Victor CampenaertsMissie Mexico

54,526 kilometer: die afstand moet Victor Campenaerts op 16 of 17 april overschrijden om het werelduurrecord af te snoepen van Bradley Wiggins. Samen met de hypergefocuste chronospecialist en zijn trainer ontleden we de minutieuze voorbereiding, die begin januari startte in NamibiŽ.

Lees meer

Belgen op MonumentenjachtNaesen, Vanmarcke en Stuyven

Geen enkele wielerliefhebber zal ontkennen dat Sep Vanmarcke, Jasper Stuyven en Oliver Naesen ijzersterke coureurs zijn. Toch zijn deze drie klasbakken nog steeds op zoek naar hun eerste grote klassieke overwinning. Wij vroegen hen hoe ze daar dit voorjaar verandering in willen brengen.

Lees meer

Julian Alaphilippe'Hard werken is mijn mantra'

Zou Julian Alaphilippe op zijn lauweren gerust hebben na het wonderjaar van Quick-Step Floors en zijn uitmuntende Tour? "Neen, want hard werken is mijn mantra", benadrukt de charismatische Fransman verderop in dit magazine. De uitslagen van de voorbije weken lijken hem alvast gelijk te geven ...

Lees meer

Niki TerpstraVan baanwielrenner tot kasseikampioen

Niki Terpstra was vorig seizoen ontegensprekelijk de man van het klassieke voorjaar. Wij gingen na hoe de eigenzinnige Nederlander zich ontwikkelde tot de kasseispecialist die hij deze dagen is en raadpleegden enkele bevoorrechte ooggetuigen.

Lees meer

GetestComfortabele broeken en korte, brede zadels

Zitcomfort is een van de bepalendste factoren voor je fietsplezier. Daarom gingen we aan de slag met de nieuwste fietsbroeken en zadels. Naast zeven mannenbroeken lieten we ook twee exemplaren voor vrouwen testen door onze experte ter zake.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Kasseitips Mathew Hayman'Vat kasseistrook aan zoals beklimming'

Hoe rijd je het best over kasseien? Waarop moet je letten en aan welke zaken moet je net geen aandacht besteden? Deze en tal van andere vragen legden we voor aan een man die het kan weten: Mathew Hayman, winnaar van Parijs-Roubaix in 2016 en sinds kort profrenner af. Dokkeren voor dummies in vijftien thema's!

Lees meer

Op fietspadStrade Bianche

Stof vreten, lekke banden vervangen, vloeken tegen opdringerige Italianen: het was er allemaal bij toen onze man op zondag 10 maart de recreantenversie van de Strade Bianche betwistte. Ziehier het relaas van zijn heroÔsche tocht over de befaamde Toscaanse grindwegen.

Lees meer

MonumentenjachtMichele Bartoli

Twintig jaar geleden ontspon zich op de flanken van La Redoute een episch prestigeduel. Met aan de ene kant de betreurde Frank Vandenbroucke, die het pleit won en even later naar de zege in Luik-Bastenaken-Luik soleerde, en aan de andere kant Michele Bartoli. Ruben Van Gucht ging op bezoek bij de minzame Italiaan en haalde samen met hem herinneringen op.

Lees meer

Do's & Don'tsDarmlast vermijden

Heb je regelmatig last van je darmen na een intensieve training of wedstrijd? Jolien Lewyllie, voedingsdeskundige bij Energy Lab, legt uit wat de mogelijke oorzaken zijn en wat je eraan kan doen.

Lees meer

Sur PlaceMerano en omgeving

Net als de Seiser Alm-regio uit de Sur Place-reportage van het maartnummer liggen Merano en omgeving in Zuid-Tirol, de meest noordelijke regio van ItaliŽ en misschien wel een van de best bewaarde geheimen van de Laars. Zowel mountainbikers als racefietsers vinden hier hun gading, en dat zowat het hele jaar door.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling