Tiesj Benoot'Mijn stempel gedrukt op voorjaar'

Tiesj Benoot verbaasde de wielerwereld met zijn epische zege in de Strade Bianche en kleurde ook de rest van het voorjaar. De jonge Gentenaar maakte voor ons een balans op: "Ik ben van de Strade tot en met de Brabantse Pijl niet buiten de top 8 gevallen. Niet veel renners kunnen dat zeggen."

Lees meer

ZomerkledingDe coolste outfits voor 2018

Nu de eerste warme dagen van het jaar ons zin hebben laten krijgen in meer, stellen we de mooiste fietskleding voor de lente en de zomer voor.

Lees meer

Fietsen metYves Lampaert

Yves Lampaert startte het klassieke seizoen als schaduwkopman en bedankte The Wolfpack voor het vertrouwen met een tweede overwinning op rij in Dwars Door Vlaanderen. Onze man kreeg vanop de fiets een cursus koers-West-Vlaams voor gevorderden.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Elia Viviani'Grootse dingen doen in de Giro'

Elia Viviani ontbolsterde dit jaar helemaal bij Quick-Step Floors en sprintte dit seizoen al zes overwinningen bij elkaar. De Italiaan hoopt zijn magere erelijst in de ronde van zijn eigen land - slechts één overwinning - de komende weken aan te dikken met enkele verse bloemenruikers.

Lees meer

Fabio Aru'Koersen is leren omgaan met tegenslagen'

Fabio Aru moest de Giro d'Italia vorig seizoen noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Zijn geliefkoosde Ronde begon nochtans in zijn Sardinië, maar een blessure gooide roet in het eten. Meer dan ooit is de Sardijn gebrand op revanche, al beseft hij dat er met onder meer Tom Dumoulin en Chris Froome enkele stevige tegenstanders wachten.

Lees meer

Giro d'Italia'Spektakel van begin tot eind!'

Op vrijdag 4 mei wordt in Jeruzalem de 101e Giro op gang geschoten. Drie weken lang doorkruist een internationaal getint peloton de Italiaanse laars en leveren de renners opnieuw een verbeten strijd om de prestigieuze Maglia Rosa. Wij geven u vijf goede redenen om aan uw televisie gekluisterd te zitten, aangevuld met deskundig commentaar van Jeroen Vanbelleghem, die de Giro live zal verslaan voor Eurosport.

Lees meer

RetroHet wonderjaar van Pantani

Dansend op de pedalen met de handen in de beugel, de tanden op elkaar geklemd en de kale knikker krampachtig naar de horizon gericht. Dat was de kenmerkende stijl waarmee Marco Pantani twee decennia geleden een onvergetelijk stukje wielergeschiedenis schreef.

Lees meer

Sur Place in CesenaticoOp Pantani's paden

De Italiaanse badplaats Cesenatico zal voor altijd verbonden blijven met Marco Pantani. De meest aanbeden Italiaanse wielergod woonde er niet alleen zijn hele leven, maar bereidde zich in het plaatselijke hinterland ook elke keer voor op het nieuwe wielerseizoen. Het ideale trainingsparcours van Il Pirata blijkt ook een geschikte bestemming voor hobbyfietsers.

Lees meer

Do's-and-Don'tsVoorkom vervelende buikklachten

Voldoende eten en drinken onderweg is van groot belang, maar soms durven je maag en darmen al eens tegen te sputteren. Welke voeding kan je het best innemen om maag- en darmklachten op de fiets te voorkomen?

Lees meer

showcase_vendor

meercycling