Mark Cavendish'Nog steeds hongerig naar zeges'

Mark Cavendish telt dertig ritzeges in de Ronde van Frankrijk, slechts vier minder dan recordhouder Eddy Merckx. De voorbije twee jaar doorkruisten ziekte en valpartijen zijn plannen, maar in de Tour wil hij er opnieuw staan.

Lees meer

13 fietsbrillen getestFraaie look, optimale bescherming

Net zoals je ons nooit zonder helm op de fiets zal zien, rijden we ook nooit zonder fietsbril. We zetten niet minder dan dertien modellen op onze neus en kwamen met een hoop opmerkingen terug.

Lees meer

Michal Kwiatkowski'Soms betaal je de tol voor ambitie'

Michal Kwiatkowski begon sterk aan het nieuwe seizoen en boekte enkele mooie zeges, maar in de belangrijkste voorjaarskoersen liep het mis. "Ik moet de knop omdraaien, op naar het volgende doel", klinkt het resoluut.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

TRAININGDe zin en onzin van hartscreenings

Hoe nuttig zijn preventieve hartscreenings en hoe gaan ze precies in hun werk? Wij wilden er het fijne van weten en lieten onszelf uitgebreid onderzoeken bij Energy Lab.

Lees meer

Jasper StuyvenDe ondernemende coureur

"Het businessmodel van het wielrennen zit fout in elkaar", beseft Jasper Stuyven, die begaan is met de toekomst van zijn vak. "Alleen is het heel moeilijk om daar verandering in te brengen."

Lees meer

Belgisch kampioenschapGreg en Phil blikken vooruit

Wie wint het Belgisch kampioenschap in Binche? Topfavorieten Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet laten hun licht schijnen op het parcours en monsteren de concurrentie.

Lees meer

Fietsen met Dylan Teuns'Zit met WK in mijn hoofd'

Het is stralend weer wanneer we op zoek zijn naar het ouderlijk huis van Dylan Teuns. Wat meteen opvalt, is dat zijn trainingsfiets is uitgerust met schijfremmen - iets wat je in het profpeloton voorlopig nog maar weinig ziet.

Lees meer

Sur PlaceDe roep van de Zwitserse bergen

Waarom zou het in Alpenland Zwitserland niet even goed fietsen zijn als op de bergwegen in Frankrijk of Oostenrijk? Deze zomer rijden de Zwitsers het spreekwoordelijke gat met hun buren dicht via enkele spraakmakende recreatieve fietsevenementen.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling