Traditioneel wordt het MTB seizoen van Fietspromo afgesloten met een eindhappening die dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd door het 18de Bataljon Logistiek van de militairen uit Leopoldsburg. Uiteraard namen zij ook de afsluitende tocht voor hun rekening.

Voor de 7de maal stelden de militairen hun domein open voor het brede publiek De prachtige accomodatie op het terrein biedt alle mogelijkheden voor een unieke organisatie: een ruime cafetaria, onbeperkte parkeermogelijkheden, een grote bewaakte fietsenstalling, vestiaire en een zeer uitgebreide bike wash. Op de bevoorrading was er keuze uit een breed assortiment van koeken, drank en fruit.

Het unieke parcours (bijna volledig offroad) was perfect bepijld met de nodige aanwijzigingen en omleidingen. Het deel na de bevoorrading was een waar festijn voor de technisch onderlegde biker: single tracks over steile klimmetjes en dito afdalingen met het serieuzere bochtenwerk. Om en bij de 1.400 bikers, waaronder ook Niels Albert, konden genieten van schitterende omloop door de prachtige natuur van Leopoldsburg en Hechtel met keuze uit 4 afstanden.

Na de tocht was het verzamelen geblazen in de "mess" voor de aprés, met gratis snack voor elke deelnemer, en de trekking van de individuele prijzenpot van Fietspromo. In totaal waren er onder de aanwezigen een 100-tal gelukkigen die een prijs mochten ontvangen waaronder 8 MTB-fietsen, 5 shortbike-vakanties van Flowtrack, een gamma aan fietskledij van Bio Racer, enz. Alle -15-jarigen met voldoende stempels kregen een extra prijs, één van hen won daarenboven nog een MTB-fiets. De clubs die minimaal 175 clubstempels verzamelden konden meedingen naar de clubprijzenpot. Vijf clubs konden op deze manier een geldprijs in de wacht slepen variërend van 700 tot 250 euro. 


Langs deze weg willen we, in naam van
Fietspromo, alle clubs danken voor hun aanwezigheid op deze eindhappening en voor hun gedreven inzet bij de organisatie van de tochten gedurende het afgelopen jaar.

Ook hartelijk dank aan de manschappen van Dieter Mertens die zorgden voor een vlekkeloze organisatie. De opbrengst van de tocht wordt volledig geschonken aan het goede doel en wordt verdeeld onder een 3-tal instellingen: De Veerkracht in Lommel (opvangtehuis voor jongeren), Dienstencentrum Sint ? Oda te Overpelt (opvang van mentaal gehandicapten) en 't Volderke te Meerhout (opvang van volwassenen met een fysieke handicap).

Foto's van de tocht op http://www.mtb-you.be/default.asp?contentid=422
Filmpje op: https://youtu.be/pSZjaN9avoo