Toon Aerts'Krachttraining werpt vruchten af'

Na zijn knappe zeges in de Amerikaanse Wereldbekers en enkele mooie ereplaatsen in andere klassementscrossen werpt Toon Aerts zich steeds nadrukkelijker op als derde hond in het kegelspel. Tijd voor een portret: de uitdager uit Rijkevorsel in zes gedaantes.

Lees meer

FietstestZes bijzondere mountainbikes

Geen mountainbikespecial zonder fietstests, en dus liet onze materiaalexpert zich helemaal gaan. In de aanbieding: bijzondere modellen van Niner, BMC, Specialized, Canyon, Trek en Ednine, waaronder ook twee elektrische varianten.

Lees meer

Special winterkledingVeertien fraaie winteroutfits getest

Voor kwalitatieve winteroutfits gelden specifieke eisen: ze moeten je goed beschermen tegen wind, koude en regen, maar moeten eveneens voldoende draagcomfort bieden. En het oog wil natuurlijk ook wat. Benieuwd naar de voornaamste trends voor het komende winterseizoen?

Lees meer

AboactieGratis voor nieuwe abonnees

TrainingTechniektips van een downhillspecialist

Begin september verraste onze landgenoot Martin Maes vriend en vijand door tweede te worden op het WK downhill. Wij zochten de onverschrokken Luikenaar op in de Ardense bossen en kregen enkele waardevolle techniektips.

Lees meer

MountainbikeFavoriete parcoursen Githa Michiels

In augustus pakte Githa Michiels verrassend brons op het EK mountainbike in Glasgow. Een glansprestatie waarvoor ze de basis legde in Cyprus, Beringen en La Roche. Voor de mountainbikespecial van cycling.be neemt de 35-jarige Antwerpse u mee naar haar favoriete plekjes.

Lees meer

Fietsen metDavid van der Poel

David van der Poel liet de Amerikaanse Wereldbekers links liggen en ging op zijn eentje crossen in TsjechiŽ en Zwitserland. Met succes, want de oudste van de twee broers heeft intussen al enkele mooie zeges op zak en hoopt binnenkort ook te kunnen scoren in een tv- of klassementscross.

Lees meer

Sur PlaceDwars door Portugal

Een fietsvakantie in Portugal? Daar zeiden wij geen neen tegen. En terecht, want de prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en overheerlijke keuken konden ons zeker overtuigen. Al bleek Ride Across Portugal sportief gezien behoorlijk uitdagend ...

Lees meer

Do's & Don'tsZadelhoogte en schijfremmen

Hoe verhouden de zadelhoogte van een racefiets en een mountainbike zich tot elkaar? Kan dat een impact hebben op eventuele rugproblemen? En wat kan je doen tegen lawaaierige of zelfs piepende schijfremmen? Wij vroegen het na bij experts ter zake.

Lees meer

showcase_vendor

meercycling