Tim WellensKlaar voor loodzwaar WK

Tim Wellens heeft 30 september 2018 met stip aangeduid in zijn agenda. Op een parcours met bijna 5000 hoogtemeters droomt hij van een glansrol tussen de andere klimgeiten. "Op die slotklim zullen we allemaal omhoogkruipen", vertelt hij.

Lees meer

Verkenning WK-parcoursWie overleeft de Hel?

Wie houdt Peter Sagan op 30 september van een vierde wereldtitel op rij? Na een verkenning ter plaatse in Innsbruck weten wij het al: de parcoursbouwer. Al weet je nooit met de Slovaak. Zelfs niet op een parcours dat volgens sommigen voor het zwaarste WK ooit zal zorgen.

Lees meer

WK-favorietenAlaphilippe, Nibali en Van der Breggen

Julian Alaphilippe en Vincenzo Nibali zijn op papier de topfavorieten voor de regenboogtrui. Wij gingen na waarom zij zich binnenkort (niet) tot wereldkampioen zullen kronen. Voorts hadden we een fijne babbel met Anna van der Breggen, de gedoodverfde wereldkampioene bij de vrouwen.

Lees meer

Dossier AeroDrie nieuwe aerotoppers en windtunneltest

Aerodynamica is in, onder meer omdat het enorm veel snelheidswinst oplevert. Wij onderwierpen de nieuwe aeromodellen van BMC, Specialized en Ridley aan een grondige test. Voorts lieten we onze fietspositie optimaliseren in de windtunnel van Flanders' Bike Valley.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

VeldrijdenHet tussenseizoen van onze topcrossers

Tussen het einde van het vorige veldritseizoen op 25 februari in Oostmalle en de start van de nieuwe crosswinter op 16 september in Geraardsbergen gaapt een kloof van bijna zeven maanden. Een groot gat dat iedereen op zijn of haar manier invult.

Lees meer

Fietsen metVictor Campenaerts

De temperaturen pieken richting dertig graden en tweevoudig Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts is van plan om drie uurtjes te trainen in de mooie streek rond Leuven, waar hij tegenwoordig woont. Ideaal voor mij om mijn wagonnetje aan te haken.

Lees meer

EurobikeDe fietstrends voor 2019

Begin juli vond de 27e editie van Eurobike plaats. We gingen wederom op zoek naar de laatste hypes, de mooiste designrichtingen en de vreemdste uitvindingen. We zetten de voornaamste trends op een rijtje.

Lees meer

Ronde van Vlaanderen CycloVlaanderens Mooiste gaat offroad

Op 6 oktober is het voor een keer niet erg om van de kasseien te worden gereden en in de berm te belanden, het is zelfs aangeraden! De Ronde van Vlaanderen Off-Road laat je genieten van de meest hero´sche plekken van de Ronde, maar dan met de mountainbike of de gravelfiets.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling