Naar goede gewoonte hebben de Stalse Moosdabbers weer een prima organisatie op poten gezet. Er was keuze uit 4 afstanden, 32, 47, 66 en 82 km. met de mogelijkheid tot beklimming van de terril en met +/- 1500 hm op de langste afstand. Op de 47 km viel de beklimming van de Terril in het begin van de rit, op de 66km en 82km op het einde van de rit.

Telkens was er de mogelijkheid om de lus van 3 km over de terril links te laten liggen. Op de terril zelf werden de gevaarlijke en moeilijke afdalingen duidelijk aangegeven. Parcours- technisch en organisatorisch zat alles weer perfect in mekaar.

De tocht was een aaneenschakeling van single tracks, lange dreven en technische stroken. De bepijling was nagenoeg perfect met gebruik van de nodige grondmarkeringen en afspanlinten. De gevaarlijke punten werden duidelijk aangegeven en heel wat seingevers bewaakten de drukke oversteekplaatsen.

Bike-wash en de prachtig ingerichte bevoorrading, met 2 stops op de 66 en de 82 km, waren piekfijn in orde. Enkel de weersomstandigheden maakten dat de opkomst minder was dan de afgelopen jaren. Volgend jaar zal de tocht van de Stalse Moosdabbers doorgaan op 10 november ipv 11 november.