Herentals kleurde zondag 31 juli 2016 vooral roze tijdens de Classico Boretti Edizione 3 in België. Een record aantal deelnemers, ruim 2800 fietsliefhebbers, genoten van het prachtige parcours in de omgeving van de Kempen.

Al vanaf 6.45 uur meldden jong en oud, getraind en minder getraind, zich op de Grote Markt in Herentals om vervolgens te starten aan de 45, 65, 110 of 165 kilometer. De dag begon een beetje bewolkt en regenachtig maar gaandeweg trok de hemel open en reed er een roze/zwart lint van fietsers door de prachtige Belgische omgeving, bepakt met een koek, chocolade of graanrepen, met dank aan Mondelez.

De temperatuur was 22 graden gemiddeld en aangenaam. Het werd nooit echt koud, ook niet tijdens en na die ene plensbui die Herentals aan deed. Deelnemers deden zich onderweg tegoed aan een uitgebreide verzorging met ijsjes, sportdrank, koeken en diverse soorten fruit.

Met de Italiaanse Pasta Party of de door LU gesponsorde massage kwamen de deelnemers weer op volledige sterkte voor de terugreis of genoten zij nog na van zon, muziek, de gemoedelijke sfeer en het Belgisch bier.

Blik nog even terug met deze foto's en vergeet vooral niet je enthousiasme te delen door hier een recensie achter te laten.

Geen Classico Boretti zonder deelnemers, en daarom willen wij ook dit jaar graag alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers hartelijk danken voor hun inzet en deelname!

Hopelijk tot volgend jaar op 6 mei in Nederland of op 30 juli in België, bij de volgende edities van Classico Boretti!

Met sportieve groeten,

Organisatie Classico Boretti