Mathieu van der Poel'Winnen went nooit'

"Zoveel mogelijk rijden en zoveel mogelijk winnen. Met die ingesteldheid koers ik al heel mijn leven", aldus alleskunner Mathieu van der Poel. Een vooruitblik op het nieuwe veldritseizoen met de beste crosser van de voorbije jaargang.

Lees meer

Bram TankinkAfscheid van een icoon

Hij won bijna nooit, maar was toch een van de kleurrijkste figuren in het peloton. Na achttien jaar en zeventien grote rondes zegt Bram Tankink het professioneel wielrennen vaarwel. Wij lieten hem nog één keer mijmeren over leven, werk en wielrennen.

Lees meer

Sanne CantWereldkampioene droomt van Grand Slam

Sanne Cant toonde het voorbije jaar dat ze de maat der dingen is in de vrouwencross. Helaas verstoorde een vervelende knieblessure haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ruim voldoende stof voor een boeiend interview met de wereldkampioene.

Lees meer

TrainingMasterclass veldrittechniek

"Techniek is dé doorslaggevende factor in het veldrijden", stelt drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken. Voor zij die van plan zijn om hun crossfiets van stal te halen, zetten we de basics nog even op een rijtje, inclusief tal van handige tips & tricks.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

RetroSven Nys, twintig jaar na de grote doorbraak

In 1998 maakte het veldritwereldje kennis met een nieuw supertalent. Sven Nys etaleerde meermaals zijn klasse en won in zijn debuutjaar meteen de Superprestige. "Ik zou elke dag van toen willen herbeleven", blikt hij twintig jaar later terug.

Lees meer

TrainingDe speeltuinen van de profs

Wil u op pad met de crossfiets, maar weet u niet waarnaartoe? Geen nood: wij geven u een handig overzicht van de interessantste trainingsplekken en 'veldrithotspots' in Vlaanderen.

Lees meer

Sur PlaceCatalonië, hotspot voor wielerfanaten

Girona is de voorbije jaren uitgegroeid tot een populaire pleisterplek voor wielrenners. De charmante Catalaanse stad staat op de to-dolijst van iedere zichzelf respecterende fietsfanaat. Wij weten intussen waarom.

Lees meer

Do's & Don'tsEerste hulp bij ITBS

Kamp je tijdens het fietsen met een stekende en zeurende pijn aan de buitenkant van je knie? Dan is de kans groot dat je aan het iliotibiale bandsyndroom (ITBS) lijdt. Hoe komt dat en wat kan je eraan doen? Energy Lab-coach Kobe Verstraeten geeft het antwoord.

Lees meer

FietstestCrossfietsen Canyon en Stevens

Een kleine twee weken na het schooljaar werd ook het veldritseizoen op gang getrapt, en dus nam onze materiaalexpert twee crossfietsen onder de loep. Hier leest u of ze een goed rapport kunnen voorleggen.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling