Met de Relays aan de Gentse Blaarmeersen werd de Joker + CrossCup op gang geschoten. Op Allerheiligen is veldloopminnend België alweer op het rendez-vous aan het Zilvermeer in Mol.

Een mooier kader om de individuele manches van het regelmatigheidscriterium te starten is er niet. Mol staat voor een spectaculair parcours dat alle soorten lopers de kans op een mooi resultaat biedt. De uitblinkers van de Relays zijn alvast van de partij. Uittredende Lotto Crosscupwinnaars Louise Carton en Isaac Kimeli willen van meet af hun kansen gaaf houden.

Bij de mannen ontbreken om begrijpelijke redenen Koen Naert en Jeroen D'Hoedt. Naert startte in Gent om zijn club plezier te doen maar wil na zijn succesvolle marathon van Berlijn rustig opbouwen. Vanaf Roeselare wil hij er opnieuw staan. Jeroen D'Hoedt is nog herstellend van een blessure. Ook hij wordt in Roeselare verwacht.

In Mol zal Kimeli niet alleen rekening moeten houden met Belgische opponenten als Florent Caelen, Steven Casteele, Jesse Stroobants, Kim Ruell, Dries Basemans en Thomas De Bock. Uit Nederland zakt namelijk Dennis Licht weer af en dat was vorig jaar de winnaar. Hij wordt vergezeld van zijn nieuwbakken landgenoot Mohamed Ali Mohamed. Naast Nederland zijn Ierland en Zwitserland - zoals overigens in alle andere categorieën - met een sterk team vertegenwoordigd. Deze landen nemen de Joker + CrossCup te baat om in de hoogstaande organisaties van Mol en Roeselare het Europees kampioenschap voor te bereiden.

Louise Carton zegevierde vorig jaar in Mol en is vast van plan daar een verlengstuk aan te breien. Veel concurrentie hoeft ze van Belgische zijde niet te vrezen, al imponeerde Veerle Dejaeghere in Gent met een knappe prestatie net als, onder meer, Sophie Van Accom, Barbara Maveau, Vanessa Scaunet, Lore Tack en Zenobie Vangansbeke. Uit het buitenland des temeer. Uit Engeland is Emelia Gorecka van de partij. Gorecka was Europees kampioene veldlopen bij de junioren in 2011 en 2012 en vorig jaar negende op datzelfde EK waar Louise als zevende eindigde. Uit Nederland komt Ruth Van der Meyden, de nationale kampioene op de 10 km en uit Zwitserland het duo Martina Tresch en Fabienne Schlumpf, de voorbije jaren goed voor een podiumplaats in Mol. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er weer een spannende strijd van te maken.