WT Leopoldsburg is een van de clubs die gebruik maken van het militair domein. De ideale gelegenheid voor de bikers om over terrein te fietsen dat normaal afgesloten is voor het grote publiek en dit vormt dan ook voor een groot stuk de aantrekkingskracht van deze tocht.

Het traject is een aaneenschakeling van single tracks afgewisseld met snelle parkpaden en technische passages. Meer dan 1200 deelnemers konden genieten van een toptocht bij ideaal herfstweer. Vertrekken was mogelijk tussen 08.30 u en 15.00 u waardoor de talrijke deelnmers mooi gespreid en zonder drukte konden fietsen.

WT Leopoldsburg is koploper op het gebied van veiligheid, pechverhelping en interventie bij ongevallen. Zo konden de deelnemers bij pech hun locatie doorgeven aan de organisatie via de smartphone dmv SMS en werden alle gevaarlijke oversteekpunten bemand door seingevers.

Een uitstekend georganiseerde bewaakte fietsenstalling met afspuitstand, een oerdegelijke bevoorrading en een mooi ingerichte start/aankomst locatie met verzorgde accomodatie maakten het plaatje compleet.

Filmpje op: http://pcrider.be/MTB2017