Lees hier de reacties van Louise Carton, Veerle Dejaeghere, Koen Naert, Kim Ruell en Simon Debognies.

Louise Carton: "geen superbenen"

"Natuurlijk ben ik blij met deze overwinning. Het is de zege van een gans team. Maar superbenen had ik niet. Ik heb de voorbije week ook twee zware trainingen gehad en niet afgebouwd voor deze wedstrijd. In Mol volgende week wil ik er staan."

Veerle Dejaeghere: "twijfel nog"

Veerle Dejaeghere gaf weer een sterke indruk in Gent. Met haar team eindigde ze als derde. "Een mooie uitslag en de voldoening is er ook naar, maar ik twijfel nog hoe het verder moet voor de individuele manches. Ik kom niet graag als tweede over de meet. Mol blijft een vraagteken."

Koen Naert: "moeilijke overschakeling"

Na zijn schitterende uitslag in de marathon van Berlijn die hem een olympisch ticket opleverde, was het even wennen voor Koen Naert. "Na Berlijn heb ik er twee volle weken de riem afgelegd. Pas deze week ben ik weer beginnen trainen. Direct zo'n wedstrijd op zo'n korte afstand voor mij, is niet vanzelfsprekend. Ik ben wel blij voor ons team. Dit is een mooie prestatie. Nu volgt de echte opbouw voor de winter."

Kim Ruell: "enorme voldoening"

"Ik ben erg blij met onze derde plaats. Toen ik als laatste de stok doorkreeg zat ik nog in verloren positie. Maar langzamerhand kreeg ik zicht op een medailleplaats. In de laatste kilometer kwam ik bij Dries Basemans en wachtte ik de sprint af. Het lukte. Vanaf nu wil ik voor de individuele prijzen van de Joker+ CrossCup strijden."

Simon Debognies: "focus op het EK junioren"

Hij is pas 19 en een aanstormend talent. Deze zomer behaalde hij zilver op de 5000 meter van de EK voor junioren op de piste. "Dat wil ik van de winter proberen over te doen op het EK cross", aldus de Hallenaar. "Vandaag zetten we als team een sterke prestatie neer. We wisten dat VAC te duchten was en dat we het verschil bij de startlopers moesten maken. Opdracht volbracht!"