Wielerjaaroverzichtmet Jolien D'hoore

Het wielerjaar 2016 kleurde voor ons land goud. Olympisch goud. Greg Van Avermaet op kop zorgde voor een Belgische grand cru. Maar ook Jolien D'hoore, de bronzen medaille op het omnium in Rio de Janeiro, was een van de protagonisten. Ze selecteerde voor cycling.be haar opvallendste momenten van het afgelopen wegseizoen.

Lees meer

Sur Place SpecialDossier Fietsbestemmingen

Elke maand brengt cycling.be een fietsbestemming onder de aandacht, maar in deze Sur Place Special bieden we meteen een hele waaier aan fietstripmogelijkheden, van ver en exotisch tot gezellig dichtbij, maar beginnen doen we met deze korte nieuwtjes. Terwijl je deze winter voor het haardvuur zit op te warmen na je training in de kou kun je zo alvast mijmeren over waar je volgend jaar naartoe trekt.

Lees meer

WinterkledingDe outfits voor 2016/2017

Door de mooie nazomer begonnen we te twijfelen of we de winterkledij wel uit de kast moesten halen, maar nu is de kou toch al gearriveerd. Dan kun je best voorzien zijn van warme fietskleren. Wij zochten alvast enkele pronkstukken uit van Endura, Northwave, rh+ en Specialized. Laat die sneeuw maar komen!

Lees meer

WIN3x Bkool Smart Pro

Dupont & PlanckaertDe miraculeuze opmars

Begin dit jaar waren Timothy Dupont en Baptiste Planckaert voor de gemiddelde wielerliefhebber niet meer dan een nummer in een rituitslag, vandaag zijn het de revelaties van het seizoen. Cycling.be zocht het duo voor een uitgebreide kennismaking.

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

Sophie de Boer'Heb nu alles op een rijtje'

Sophie de Boer (Kalas-NNOF) begon het veldritseizoen met een knallende zege in Vegas. De 25-jarige Nederlandse staat mentaal en fysiek sterker dan ooit, maar de weg naar dat punt was niet zonder hindernissen.

Lees meer

Fietsen met Michael Vanthourenhout'Bij aspiranten elke week gelost'

Sinds twee jaar is er een duidelijke machtswissel aan de gang in het veldrijden. Er is uiteraard het nieuwe koningsduo Van Aert-Van der Poel, maar in hun spoor is er meer jong geweld aan een opmars bezig om de tussengeneratie van Pauwels, Meeusen en Vantornout een bank terug te wijzen. Michael Vanthourenhout is een van de jongsten van het pak.

Lees meer

Do's-and-don'tsEfficiŽnt trainen in tijdsnood

Elke maand gaat cycling.be dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Zit je zelf met fietsgerelateerde vragen? Gooi ze hier op tafel!

Lees meer

showcase_vendor

meercycling