Aan het Paleizenplein in Brussel zullen op zaterdag 23 september meer dan 6000 lopers van start gaan in de eerste editie van de Brussels Night Run. Inschrijven voor dit unieke loopevent dat kadert binnen de eerste Brusselse nacht van de sport kan nog tot zaterdagnamiddag 12u.

Het parcours van de Brussels Night Run is 8 km lang en loopt dwars door het Warandepark, over de Grote Markt, voorbij de Sint-Gorikshallen en langs Manneken Pis. Start en finish liggen voor het Koninklijk Paleis op het Paleizenplein. Leuke licht- en geluidsanimaties onderweg zorgen ervoor dat de nachtelijke tocht door Brussel nóg feeërieker wordt. Uitgedost in een fluo T-shirt en voorzien van een headlight zullen de lopers ook zelf voor licht in de duisternis zorgen. En aan de finish ligt er voor iedereen een blinkende medaille te wachten.

Tussen 21u45 en 23u zullen de duizenden deelnemers in zes waves van start gaan. Schepen voor Sport Alain Courtois geeft het startschot van de Brussels Night Run, één van de hoogtepunten van de allereerste Brussels Sports Night, waarvan Courtois de bezieler is. De Brussels Sports Night zal de hoofdstad op 23 september omtoveren tot één grote sportarena.

In de voetgangerszone wordt een heuse boksarena opgetrokken voor de Brussels Boxing Night en op de Kunstberg zullen verschillende manches van de Drone Champions League, de Formule 1 van het droneracen, plaatsvinden. Daarnaast zijn er meer dan 20 sportclubs en 5 sportcentra die hun deuren openen zaterdagavond en -nacht. Allemaal fijne sportieve attracties om te combineren met een deelname aan de Brussels Night Run!