De Sterren van Morgen

Het project Sterren van Morgen zorgde ervoor dat gedurende de voorbije winters 1000den jonge atleetjes de weg vonden naar een atletiekvereniging. Dit resultaat steunt ons in de overtuiging om dit jeugdproject meer te promoten en open te stellen voor alle atletiekclubs uit Vlaanderen. Via scholencrossen en lokale jeugdwedstrijden willen jeugdige atleetjes uitnodigen deel te nemen aan een echte manche van de Easykit CrossCup veldlopen.

Veel van onze huidige toppers hebben via de school- en jeugdcrossen de weg naar de atletiekclubs gevonden. De voormalige wereldrecordhouders Gaston Roelants, Emiel Puttemans en Roger Moens zijn hier de meeste tot de verbeelding sprekende exponenten van, maar ook recentere atletieksterren zoals ook Tia Hellebaut, Veerle Dejaeghere en Tom Van Hooste verdienden heel wat sporen in het veldlopen.

De doelstellingen van het project 'Sterren van Morgen' zijn de volgende:

  • Onze jeugd laten verbroederen met kinderen van andere scholen, andere jeugdverenigingen, migrantenjongeren en deze de weg te wijzen naar een georganiseerde sportparticipatie.
  • Meer kinderen laten proeven van de zoete smaak van de sport.
  • Om de atletiekverenigingen de kans te geven via onze sportnamiddagen aan scouting te doen; zich te profileren aan de jongeren; ze uit te nodigen op de club activiteiten en ervoor te zorgen dat ze op deze manier een instap vinden om volwaardig lid te worden van hun club.
  • Via de Easykit CrossCup veldlopen, de getalenteerde jongeren te begeleiden naar de atletiekvereniging.
  • Aan alle Vlaamse atletiekverenigingen, ook deze die geen deel uit maken van de Easykit CrossCup, de mogelijkheid bieden om met hun jeugd -, oefen - en scholencrossen deel uit te maken van het Easykit CrossCup Jeugdproject.

Zien we jouw terug op één van onze volgende crossen?

Alvast tot dan!

De organisatie van de Easykit CrossCup Veldlopen

Meer informatie:

VZW CROSSCUP Belgium

Roosbeeksestraat 32
3370 BOUTERSEM
T: 0475/749 581
E: crosscup.jvr@gmail.com
W: www.easykitcrosscup.be

Facebook