Lees hier de reacties van Imana Truyers, Hanna Vandenbussche, Sofie Van Accom, Soufiane Bouchikhi, Isaac Kimeli, Michael Somers, Robin Hendrix en Lander Tijtgat na de Easykit CrossCup in Roeselare.

Imana Truyers: "En nu presteren op het EK"

En of Imana Truyers blij was na haar knappe prestatie. "Ik kan niet anders dan tevreden zijn: Sokolenko was te sterk, maar als eerste Belgische pak ik weer het maximum van de punten voor de Easykit CrossCup en sta ik afgetekend aan de leiding. Hannuit en Brussel zijn parcours die op mijn lijf zijn geschreven. Ik heb ook mijn EK-ticket beet. De volgende weken wil ik mij daarop voorbereiden en hoop ik goed te presteren in Samorin."

Hanna Vandenbussche: "koers van mijn leven"

"Zelden liep ik beter dan hier", stelde Hanna Vandenbussche vast. "En dat ondanks een mindere start. Maar ik had mijn wedstrijd goed ingedeeld en op het einde nog genoeg reserves om het verschil te maken. Een EK-ticket? Ik heb er in het verleden al zo vaak van gedroomd. Ik hoop dat het nu werkelijkheid wordt. Intussen probeer ik een evenwicht te vinden tussen sport en studies. Studies? Hanna werkt aan een doctoraat in de filosofie aan de KUL over Blaise Pascal en René Descartes?

Sofie Van Accom: "mijn dagje niet"

"Dit is ontgoochelend" vond Sofie Van Accom na de wedstrijd. "We zaten dicht bij elkaar maar toen Imana ging kon ik niet reageren. Ik ben van stage teruggekeerd met een verkoudheid en sukkelde de voorbije week met keelpijn. Dat kruipt in de kleren."

Soufiane Bouchikhi: "klaar voor het EK"

"Ik wist dat ik heel goed zat maar dat ik zoveel voorsprong zou uitbouwen had ik niet verwacht. In Mol was ik goed, maar dit hier? Ik voelde me ook gesteund door de supporters. Een leuk gevoel. Op het EK wil ik er keihard tegenaan gaan. Het niveau is daar zeer hoog maar ik wil alles geven voor een goed resultaat."

Isaac Kimeli: "slechte dag"

Hoofdschuddend droop Isaac Kimeli af. "Het draaide vierkant. Ik probeerde Bouchikhi te volgen maar zag al snel in dat ik mijn motor aan het opblazen was. Kennelijk heb ik de stage nog niet verteerd. Jammer!"

Michael Somers: "onwaarschijnlijk"

"Ik kan het nog niet geloven. Tweede hier op de selectiecross voor het EK! Ik had mijn koers mooi opgebouwd, een beetje zoals in Mol. Daar werd ik vierde. Ik voelde dat mijn conditie in stijgende lijn ging, maar dit is onwaarschijnlijk".

Robin Hendrix: "bevestiging van Mol"

Ook Robin Hendrix jubelde. "Een vierde plek in dit hoog gezelschap. In het begin ging het voor mij veel te snel. Ik wachtte wijselijk om mee te gaan. Daarna kwam ik geleidelijk onder stoom. Mooi toch. Hopelijk kunnen we met een volledige ploeg naar het EK. We hebben een goede U23-lichting"

Lander Tijtgat: "een ronde te veel"

"Voor de tweede maal in twee wedstrijden op het podium. Dat doet deugd, zeker als je van zover komt", vatte Lander Tijtgat zijn wedstrijd samen. "Die tweede plaats liet ik me nog afsnoepen. De laatste ronde was er net iets teveel aan. Ik schoof ook nog uit doordat ik te korte spikes had gestoken. Maar laat er geen twijfel over bestaan: Michael Somers leverde een knappe koers en verdiende die tweede plaats."