's Nachts door de straten en langs de bezienswaardigheden van de hoofdstad lopen. Dat is het concept van de tweede editie van de Brussels Night Run die vlak voor het Koninklijk Paleis start en aankomt. Na de succeseditie van vorig jaar wordt het startschot van één van de populairste runs door Brussel op zaterdagavond 22 september gegeven.

Iedere deelnemer krijgt een hoofdlampje en onderweg zijn er spectaculaire lichtanimaties. 7.000 lopers worden aan de start verwacht.

De deelnemers starten vanaf 21u15 op het Paleizenplein, waar ook de aankomst ligt. Het parcours van 8 km door het centrum van de hoofdstad is uniek. Het Warandepark wordt zowel meteen na de start als op het einde helemaal doorkruist. Verder wachten o.m. de Grote Markt, de Sint-Gorikshallen, Manneken Pis en de Grote Zavel de lopers in het donker op.

Alleen de hoofdlampjes zorgen voor verlichting én voor veel sfeer en gezelligheid. Zo'n lampje, samen met een t-shirt, krijgt elke deelnemer bij de inschrijving. Achteraf wordt iedereen aan de finish beloond met een leuke medaille.

De Brussels Night Run kadert in de 'Brussels Sports Night' van de stad Brussel en is een initiatief van Brussels Schepen voor sport Alain Courtois: "Met plezier ontvangen wij opnieuw de lopers van de Brussels Night Run in het kader van de tweede editie van de Brussels Sports Night, een evenement van de Stad Brussel. Deze wedstrijd kende vorig jaar een immens succes. Ik ben er zeker van dat wij ook dit jaar mogen rekenen op een talrijke opkomst van joggers, die met de lichtjes van hun hoofdlampen de stad zullen doorkruisen. Deze wedstrijd maakt deel uit van een ruim activiteitenaanbod die avond."