Thomas De Bock en Louise Carton wonnen zondag de Joker+ CrossCupmanche van Dour. De Bock voelde zich in zijn sas in de modder. Carton was er aanvankelijk niet gerust op.

Modderspatten tot in het aangezicht, maar daarin een brede glimlach: dat was Thomas De Bock na zijn zege in Dour. "Ik loop graag in de modder. Hoe zwaarder het parcours, hoe beter, zoals nu dus. Maar uiteraard gaat ook de conditie in stijgende lijn. In Hannuit had ik een dip, maar in voel de vorm groeien. Hopelijk haal ik volgende week op het BK in Wachtebeke mijn top."

Hij was diep gegaan, Isaac Kimeli. Na de aankomst had hij een hele poos nodig om bij zijn positieven te komen. "Het was alles of niets vandaag. Jeroen ging vroeg in de aanval en ik wist dat ik hem niet te ver mocht laten gaan. Maar gaandeweg groeide het vertrouwen en kwam ik bij hem. Toen wist ik dat het goed zat. De voorbije twee weken zat ik nochtans met een slecht gevoel. Ik was wel blij dat Thomas in de laatste kilometers kon aansluiten. Ik moest nog wel alles uit de kast halen om die tweede plaats veilig te stellen tegen een opzittende Yannick Michiels."

Net zoals Isaac Kimeli was Jeroen D'Hoedt door de koude en de sneeuw uitgeteld. "Maar dat is geen excuus. Ook de anderen hadden ermee af te rekenen. Ik had gewoon een mindere dag. Ik probeerde wel, maar het lukte niet. Geen energie, geen soepele benen. Hopelijk is het volgende week beter op het BK. Daarna focus ik me helemaal op mijn stage in de Verenigde Staten."

Eén manche moest ze missen, maar zondag stond Louise Carton er weer. "Het ging supervlot vandaag. Ik was nochtans een beetje bang. Ik heb nog wat last van een gewrichtje in de middenvoet, maar de hinder bleef beperkt. Dat gaf me vertrouwen. Zondag wil ik de kroon op het werk zetten met de Belgische titel."

"Ik mocht één zondag de trui van het Joker+ klassement dragen. Vandaag moest ik hem weer afgeven aan Louise die andermaal verdiend won. Klasse. Vanaf de tweede ronde wist ik hoe laat het was. Eén kleine versnelling van haar volstond om het verschil te maken. Maar tweede eindigen achter haar is uiteindelijk ook geen schande. Nog één keer voluit gaan en dan alles zetten op de voorbereiding van Rio", stelde Veerle Dejaeghere na afloop.