X
Cretes de Spa Logo Cretes de Spa Logo

30.03.2019

Crêtes de Spa - WALK

De legendarische Lampiris Crêtes de Spa is in 2019 toe aan zijn 42e editie, die op 30 maart 2019 zal plaatsvinden. Ook dit jaar kan je wandelen, zowel 10 km als 21 km.

INFO INSCHRIJVEN

INSCHRIJVEN

TARIEVEN
(voordeeltarief t.e.m. maandag 18 maart 23u59)

Tarieven t.e.m. 18/03 vanaf 19/03 daginschrijving
Walk 10 km € 6 € 8 € 8
Walk 21 km € 17 € 20 € 20
Crêtes de Spa 2019 T-shirt € 12 € 12 € 12

Schrijf je hier in!

Bevestigingsmail

Na je betaling ontvang je een bevestigingsmail. Ongeveer een week voor het evenement krijg je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket dien je de dag zelf mee te brengen (geprint of op je smartphone). Bewaar deze mail dus goed! Geen e-mail ontvangen? Check dan zeker je spamfolder!

T-shirt

Bij je inschrijving kan je dit unieke Lampiris Crêtes de Spa 2019 T-shirt bestellen voor slechts 12 euro. Opgelet: dit T-shirt is in beperkte oplage beschikbaar en wordt verkocht tot einde voorraad!

Algemene voorwaarden

Indien je je inschrijft, verklaar je je automatisch akkoord met van de Lampiris Crêtes de Spa. Lees deze voorwaarden grondig na.

Enkel na betaling van het inschrijvingsgeld is je deelname officieel bevestigd.

Reglement

Alle deelnemers dienen de veiligheidsinstructies van de organisatie te volgen.

Deelname gebeurt onder eigen verantwoordelijkheid.

Geef op je inschrijvingsformulier een geldig e-mailadres in, want enkel via dat adres ontvang je een week voor het evenement een bericht met de bevestiging van je startnummer. Je hebt je startnummer nodig om je deelnamepakket te kunnen afhalen.

Als je ter plaatse je inschrijving wenst door te geven aan een ander persoon betaal je € 5 administratiekosten.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen.

Fietsen en gemotoriseerde voertuigen, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours tijdens de wedstrijd.

GROEPSINSCHRIJVING
(t.e.m. maandag 18 maart 23u59)

Doe je mee aan de Lampiris Crêtes de Spa samen met je collega's, vrienden of familie? Dan kan je als groep inschrijven tot en met maandag 18 maart.

Een groep online inschrijven kan tot en met maandag 18 maart tot 23u59 met online betaling. Het inschrijvingsgeld dient uiterlijk op 18 maart 2019 betaald te zijn. Inschrijvingen die op dat moment niet betaald zijn, vervallen.

ENKEL EN ALLEEN ALS JE MET 10 OF MEER DEELNEMERS BENT KAN JE JE INSCHRIJVEN VIA DE GROEPSINSCHRIJVINGSMODULE EN KIEZEN VOOR GEZAMENLIJKE AFHALING. Ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.

MET MINDER DAN 10 EN TOCH SAMEN INSCHRIJVEN ZONDER ALS GROEP BESCHOUWD TE WORDEN? DAT KAN! Het is mogelijk om meerdere personen toe te voegen via het individuele inschrijvingsformulier vooraleer je betaling te doen. Op die manier worden jullie inschrijvingen samen verwerkt. Inschrijvingen toevoegen kan door op de knop "verder winkelen" te drukken als je de vorige inschrijving hebt ingegeven.

 • Voor een groepsinschrijving met gezamenlijke afhaling moet je met minstens 10 personen zijn, ben je met minder dan 10, dan kan je je nog steeds als groep inschrijven maar dient elk groepslid zijn of haar deelnamepakket individueel af te halen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestigingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Vanaf het ogenblik dat je groep is afgesloten, kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • Heb jij je groepsinschrijving nog niet doorgestuurd en betaald op het ogenblik dat het maximum van 6.000 deelnemers is bereikt, dan krijg je een mail met de vraag jouw groep binnen de vijf dagen te betalen om jullie inschrijvingen alsnog te bevestigen. Opgelet! Van zodra het maximum bereikt is, zal je niemand meer kunnen toevoegen of wijzigen. Enkel nog betalen. Je krijgt ook enkel een herinneringsmail als er minstens één persoon in je groep staat ingeschreven.
 • Deelnemers die via een groep inschrijven zullen automatisch in dezelfde wave starten. (Deelnemers die tot een groep behoren zullen niet in de eerste wave kunnen starten. Enkel individuele deelnemers kunnen aan de eerste wave worden toegevoegd.)
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

PRAKTISCHE INFO

Klik op de titels hieronder voor meer info.

Adres

Sportcentrum La Fraineuse
Avenue Amédée Hesse 41
4900 Spa

Uurschema

Vrijdag 29 maart:

 • Afhalen deelnamepakketten (alle afstanden) van 17u tot 20u in het sportcentrum van La Fraineuse

Zaterdag 30 maart:

 • Vanaf 7u30 : afhalen polsbandje en ev. T-Shirt
 • 7u30-8u30 : vrij vertrek walk 10 km & 21 km

WALK 10 km:

 • 2 bevoorradingsposten (waarvan één aan de finish)
 • Start : Avenue Amédée Hesse (tussen 7u30 – 8u30)
 • Aankomst : Sportcentrum La Fraineuse

WALK 21 km:

 • 5 bevoorradingsposten (waarvan de laatste aan de finish)
 • Parcours in bosrijk gebied (25% verhard – 75% onverhard)
 • Start : Avenue Amédée Hesse (tussen 7u30-8u30)
 • Aankomst : Sportcentrum La Fraineuse
 • kleedkamers en douches
 • gratis bewaarplaats sporttassen
 • km-aanduiding
 • medaille aan de finish
 • kwalitatieve bevoorrading onderweg en aan de finish
 • parcoursbeschrijving op www.lampiriscretesdespa.be
 • Sportinez-verzekering tijdens de wandeling. Klik hier voor meer info.

Alle deelnemers kunnen vanaf dit jaar ook op vrijdag 29 maart tussen 17u en 20u hun polsbandje (en eventueel T-shirt) afhalen in het Sportcentrum La Fraineuse.

Op zaterdag 30 maart: Kom zeker goed op tijd want je moet voor de start nog een aantal zaken doen:

 • je polsbandje afhalen aan de hand van je e-ticket
 • met het T-shirtbonnetje dat je krijgt je T-shirt afhalen* (indien je een T-shirt hebt aangekocht)
 • je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas"
 • naar de startzone gaan

Opgelet: de polsbandjes worden niet thuis toegestuurd. Met je e-ticket (print of op smartphone) kan je op 29 maart tussen 17u en 20u en op 30 maart vanaf 7u30 in het sportcentrum La Fraineuse (Avenue Amédée Hesse, 4900 Spa) je polsbandje afhalen.

Wie ingeschreven is via een groep (school, bedrijf of vereniging) kan zijn polsbandje niet persoonlijk afhalen, maar moet zich wenden tot de groepsverantwoordelijke. Deze persoon zal instaan voor het afhalen en het verdelen van de polsbandjes van de ganse groep.

*Opgelet: het aanduiden van de gewenste maat op het inschrijvingsformulier is louter informatief & geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

Je kan nog van naam of afstand wisselen. Hiervoor dien je je de dag zelf naar de helpdesk te begeven. Daar kan je mits betaling van het vermelde bedrag van afstand of naam wisselen.

Wisseltarieven
 • Naamswissel: € 5
 • Afstandswissel is gratis, u betaalt enkel de meerprijs voor de nieuwe afstand indien van toepassing. Om te minderen van afstand moet je niets betalen, om een grotere afstand te kunnen meedoen moet je het verschil in deelnameprijs voor de verschillende afstanden bijbetalen.
  • Bvb: je schreef je vooraf in voor de 10 km walk (aan 6 €), en je wil graag 21 km wandelen: je betaalt 11 € extra.

Door de startlocatie op de Avenue Amédée Hesse voor het sportcentrum La Fraineuse zal deze baan doorheen de dag op regelmatige tijdstippen afgesloten zijn.

We hebben parkeermogelijkheden voorzien langs de N629. Je neemt afrit nummer 8 (Spa/Jalhay) op de E42 en op het eerste rondpunt neem je de tweede afslag (rechtdoor dus). Blijf doorrijden tot je parkeerwachters tegenkomt die je een parkeerplaats zullen aanwijzen. Een gratis shuttlebus brengt je vervolgens naar La Fraineuse (deze shuttlebus rijdt van 9u15 tot 18u).

In het sportcentrum van La Fraineuse zijn er aparte kleedkamers en douches voor mannen en vrouwen voorzien.

Vanaf 8u00 kan je je sporttas afgeven aan de "bewaring sporttas". Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met "vestiairesticker" je sporttas terug ophalen.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Lampiris Crêtes de Spa. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als lopers, hebben ze ook een uitstekende gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.

Trainingsschema voor 21 km Crêtes de Spa : KLIK HIER.

Natagora

Aanwezig in de hele Federatie Wallonië-Brussel, Natagora beschikt over talrijke natuurgebieden, verspreid over 5 000 ha. Het groot doel van de vereniging is de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen en tot het herstel van een beter evenwicht tussen de mens en de natuur bij te dragen.

Meer info: https://www.natagora.be/membre

Wist je dat? Bij je inschrijving kan je een uniek Lampiris Crêtes de Spa 2019 T-shirt bestellen voor slechts 12 euro. Opgelet: dit T-shirt is in beperkte oplage beschikbaar en wordt verkocht to einde voorraad! Voor elke verkochte T-shirt gaat er automatisch 3 euro naar Natagora !

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Golazo Sports
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België
Golazo