Lees hier de reactie van Louise Carton, Veerle Dejaeghere, Julie Van de Velde, Jeroen D'Hoedt, Bashir Abdi, Kim Ruell en Isaac Kimeli na het BK veldlopen in Wachtebeke, tevens de slotmanche van de Joker+ CrossCup.

Louise Carton: "Nooit goede benen"
Louise Carton was uiteraard blij met haar dubbelslag: Belgisch kampioene en winnaar van de Joker+ CrossCup. "Maar het ging moeizaam vandaag. De omloop leek makkelijk maar hij was ook erg zompig. Ik leek wel op een kussen te lopen. Ik vond nooit mijn draai. Blij dat het veldloopseizoen erop zit. Ik kijk al uit naar mijn stage in Flagstaff Arizona en naar alles wat deze zomer volgt."

Veerle Dejaeghere: "Dacht aan opgeven"
Veerle Dejaeghere kon zich wel verzoenen met haar tweede plaats. "Ik heb tot voorbij halfkoers samen met Louise Carton het tempo gemaakt. Maar toen ze even versnelde, kon ik niet reageren en dacht ik eraan te stoppen. Ik heb het niet gedaan omwille van de vele supporters die naar Wachtebeke gekomen waren. Alles samen ben ik tevreden over mijn seizoen."

Julie Van de Velde: "Fout geteld"
Met haar vierde plaats - derde Belgische - was Julie Van de Velde best tevreden. "Ik ging vroeg in de wedstrijd in de achtervolging op Carton en Dejaeghere, in de overtuiging dat we al een ronde verder zaten in de wedstrijd. Dat was even fout gerekend. Op het einde had ik het dan ook nog knap lastig en moest ik Barnes voor me laten gaan."

Jeroen D'Hoedt: "Nu alles voor het EK en de Spelen"
Hij straalde Jeroen D'Hoedt. Vorige week kwam hij niet uit de verf tijdens de Joker+ CrossCup van Dour. In Wachtebeke kreeg hij zijn revanche. "Ik was wat blij dat Bashir Abdi onmiddellijk in de aanval ging. Ideaal voor mij. Meteen was er een kloof geslagen. Ik rekende sowieso op mijn sterke eindsprint mocht het tot een tweestrijd komen aan de meet. Dat was niet nodig. In de laatste ronde kon ik het verschil maken. Nu volgt een weekje recuperatie. Daarna gaat het naar de States waar ik me wil voorbereiden op de EK en de Olympische Spelen."

Bashir Abdi: "Kwam om te winnen"
"Ik ben een beetje ontgoocheld want ik kwam om te winnen", aldus Bashir Abdi, die samen met Jeroen D'Hoedt het kampioenschap bij de mannen kleur gaf. "Alleen was het zwaar parcours niets voor mij. Dat woog naar het einde sterk in de benen. Jeroen is de verdiende winnaar. Ik deed wat ik kon maar dat was niet genoeg."

Kim Ruell: "ongelooflijk"
"Dat ik dit mag meemaken. Een derde plaats op het BK lange cross! Onwaarschijnlijk." Kim Ruell kon zijn plezier niet op. Vooral die sterke eindsprint van hem had het verschil gemaakt. Isaac leek zeker van zijn derde plaats, maar ik was in volle eindsprint en zag dat hij met mij geen rekening meer hield. Op de meet klopte ik hem voor het podium. Mijn beste prestatie ooit!"

Isaac Kimeli: "eindzege in Joker+ CrossCup telt"
"Ik liet me op het einde inderdaad verrassen", erkende Isaac Kimeli. "Ik zag Ruell niet aankomen. Een fout van mij. Maar die derde plaats was eigenlijk bijzaak. Belangrijk was dat ik de eindzege van de Joker+ CrossCup niet liet ontsnappen. Daarom ben ik blij. Over het ganse veldloopseizoen was ik de regelmatigste."