En of ze blij was, Imana Truyers. "Eerste Belgische in de Easykit CrossCup in Mol en leidster in de voorlopige stand, dat is waar ik van droomde."

"Ik wist dat ik er van bij het begin hard tegenaan moest gaan om een kans te maken Sofie Van Accom achter me te houden. Die is namelijk heel snel in de laatste meters. Die aanpak lukte. Ik voel me ook sterker dan vorig seizoen. Dinsdag word ik 24 en stilaan komen mijn beste jaren eraan. Die trui wil ik met hand en tand verdedigen. In Roeselare wil ik sowieso proberen me te kwalificeren voor het EK."

Soufiane Bouchikhi: "ga in elke manche voor winst"

Complexen heeft hij niet, Soufiane Bouchikhi. De voor Luik uitkomende Antwerpenaar regeerde als een vorst op de moeilijke omloop in Mol. "Van bij de start de beuk erin en zien waar ik uitkom", is de tactiek. "Vandaag liep ik op basistraining vlot naar de zege. Normaliter moet het de volgende manches nog beter worden. Ik heb mijn zinnen gezet op deze Easykit CrossCup en wil elke manche winnen. Ik kijk uit naar de volgende confrontaties."

Lander Tijtgat: "terug van weggeweest"

De blijste man in Mol zondag was zonder twijfel Lander Tijtgat. Hij werd na meer dan drie jaar blessureleed tweede in een hoogstaand crossgezelschap. "Nauwelijks te geloven dat ik terug ben. Ik heb jarenlang met allerlei blessures gesukkeld. Mijn laatste cross was het EK in 2013 in Belgrado. Ik dacht echt dat ik nooit meer in competities als deze zou lopen. Pas recentelijk kwam ik tot de vaststelling dat alle ellende voortkwam van mijn inlegzolen. Sinds ik die heb weggegooid loop ik weer als voorheen. In Roeselare wil ik mijn ticket voor het EK binnenhalen."

Robin Hendrix: "eerste lange cross succes"

"Voor mijn eerste lange cross is dit wel een succes". Een understatement van de man die iedereen met verstomming sloeg op de Relays in Gent. "Ik was bang dat ik het tempo niet tot het einde zou volhouden maar ik had in de laatste kilometer nog overschot en liep van mijn metgezellen weg. Mijn doel is het EK in Slowakije. Dit is mijn laatste kans om bij de beloften te schitteren."

Jeroen D'Hoedt: "geleidelijk aan"

"Dit doet deugd", zei Jeroen D?Hoedt na zijn zege in de korte cross. "Mijn vierde in mijn carrière en evenveel overwinningen. Die korte cross is geen doel op zich maar een middel om mijn trainingsachterstand te overbruggen. Tot Nieuwjaar kom ik uit op de kortste afstand. Daarna kan het langere werk beginnen."