Peter SaganRegenboog kleurt de koers

"De Ronde winnen in mijn trui van wereldkampioen. Het is een droom", aldus Sagan na winst op 3 april in de Ronde van Vlaanderen. Eindelijk had de eeuwige tweede zijn monument beet. Vijf keer al reed hij Vlaanderens Mooiste, even vaak kwam hij tekort. "Nu ben ik de sterkste", klopte hij zich op de borst.

Lees meer

De zomeroutfits van 2016Kleed je kleurig

Als de vogeltjes beginnen te fluiten, komen de witte benen buiten. Wij zochten alvast zes outfits voor mannen en zes voor vrouwen om in stijl je kilometers te malen. Alweer mooie vernieuwingen van o.a. Pearl Izumi, Bioracer, Northwave, rh+, adidas en Specialized.

Lees meer

FietstripFiets samen met cycling.be een Tourrit!

Op 22 juli gaat de derde laatste rit van de Tour de France van Albertville naar Saint-Gervais. Cycling.be gaat deze mythische bergetappe vooraf verkennen en jij kunt met ons mee!

Lees meer

Wellens & DumoulinTim & Tom in de Giro

Tim & Tom in de Giro. Het lijkt wel de titel van een kinderboek, maar voor de protagonisten in kwestie is het bittere ernst. Van 6 tot en met 29 mei azen Tim Wellens (Lotto Soudal) en Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) op een heldenrol in de Ronde van ItaliŽ. De ene gaat vol voor een ritzege, de andere mikt op succes in de tijdritten.

Lees meer

Materiaal10 sturen op een rij

Net als het zadel is het stuur zo'n onderdeel dat veel fietsers gewoon laten zitten op hun fiets, zonder erbij stil te staan wat voor een impact de stuurvorm kan hebben op je zitpositie. Samen met expert in de biomechanica Robin Decottignies van Energy Lab leggen we daarom tien sturen naast elkaar om aan de hand daarvan aan te tonen waarop je moet letten als je van stuur verandert.

Lees meer

Marcel Kittel'Ja, heb aan mezelf getwijfeld'

Drie dagen. Zo lang duurde het voor Marcel Kittel zijn kribbel zette bij Etixx - Quick-Step nadat hij zijn contract bij Giant-Alpecin had ontbonden. Vastberaden om de zwarte pagina van 2015 zo snel mogelijk om te slaan. Het bleek een gouden zet.

Lees meer

Fietsen metTiesj Benoot

Gentenaar Tiesj Benoot kwam vorig seizoen tijdens zijn eerste profjaar binnen door de grote poort. Met zijn vijfde plaats in de Ronde Van Vlaanderen en later de bevestiging van die uitslag door topprestaties in de Baloise Belgium Tour, de GP Montrťal en Parijs-Tours is het 22-jarige rastalent van Lotto Soudal goed op weg om een vaste waarde te worden in de kasseiklassiekers.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Sur PlaceCambridgeshire

In het spoor van succesrijke profs als Froome, Wiggins en Cavendish maakt ook het recreatieve fietsen in Groot-BrittanniŽ sinds enkele jaren een flinke inhaalbeweging. De Tour of Cambridgeshire is zo'n wielertocht voor amateurs die in geen tijd uitgroeide tot een massa-event. Reden genoeg om op ontdekking te gaan in het oosten van Engeland.

Lees meer

Do's-and-don'tsLezersvragen beantwoord

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: specifieke trainingen voor vijftigers, recuperatie na een monsterrit, en wat te doen de laatste weken voor de grote dag. Zelf vragen? Stel ze hier!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling