50 Tinten Greg'Geef mij maar stoverij met worst'

"Ik spreek liever met de pedalen", zei Greg Van Avermaet daags voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad. "Al die interviews, ik heb het een beetje gehad en moet ook zo vaak hetzelfde vertellen." Daarom gooien we het eens over een andere boeg en presenteren wij u 50 tinten Greg...

Lees meer

Verkenning Parijs-RoubaixWout van Aert maakt kennis met kasseien

Drie dagen na zijn fraaie debuut in de Omloop Het Nieuwsblad begaf Wout van Aert zich naar Noord-Frankrijk voor een eerste kennismaking met de Hel van het Noorden. Samen met ťminence grise Stijn Devolder testte de drievoudige wereldkampioen veldrijden zowel het materiaal als de benen op de nijdige kasseien tussen Wallers en Hem. Wij mochten plaatsnemen in de volgwagen van Veranda?s Willems-Crelan.

Lees meer

MateriaalDe grote helmentest

Anno 2018 moeten we gelukkig al niet meer pleiten voor het nut van een helm. Zowat iedereen beseft dat het dragen ervan het risico op een hersenletsel bij een onfortuinlijke val enorm vermindert. Wij mochten aan de slag met niet minder dan zestien exemplaren. Met helmen tussen 100 en 300 euro kan je je wel verwachten aan grote kwaliteitsverschillen, maar toch bleken ze een voor een hun eigen voor- en nadelen te hebben.

Lees meer

Philippe Gilbert'Denk nog niet aan stoppen'

35 is Philippe Gilbert intussen, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet. "Ik koers nog altijd met heel veel goesting", zegt hij. "Er wacht me nog een enorme uitdaging, want ik wil die vijf Monumenten op mijn palmares. De wil is bijzonder groot om die missie tot een goed eind te brengen."

Lees meer

Hellingen zonder naamDe alternatieve Gold Race

Nu het wielervoorjaar volop aan de gang is, houdt ook Cycling.be de benen niet stil. Onze redacteur ging op zoek naar de mooiste, maar minder bekende klimmetjes in het Nederlandse Zuid-Limburg, dť thuisbasis van de Amstel Gold Race.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Fietsen met Dylan van Baarle'Bij Sky maken details het verschil'

Het is berekoud wanneer ik me met de auto richting Nederland begeef. We hebben een goede dag uitgekozen om samen te gaan trainen... Als ik even later op de plaats van afspraak arriveer en een goed ingeduffelde renner zie aankomen, valt meteen op met welk enthousiasme Dylan van Baarle onze winterrit tegemoetziet.

Lees meer

Sur Place in InnsbruckEen voorproefje van het WK in Tirol

De Tour of the Alps is dit jaar een wedstrijd om naar uit te kijken. De laatste etappe van deze rittenwedstrijd in ItaliŽ en Oostenrijk wordt over een ingekorte versie van het WK-parcours in Tirol gereden. Daarnaast brengt de wedstrijd ook een hommage aan Michele Scarponi, vorig jaar nog etappewinnaar in Innsbruck.

Lees meer

Do's-and-Don'tsHoelang rusten na zware rit?

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: hoelang rusten na een zware rit en de beste manier om je zitvlak gezond te houden. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

TrainingAlles over verschillende hellingen en hoe je ze moet aanpakken

Het is evident dat je de Passo dello Stelvio op een andere manier bedwingt dan pakweg de Paterberg of La Redoute. De voorbereiding en indeling verschillen naargelang het type van de helling. Wij delen ze op in vier categorieŽn en helpen je de juiste keuzes te maken. Laat die steile stroken maar komen!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling