Fietsenspecial66 racefietsen en MTB's voor 2017

Als extra bij het januarinummer, maar ook apart verkrijgbaar, bieden we je de Fietsenspecial 2017 aan. Maar liefst 66 racefietsen en mountainbikes komen aan bod. Meteen goed voor een compleet beeld van wat er in 2017 op de markt is.

Lees meer

WK veldrijdenHet parcours in Bieles ontleed

Eind januari slaat het wereldkampioenschap veldrijden zijn tenten op in Luxemburg. Het is van 1968 geleden dat het Groothertogdom het decor was voor de belangrijkste veldrit van het jaar. Toen won Erik De Vlaeminck in de hoofdstad. Nu is het sympathieke Belvaux de gastheer. Cycling.be trok er midden december naartoe voor een inspectie.

Lees meer

Het MiddenveldEli Iserbyt & Puck Moonen

Tijdens het veldritseizoen nodigt cycling.be iedere maand twee spraakmakende crossfiguren uit aan tafel. Figuren met een band en een mening. Vorige maand lieten Paul Herygers en Erwin Vervecken hun licht schijnen op de eerste helft van het seizoen. Deze maand bewandelen we het liefdespad en zaten we samen met een jong wielerkoppel: Eli Iserbyt & Puck Moonen.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Fietsen metToon Aerts

Toon Aerts blaakt van zelfvertrouwen als hij ons thuis ontvangt voor een trainingsrit door de rustige Noorderkempen. De Europese kampioen van Pontchâteau heeft er net een stage van een week opzitten in Mallorca en kijkt al uit naar het BK en WK.

Lees meer

Onbekend/OnbefietstMarathonroute Hoge Kempen

Met een marathonroute van tachtig kilometer zet Limburg een nieuwe standaard voor het mountainbiken in Vlaanderen. Een route van zo?n afstand uittekenen met zo goed als geen meter asfalt: chapeau!

Lees meer

Sur PlaceRij eens een granfondo in Schotland

Met de Tour of Ayrshire telt vanaf 2017 ook Schotland een echte granfondo. We konden exclusief het parcours door de groene heuvels in het zuidwesten van het land fietsen. Wie plannen heeft om eind april naar Kilmarnock af te reizen, mag zich verwachten aan een heuvelachtige route door een prachtig natuurlijk landschap.

Lees meer

De Grote PlateauGezonde winterkost

De kou zorgt ervoor dat we in de wintermaanden sneller hunkeren naar stevige kost. Tegelijk staat de maand januari voor veel renners synoniem met een tandje bijsteken op training na een rustige periode. Gezond blijven met een hoge weerstand is dus de boodschap. Hoe dat kan met behulp van aangepaste wintervoeding, lees je hieronder.

Lees meer

Do's-and-don'tsKoude tenen en pijnlijke hamstrings

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: pijnlijke hamstrings en koude tenen. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling