Lees hier de reacties van Louise Carton, Stefanie Barnes, Sofie Van Accom, Isaac Kimeli, Koen Naert en Dieter Kersten na de CrossCup in Dour.

LOUISE CARTON: 'NIET SUPER'

"Ik voelde me niet super vandaag", vertelde Louise Carton na de aankomst. "Ik was een beetje verkouden en wat vermoeid van de voorbije trainingen en lessen aan de unief. Maar uiteindelijk won ik nog vlot. Binnen veertien dagen wil ik mijn seizoen in schoonheid afronden met een Belgische titel in Wachtebeke. Daarna ga ik drie weken op stage in Zuid-Afrika om me voor te bereiden op de zomer."

STEFANIE BARNES: 'BLIJ MET LBFA-TITEL'

Stefanie Barnes kon zich verzoenen met haar tweede plaats. "Tegen Louise is geen kruid gewassen. Ze steekt met kop en schouders boven ons uit. Ik ben blij dat ik haar hier en in Rotselaar zo lang kon volgen. De LBFA-titel is leuk meegenomen voor mij en mijn club CABW."

SOFIE VAN ACCOM: 'TACTISCH GELOPEN'

"Ik heb mijn koers afgestemd op Imana. Uiteindelijk gaat het ons allebei om de eindklassering in de CrossCup. Ik weet dat ik aan de meet sneller ben. Dus bleef ik in het spoor van Imana en maakte ik het werk in de laatste rechte lijn af."

ISAAC KIMELI: 'AAN ÉÉN VERSNELLING GENOEG'

"Aan één versnelling had ik genoeg", stelde Isaac Kimeli vast. "Mijn plannetje klopte. Zo lang mogelijk het tempo volgen en rustig in de groep blijven. Op de laatste helling wilde ik iedereen losgooien. Het lukte. Nu alles op het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke. Daarna wil ik ook schitteren op het WK veldlopen in Kampala. Pas daarna focus ik me op de zomer."

KOEN NAERT: 'KOERS GEMAAKT'

"Het ging zo traag in het begin, vond ik. Dus heb ik mij maar op kop gezet. Ik nam mijn verantwoordelijkheid op maar kreeg nauwelijks hulp. Die tweede plaats maakt me wel blij. Ik heb tot op heden alleen uithouding getraind, geen weerstand of snelheid. Dat alles in functie van de marathon van Rotterdam. Ik ben verrast dat ik al zo ver sta."

DIETER KERSTEN: 'NIETS TE VERLIEZEN'

"Ik voelde me lekker vandaag op dit heuvelig parcours", aldus Dieter Kersten. "Ik wilde er dan ook voor gaan. Toen de laatste ronde inging, wou ik de scherpe bocht naar de helling langs de binnenkant nemen om zo als eerste weg te zijn, maar Kimeli was me iets te vlug af. En in de sprint moest ik het tegen Koen Naert afleggen. Al bij al ben ik tevreden met deze podiumplaats."