Louise Carton en Isaac Kimeli hebben een abonnement op de zege in de CrossCup. In Dour was het niet anders. Beiden wonnen ze vlot van hun tegenstanders en kregen ze virtuele zekerheid omtrent hun eerste plaats in het eindklassement.

Toch waren de wedstrijden in Dour nog best spannend. Bij de mannen kwamen met Koen Naert, Steven Casteele, Simon Debognies, Dieter Kersten, Jean-Pierre Weerts, Isaac Kimeli, RĂ©gis Thonon en Stijn Garain tot half koers liefst nog acht atleten in aanmerking voor het podium. De strakke wind en het heuvelachtig parcours leek de groep netjes bij elkaar te zullen houden, tot Steven Casteele en Koen Naert het tempo opdreven en eerst Garain, dan Debognies en Weerts er de brui aan gaven. Met zijn vijven naar de meet bleek ook geen goed idee. Koen Naert stak nog een tandje bij zodat ook Thonon en Casteele afhaakten. In de laatste ronde vond Kimeli het welletjes. Net voor het steile stuk versnelde hij samen met Dieter Kersten, maar voor de Limburger ging het nog net iets te hard. Isaac Kimeli nam in geen tijd een twintigtal meter en zou die behouden tot aan de meet. De sterke Kersten moest uiteindelijk ook nog de tweede plaats aan Koen Naert laten.

Louise Carton wachtte niet zolang als Kimeli om het verschil te maken. Toch bleef ook hier aanvankelijk een mooi pak samen. Imana Truyers trachtte het tempo strak te houden in de hoop Sofie Van Accom, haar directe concurrente in de klassering, los te gooien. Maar ook Hanna Vandenbussche, Gamachu Tulu, Stefanie Barnes en uiteraard Louise Carton volgden gezwind. Na twee ronden vond Carton de tijd gekomen om orde op zaken te stellen. Schijnbaar moeiteloos schoof ze uit de leidersgroep weg. Alleen Barnes klampte aan en zou het nog een volle ronde in het spoor van de Oostendse volhouden. Toen moest ook zij passen. Truyers zette nog alles op alles om de derde plaats veilig te stellen maar Van Accom gaf geen krimp. En in de sprint was de atlete van Herentals andermaal de sterkste.