Op de tocht van MTB club Kattenbos kan elke mountainbiker zijn gading vinden. Naast de kidstoer van 16 km kon er ook nog gekozen worden uit, 20, 30, 40 en 60 km.

De schitterende omlopen waren bijna volledig off-road uitgestippeld langs mooie bospaden, single tracks, over een aantal heuveltjes met een zeer duidelijke bepijling. Geen moddertoestanden na de regen van de laatste dagen maar een perfect berijdbaar parcours. Op de bevoorrading was er keuze uit tal van koeken, fruit en sportdrank. Bike-wash en bewaakte fietsenstalling ontbraken evenmin.

Dirk Van de Schans, de drijvende kracht achter MTB Kattenbos, was uiterst tevreden met de talrijke leuke reacties. Eén van de deelnemers (uit Oost: Vlaanderen) formuleerde zijn ervaring als volgt: "Een pracht van een tocht gereden met zeer veel off-road (90 tot 95%) doorspekt met heel wat prachtige singletracks en af en toe leuke funstukjes. Alles was prima berijdbaar. Een vlekkeloze organisatie (laat binnengekomen en de afspuitstand en de douches waren nog beschikbaar) in combinatie met een prachtig parcours zorgen voor een schitterende mountainbike-dag. Hartelijk dank en tot de volgende."

De link naar filmpjes: https://youtu.be/mHH2R35mHjw en https://youtu.be/SXONQvh7JfU