Praktische info


Logies


Transport


Fiets-checklist


Kledij


Dalen


Verzekering


[an error occurred while processing this directive]

Bormio is een gemeente in de Italiaanse provincie Sondrio (regio Lombardije). De plaats ligt in een breed dal in het hoogste deel van het bergdal Valtellina. Bormio wordt gedomineerd door de 3075 meter hoge wand van de Monte Reit.

Bormio is een belangrijk verkeersknooppunt, hier vangen de routes aan naar enkele bekende bergpassen. De Stelviopas vormt de verbinding met het Duitstalige Südtirol, de Gaviapas verbindt het Valtellina met het zuidelijker gelegen Val Camonica en de Foscagnopas leidt naar het belastingvrije Livigno.

Het centrum van Bormio heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te behouden. Enkele belangrijke gezichtsbepalende gebouwen zijn de stadstoren met zijn zwaluwkantelen, de kerk San Gervasio e Protasio, het Palazzo de Simoni waarin het stadskantoor gevestigd is en de 12de-eeuwse kerk San Vitale met zijn ranke klokkentoren.

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van Climbing for Life - Passo Dello Stelvio. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als sporters, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Logies

Meer info vind je hier.


Trainingsschema's MyEnergyLab


Veilig sporten