Aan het Paleizenplein in hartje Brussel ligt zaterdagavond 22 september de start en finish van de tweede editie van de Brussels Night Run. 5000 lopers hebben hun deelname aan deze unieke 8 km lange tocht door het prachtig verlichte stadscentrum van onze hoofdstad al bevestigd. Online inschrijven kan nog tot en met vrijdagavond. Zaterdagavond ter plaatse inschrijven is ook nog mogelijk.

De zon gaat zaterdag onder om 19u41. Dat betekent dat het om 21u30, bij de start van de eerste wave van de Brussels Night Run, goed donker zal zijn en dat hoort uiteraard zo bij een 'Night' Run. De lopers zorgen zelf voor licht in de duisternis. De hoofdlampjes die de deelnemers bij hun inschrijving krijgen, scheppen naast verlichting ook en vooral veel sfeer en gezelligheid. Ook de talrijke licht- en geluidsanimaties onderweg dragen daar toe bij.

Het geweldige parcours van de Brussels Night Run doet de rest. Het Warandepark, de Grote Markt, de Sint-Gorikshallen, Manneken Pis, de Grote Zavel,? de deelnemers zullen op hun 8 km lange tocht langs enkele van de belangrijkste eyecatchers van de hoofdstad lopen. De ultieme beloning is de finish op het Paleizenplein, voor het Koninklijk Paleis.

De Brussels Night Run is dé blikvanger van de Brussels Sports Night. Op zaterdagavond 22 september staat Brussel volledig in het teken van de sport met her en der in de stad onder andere ook nog demonstraties mountainboard en trickline, initiaties slackline, 'fixed gear' fietsen, ?

"We zijn bijzonder verheugd dat de Brussels Night Run voor het tweede jaar op rij deel uitmaakt van de Brussels Sports Night", zegt Brussels schepen voor Sport Alain Courtois. "Het biedt een schitterend parcours dat de lopers kennis laat maken met de pareltjes van onze stad en dit in een feestelijke en dankzij de hoofdlampjes bijzonder feeërieke sfeer."