Praktische info


Deelnamepakket


Steun Plan International België en ontvang een leuk gadget ter plaatse!


Programma & locatie


Startprocedure in waves


Geen tijdsopname


Afhalen borstnummer & T-shirt


Kleedkamers & bewaarplaats sporttassen


Ontbijt


Bereikbaarheidsinfo


Overnachting


Veilig sporten


URBAN TRAIL & WALK

Na 3 succesvolle edities kunnen we haast niet wachten op de volgende editie! Op zondag 24 juni is de Brusselse binnenstad hét decor voor de DH Brussels Urban Trail®, een uniek loopevenement over 11 km (of 7 km) langs en door tal van belangrijke Brusselse gebouwen. Voor iedereen die van het stadsleven houdt en de binnenstad op een andere manier wil leren kennen, is de DH Brussels Urban Trail® een must! Dit jaar zijn er 6.000 plaatsen beschikbaar, waarvan 500 plaatsen voor wandelaars.

De Brussels Urban Trail is meer dan een loopwedstrijd, het is ware ontdekkingstocht op loop- én wandelschoenen. Het prachtige erfgoed van de binnenstad, gecombineerd met het enthousiasme van duizenden sportievelingen creëert een ongeziene sfeer onder de deelnemers.

Alles dat Brussel bijzonder maakt, ontdek je op zondag 24 juni. In 2018 pakken we opnieuw uit met een heleboel top-locaties. Andere nieuwe locaties geven we in de loop van april en mei één voor één vrij.

Boekhandel Filigranes

Boekhandel Filigranes vormt een uitzondering in het Belgische culturele landschap. Met zijn 2.700m² is het de grootste gelijkvloerse boekenwinkel ter wereld. Hij biedt 250 ontmoetingen per jaar en is 365 dagen / 365 geopend ! Zijn credo ? Lees, in Godsnaam !

Informatie nodig ? Bezoek hun website Filigranes.be.

Koninklijke Bibliotheek van België

Met meer dan 7 miljoen documenten vormt de Koninklijke Bibliotheek van België het literair en wetenschappelijk geheugen van ons land. Ze verzamelt alle publicaties van Belgische auteurs en bewaart talrijke historische en kostbare boeken, handschriften, kranten, prenten, partituren, munten en nog veel meer. Als nationale wetenschappelijke bibliotheek is het haar taak om dit erfgoed te verzamelen, te beheren en toegankelijk te maken voor het brede publiek.

Ravensteingalerij

De Ravensteingalerij is een niet te missen plek van het Brusselse erfgoed. De bezoekers beleven een unieke historische en commerciële ervaring. De galerij bevindt zich in het hart van de hoofdstad van Europa en beschikt over een schitterende strategische ligging voor de talrijke pendelaars, ambtenaren, kunstenaars, toeristen... .

BELvue museum

België verrast!
Frieten, bier, chocolade... maar België is toch wel meer dan dat, nietwaar? Democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, talen, Europa: dat zijn de thema's die het BELvue museum jullie voorstelt om kennis te maken met het land! Neem zeker ook een kijkje in de galerij: daar staan meer dan 200 voorwerpen opgesteld die het materiële geheugen van België vormen. Je kunt er o.a. de volgende zaken bewonderen: een lithografie van Magritte, kristallen vazen van Val Saint-Lambert, een motorfiets en een bal van de Rode Duivels. Een verzameling met een hoog Belgiëgehalte!

Huis van de Europese geschiedenis

Het Huis van de Europese geschiedenis laat zijn bezoekers de geschiedenis van Europa zien vanuit verschillende invalshoeken. Het museum is toegankelijk voor iedereen, van zijdelings geïnteresseerden tot geschiedenisfanaten.

Tentoonstellingen, evenementen en een vaste collectie vormen een reservoir van Europese herinneringen. Het Huis van de Europese geschiedenis doet dienst als een leerruimte voor verkenning, maatschappelijke betrokkenheid en plezier. Het is een rijke bron van ontmoetingen met het verleden, het heden en de toekomst van Europa.

Neem hier gerust een adempauze. Wandel in het Huis van de Europese geschiedenis en rust even uit.

De toegang tot het Huis van de Europese geschiedenis hangt af van de snelheid van de veiligheidscontrole. Als er een lange wachtrij is, wordt u mogelijk gevraagd dit deel over te slaan. Maar kom zeker terug! Het museum is elke dag van de week open.

Station Europa

Station Europa is het ideale beginpunt van uw bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Station Europa is gehuisvest in het oorspronkelijke gebouw van het treinstation Brussel-Luxemburg en biedt een overzicht van alles wat er op het terrein van het Europees Parlement te verkennen valt.

U kunt het Europees Parlement tot leven zien komen aan de hand van een "augmented reality model" van het terrein. Ook kunt u bij de touchscreentafels in de geschiedenis van het Parlement duiken en ontdekken welke inspirerende persoonlijkheden u voorgingen.

Concert Noble

In hartje Brussel, op wandelafstand van de Europese instellingen ligt Concert Noble. Het historische karakter en de typische architectuur maken van Concert Noble een unieke locatie. Denk aan de geur van somptueuze bals, de klanken van grandioze concerten, de luxe van koninklijke huwelijken. Eerder betraden de groten der aarde deze zalen; Koning Boudewijn, de Sjah van Iran, sir Mountbatten, Bill Gates, de Dalaï Lama, ...

Bozar

Het oudste en grootste kunstenhuis van België opent zijn deuren voor jou! In de BOZAR vinden er jaarlijks zo'n 1.200 culturele activiteiten plaats maar zondag mag jij er op je loopschoenen je grote entrée maken in de indrukwekkende Grote Zaal Henry Le Boeuf. En speciaal voor jou laten we dan ook nog het prachtige orgel weerklinken.

Je gratis persoonlijke trainingsschema dankzij NN!

Wil je toewerken naar een bepaalde afstand of je voorbereiden op een specifieke loopwedstrijd? MyEnergyLab is het ultieme online trainingsplatform voor lopers van alle niveaus!

Als je je inschrijft voor één van de events van de NN Urban Trail® Series krijg je, indien je dat wenst, dankzij NN een vouchercode waarmee je een gratis trainingsschema kan bestellen. Deze trainingsschema's houden rekening met jouw persoonlijke niveau, beschikbare tijd en doelstellingen.