Thomas De GendtAanvalskoning onthult tactiek

Thomas De Gendt is klaar om zijn status als aanvalskoning in de Tour opnieuw alle eer aan te doen. Wij legden hem vier pittige stellingen voor, die hij op geheel eigen wijze onder de loep nam: no-nonsense en zonder blad voor de mond.

Lees meer

De Rondetafel'Het wordt een aantrekkelijke Tour'

Wie wint de meest open Tour in jaren? Wie wordt de absolute sprintsensatie? En welke Belgen kunnen scoren? We vroegen het in onze eigen versie van 'Extra Time Koers' aan Sporza-analist José De Cauwer en Belgisch bondscoach Kevin De Weert.

Lees meer

11 zomershirts getestCool en koel de zomer door

Weinig zaken die zo vervelend zijn als fietstruitjes die geen verkoeling bieden in zomerse omstandigheden. Wij testten elf exemplaren die hun functie wél naar behoren vervullen en geven je meteen ook enkele handige koop- en onderhoudstips.

Lees meer

TrainingMarginal gains voor iedereen

Over de marginal gains van Team Sky zijn al liters inkt gevloeid. Met het koolhydraatarme dieet pikken we het meest 'trendy' topic eruit. Voorts gaan we op zoek naar een aantal 'marginal gains' die ook voor de modale recreant zijn weggelegd.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Dylan Groenewegen'Geel zou leuke extra zijn'

Met een koninklijke zege op de Champs-Élysées brak Dylan Groenewegen vorig jaar de ban. De sprinter van LottoNL-Jumbo beseft dat hij geschiedenis kan schrijven door op de eerste dag van de Tour de France de gele trui te pakken.

Lees meer

Do's-and-Don'tsWapen jezelf tegen teken

Hoe gevaarlijk zijn teken voor wielertoeristen? Zijn vooral mountainbikers er extra vatbaar voor? En wat doe je eraan? Wij vroegen raad aan dokter Jens De Decker.

Lees meer

Fietsen met Julien Vermote'Klaar voor andere rol'

Na zeven jaar trouwe dienst verliet Julien Vermote afgelopen winter het Quick-Step-nest. In plaats van urenlang op kop van het peloton te sleuren, kan de West-Vlaming bij Team Dimension Data veel meer zijn eigen kans gaan.

Lees meer

BinckBank Tour'Spannender dan Ronde van Frankrijk'

Ambassadeur Eddy Planckaert windt er geen doekjes om: de BinckBank Tour wordt een rittenkoers om duimen en vingers bij af te likken. Bovendien heeft de organisatie ook heel wat moois in petto voor recreanten.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling