Wout van AertHet hoofd van de wereldkampioen

De mentale weerbaarheid van Wout van Aert is inmiddels even legendarisch als zijn palmares. Samen met mental coach Rudy Heylen analyseren we welke psychische kwaliteiten een jeugdig toptalent kunnen doen uitgroeien tot een echte wereldkampioen.

Lees meer

KERSTWEDSTRIJDWin de mooiste fietscadeaus!

WintervoedingWarm eten en drinken

Niet alleen geschikte kleding, maar ook een slimme voedingsstrategie kan je helpen om op temperatuur te blijven tijdens koude winterritten. Welke warme hapjes en drankjes komen van pas voor, tijdens en na het fietsen? We vroegen het na bij de experts van Energy Lab.

Lees meer

Annemarie Worst'Een tweede trui mag altijd'

Annemarie Worst (Steylaerts-777) bekroonde haar prima seizoensstart met een Europese titel in Rosmalen. En dus lijkt het seizoen nu al geslaagd. Niet? "Dat zou je kunnen denken, maar ik heb zeker nog een aantal leuke doelen voor ogen!"

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Do's & Don'tsEen krakend bracket

Als ik fiets, hoor ik een vervelend mechanisch getik tussen mijn benen. Wat kan ik doen om dit op te lossen? Johan van Rijwielen Smets helpt je weer op weg!

Lees meer

Fietsen metKatie Compton

Katie Compton wordt deze maand veertig, maar afgaande op haar ambitie en motivatie lijkt ze een jong veulen dat staat te dartelen in de weide om haar kunstjes te tonen. "Na vier zilveren medailles zou ik toch graag eens wereldkampioene worden."

Lees meer

Bekende VelofielSaartje Vandendriessche

Met Louis Talpe stelden we u in deze rubriek al een creatieve en sportieve duizendpoot voor. Deze maand denken we zijn vrouwelijke tegenhanger gevonden te hebben in de persoon van Saartje Vandendriessche. "Mijn eerste koersfiets, dat was liefde op het eerste gezicht."

Lees meer

Do's & Don'tsEen verstuikte enkel verzorgen

Onlangs verstuikte Mathieu van der Poel zijn enkel. Het zag er ernstig uit, maar de dag nadien reed hij doodleuk naar de overwinning in Gieten. Hoe kan je het best omgaan met een verzwikte enkel en wanneer mag je in principe opnieuw fietsen?

Lees meer

showcase_vendor

meercycling