Sanne Cant'Heb vrouwencross mee groot gemaakt'

Sanne Cant heeft er al tien seizoenen bij de elite opzitten. Een feestje dat de Lilse in haar elfde jaar mag vieren in de regenboogtrui. Een honderdste profzege moet de kers op de taart worden, maar eerst kijkt de wereldkampioene al even achteruit.

Lees meer

WedstrijdWin een carbon Canyon-crossfiets!

De opvallendste crossfiets van het moment is zonder twijfel de Canyon Inflite CF SLX. Dat speciale design heeft zo zijn redenen, maar in onze test in het septembernummer kon je al lezen dat dit een echte winnaar opleverde. Nu mag cycling.be magazine zo?n schitterende Inflite CF SLX 8.0 Pro Race weggeven!

Lees meer

Mountainbike Special9 fietstests voor elke bikefanaat

De Mountainbike Special behandelt dit jaar zowel de nieuwste ?normale? mountainbikes als de elektrisch ondersteunde variant. Die is op korte termijn volwassen geworden. Net zoals bij onze standaard MTB?s vind je er hardtails en fully?s met veel of weinig veerweg. We konden met vijf e-MTB?s en vier gewone modellen op pad.

Lees meer

Het geloof volgensJulien Vermote

Meer dan duizend kilometer lang sleurde Julien Vermote aan de kop van het Tourpeloton. Hij deed dat in dienst van kopman Marcel Kittel, die daardoor maar liefst vijf etappezeges kon behalen. Die dienstbaarheid van Vermote is geen toeval, want de meesterknecht van het Quick-Step Floors Cycling Team linkt die graag aan zijn geloof.

Lees meer

Dylan TeunsHet wielerjaar door de ogen van de revelatie

Voor 24 juli 2017 stond Dylan Teuns' zegeteller nog op nul, op 13 augustus dikte dat aantal aan tot acht overwinningen. Astemblieft en dikke proficiat. Tijd dus om even met de Limburger samen te zitten en terug te blikken op het wielerjaar 2017.

Lees meer

Fietsen MetJoris Nieuwenhuis

Op de drempel van het nieuwe crossseizoen had beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis eerst nog een ander groot doel en dat was het WK op de weg in Bergen. Net voor zijn afreis naar Noorwegen wou hij graag met ons nog eens de benen losgooien in de omgeving van Arnhem en de Nederlands-Duitse grens.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

EurobikeAlle trends voor 2018

Eind augustus vond de 26e editie van Eurobike plaats. Volgend jaar moeten we al in juli naar Friedrichshafen afzakken voor de grootste Europese fietsbeurs. Met 1400 standhouders uit 50 landen konden we weer op zoek gaan naar de laatste hypes, de mooiste designrichtingen en de vreemdste uitvindingen. We zetten de voornaamste trends op een rijtje.

Lees meer

Do's-and-Don'tsVoedingsstrategie op de MTB

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer: de voedingsstrategie op de MTB. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

Sur PlaceMountainbikemekka Lenzerheide

Elk bestemming in de bergen beweert in de zomer een paradijs voor mountainbikers te zijn. Maar er is meer nodig dan bergen en wat eeuwenoude paden om ons daarvan te overtuigen. In het Zwitserse Lenzerheide doen ze wat ze zeggen: bikers komen er vr andere gasten en dat mogen ze gerust ook zo ervaren.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling