Vanaf donderdag 29 tot en met zaterdag 31 augustus zullen meer dan 2.500 Belgen deelnemen aan Climbing for Life Vogezen. Dit groot beweegevent, met het stadje Belfort in de wondermooie Vogezen als uitvalsbasis, zal menig wandel-, loop- en fietshart sneller doen slaan. De apotheose van Climbing for Life is op La Planche des Belles Filles, waar Dylan Teuns eerder deze zomer op indrukwekkende wijze een rit in de Ronde van Frankrijk won.

Climbing for Life is een beweegproject dat mensen aanzet tot sporten en dit combineert met een prachtige en inspirerende omgeving. De Vogezen zijn niet alleen een ideaal terrein om te fietsen, lopen en wandelen, de regio is ook heel bereikbaar vanuit België.

OPNIEUW IN HET TEKEN VAN ASTMA EN MUCOVISCIDOSE

Climbing for Life is meer dan een recreatief beweegevenement. Het is ook een campagne rond respiratoire aandoeningen astma en mucoviscidose en het belang van een actieve levensstijl in de behandeling ervan. Door astma en muco onder de aandacht te brengen en aan te tonen dat sportieve prestaties - mits de nodige medische begeleiding - perfect haalbaar zijn voor mensen met deze aandoeningen hoopt Climbing for Life onderzoek naar deze aandoeningen een duwtje in de rug te kunnen geven. Daarenboven worden via het project fondsen geworven om de astma- en allergiekoepel, de mucovereniging en verschillende initiatieven die bijdragen tot een optimale levenskwaliteit voor mensen met respiratoire aandoeningen te ondersteunen.

TEAM ASEM IS ER KLAAR VOOR!

In kader van het goede doel zal ook een team van 7 personen met astma of muco deelnemen aan Climbing for Life. Zij werden in de aanloop naar het event gedurende 6 maanden begeleid door een medisch team van het UZ Leuven (onder leiding van professor dr. Lieven Dupont), Energy Lab en de astma- en allergiekoepel en Mucovereniging. Zij vertegenwoordigen de verenigingen, verzamelen fondsen ten voordele van onderzoek naar respiratoire aandoeningen en willen anderen inspireren met hun verhaal.

ENGAGEMENT VAN CHIESI

"Als vooraanstaand farmaceutisch bedrijf in dit domein ligt het welzijn van patiënten die lijden aan astma, mucosvisidose en COPD ons na aan het hart", zegt Geert Van Hoof, general manager van Chiesi, dat partner is van Climbing for Life. "Gezien beweging zeer belangrijk is bij de behandeling van deze ziekten willen we graag een actieve bijdrage leveren aan de sensibilisering hieromtrent. Door onze deelname aan Climbing for Life nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op om patiënten te helpen actiever te zijn en aan sport te doen. Bovendien is dit een middel om al onze werknemers bewust te maken van het leven van longpatiënten en hen aan te zetten om zelf te bewegen en gezond te leven."

PROGRAMMA

Donderdag 29 augustus:
- onthaal deelnemers en vrije tochten

Vrijdag 30 augustus:
- Fietsen: 81 of 109 km met o.a. de beklimming van de Ballon d'Alsace
- Lopen/wandelen: een trail van 16 km rond Belfort

Zaterdag 31 augustus:
- Fietsen: 42, 96 of 123 km met mytische finish op La Planche des Belles Filles
- Lopen/wandelen: een trail van 18km van Ballon d'Alsace naar La Planche des Belles Filles

Climbing for Life 2019 wordt afgesloten met een heerlijke Pasta-Party en voor wie "nog de benen heeft" is er zaterdagavond de alomgekende After-Party in Belfort. Tijdens de After-Party wordt de cheque overhandigd aan de astma- en allergiekoepel en de mucovereniging.