binnenkort in het veld niet anders zijn!"

Lees meer

VooruitblikPaul Herygers over het nieuwe veldritseizoen

Paul Herygers is niet alleen een levende veldritencyclopedie, maar ook een uitzonderlijk taalacrobaat. In zijn onnavolgbare stijl analyseert de wereldkampioen van Koksijde 1994 het pas aangebroken veldritseizoen. Zelden begon een wintercampagne met zo veel vraagtekens als dit jaar.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout'Profiteren van numerieke sterkte'

En of Pauwels Sauzen-Bingoal goed aan het seizoen begonnen is! De 'rode brigade' liet al meteen van zich spreken en kaapte bij de mannen tot nog toe alle belangrijke overwinningen weg. Wij hadden een leuke babbel met speerpunten Laurens Sweeck, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout: "Ja, we beseffen dat we dit jaar meer zullen moeten winnen!"

Lees meer

ReportageAchter de schermen bij Telenet Baloise Lions (2)

Nadat we in het septembernummer al inzoomden op de wegcampagne van Telenet Baloise Lions, belichten we ditmaal de laatste rechte lijn naar de start van het nieuwe veldritseizoen. Teammanager Sven Nys twijfelt er niet aan: "De voortekenen zijn goed: we zijn klaar voor een schitterende winter!"

Lees meer

Dylan Teuns'Wil mijn veelzijdigheid behouden'

Vlaamse en Waalse klassiekers, rittenkoersen van een week, grote rondes: Dylan Teuns kan in elk van deze wedstrijden zijn mannetje staan. Onder het motto 'kiezen is verliezen' zal de polyvalente Halenaar ook in de toekomst opteren voor een gevarieerd programma: "Ik wil me niet in een hokje laten duwen."

Lees meer

Fietsen metLaurens De Plus

Nadat hij in de Tour indruk maakte als meesterknecht van Steven Kruijswijk, mocht Laurens De Plus voor eigen rekening rijden in de BinckBank Tour. Met succes, want de Oost-Vlaming stak zomaar even de eindzege op zak. Hoog tijd voor een boeiende babbel over het strakke Jumbo-Visma-regime, de x-factor van Remco Evenepoel en de veelbesproken transfer van Tom Dumoulin.

Lees meer

FietstestCrossfiets versus gravelbike

Gravelbikes zijn hot en ademen avontuur, maar in welk opzicht verschillen ze nu precies van een crossfiets? Wij zochten het uit door van elk type ťťn nieuw exemplaar te testen.

Lees meer

Sur PlaceKlimparadijs CataloniŽ

CataloniŽ treedt de laatste jaren meer en meer op het voorplan als dť ideale fietsbestemming. Wij kregen gedurende vier dagen een voorsmaakje van de ongebreidelde mogelijkheden die de regio te bieden heeft en waren er meteen van overtuigd: wie ongestoord bergop wil rijden en houdt van prachtige landschappen, is er aan het juiste adres!

Lees meer

Do's & Don'tsCalorieŽn verbranden

Als je samen met een lichte, zwaardere, oudere of jongere trainingsmakker een rit afwerkt aan dezelfde intensiteit, zal een van jullie tweeŽn meer of minder calorieŽn verbranden dan de ander. Hoe valt dit te verklaren? Wij vroegen het aan dokter Jens De Decker.

Lees meer

MonumentenjachtHennie Kuiper

Vier van de vijf Monumenten, een wereldtitel, een olympische titel, twee keer tweede in de Tour ...: voor het palmares van Hennie Kuiper zouden we met beide handen tekenen. In 1981 won hij als laatste Nederlander de Ronde van Lombardije. Het werd een van de meest gedenkwaardige nummertjes van 'de man die nooit kapotging' ...

Lees meer

showcase_vendor

meercycling