Het is ondertussen traditie geworden dat de profs komen trainen op de KBC- MTB rit in Maasmechelen. Op de 11de editie van de Euregio MTBike Classic kwam Giro- en Binck Bank Tour winnaar Tom Dumoulin proeven van het fantastische parcours. Ook Tom Boonen, Tiesj Benoot, Maarten Wijnants en Kenneth Vanbilsen.tekende present op deze prachtige tocht.

Met het Gemeentelijk Sportpark in Eisden-Maasmechelen als epicentrum tekende Mountainbikeclub De Toekomst uit Rekem weer een schitterend en uitdagend parcours uit in de Maaslandse natuur. Het parcours omvatte 4 lussen van respectievelijk 24, 34, 44 en 55 km.

De korte afstanden situeerden zich in de prachtige, glooiende natuur van het Nationaal Park Kempen en Maasland: de Maasmechelse bossen met adembenemende vergezichten, waarbij toch hellingen als de Meisberg en de Litzberg voor de nodige uitdaging zorgden. Ook de nu al legendarische passages van de kikbeekbron, de twee eiken en de Litzberg vormden een schitterend decor voor een avontuurlijke tocht. Het natuurgebied Connecterra, in de regel enkel toegankelijk voor wandelaars, werd exclusief opengesteld voor de Euregio Classic. Daarbij mag weer na enkele jaren één MIJNTERRILL beklommen worden: niet alleen is dit sportief aantrekkelijk, maar op de top kun je genieten van het mooiste uitzicht van gans Limburg.

Een heel gamma aan drank, een speciale winterbarbecue, gezellige standjes met fietsgerelateerde producten en een rijkelijke (gratis) tombola, dit allemaal in de cafetaria van het Sportpark, zorgden voor een mooie afsluiter.

Met meer dan 1.700 deelnemers werd het record van vorig jaar geëvenaard.

Vedere foto's op: https://www.conniesinteurfotografie.com/bekijk-uw-foto/11de-euregio-mtb-classic-maasmechelen-2017/
Video op: https://youtu.be/pcQFWdhOSJw