Hieronder hebben we heel wat tips & tricks voor je opgelijst zodat jouw deelname aan de Brussels Airport Marathon & Half Marathon vlot verloopt!

 1. OPGELET: in de nacht van zaterdag op zondag (27/28 oktober 2018) schakelen we in België over van zomertijd op wintertijd. Zondagochtend om drie uur 's ochtends draaien we de klok één uur achteruit, drie uur wordt twee uur. Je komt dus extra uitgerust aan de start.
 2. Sporten is leuk en gezond. Wees echter steeds verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, ook voorafgaand aan je wedstrijd! Zowel onderweg als aan de aankomst is er voldoende water en sportdrank aanwezig. Deelnemers mogen uiteraard ook hun eigen drank meenemen op het parcours (d.m.v. drinkbussen, camelbags, drankgordels,....).
 3. Een ontspannen start is het begin van een goede wedstrijd. Leef zo relaxed mogelijk toe naar je event en bouw dus de nodige marge in om het Jubelpark te bereiken, je borstnummer af te halen en je om te kleden. We raden iedereen aan om minstens 1 uur op voorhand ter plaatse te zijn.
 4. Weet je al hoe je in het Jubelpark zal geraken voor de start? Bekijk hier onze mobiliteitsinfo! We vragen je om niet met de wagen naar het Jubelpark te komen aangezien er zeer weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Het is aanbevolen om de wagen op een transitparking te parkeren en het openbaar vervoer te gebruiken tot in station Merode.
 5. Download vooraf zeker de Brussels Airport Marathon & Half Marathon app. Deze app biedt je heel wat praktische info, leuke features en handige parcours- en locatieplannen. Maar vooral: aan de hand van tussentijden op het parcours kunnen supporters hun favoriete lopers live volgen via de app. De app downloaden doe je hier.
 6. Het overzichtsplan dat je ontvangt bij het ophalen van jouw borstnummer bevat belangrijke praktische informatie zoals het volledige programma, de bevoorradingen en de parcours van alle wedstrijden. Je kan het plan hier ook digitaal raadplegen!
 7. Vanaf 7u kan je je sporttas afgeven aan de 'bewaarplaats sporttassen'. Er zal een genummerde sticker op je tas gekleefd worden. Hetzelfde nummer wordt ook op je borstnummer gekleefd. Na het lopen kan je enkel op vertoon van je borstnummer met 'vestiairesticker' je sporttas op dezelfde plaats terug ophalen. Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.
 8. Heb je een specifieke doeltijd voor ogen? De pacers van het Sportoase pacerteam nemen je graag mee op sleeptouw! Er worden pacerteams voorzien voor de marathon en halve marathon. Elke deelnemer kan ook zijn eigen polsbandje met tussentijden oppikken aan de Sportoase stand in de expotent.
 9. Bezoek direct na je finish zeker even de fotostand van Brussels Airport. Jouw persoonlijke finishtijd wordt er op een finishklok geplaatst en jij kan er mee op de foto! Geen betere manier om jouw prestatie op je social media te plaatsen.
 10. Uitslagen worden opgemaakt op basis van nettotijden. Drummen om vooraan bij de start te staan is dus niet nodig. Je tijd zal pas gestart worden bij het overschrijden van de officiële start. Nogmaals: een ontspannen start is het begin van een goede wedstrijd!
 11. Laatste kans! Als deelnemer aan de Brussels Airport Marathon & Half Marathon kun je je laten verrassen met persoonlijke aanmoedigingsvideo's van vrienden en familie. Deze video's worden afgespeeld op 2 km van de finish, wanneer je extra steun kunt gebruiken. Lees op www.runningsupporter.be hoe het werkt!

Tijdens en na afloop kan je via jouw persoonlijke MyPage op brusselsairportmarathon.be je resultaten, leuke video's en tussentijden bekijken en delen. Je finisher movie zal op dezelfde pagina beschikbaar zijn vanaf dinsdag. Vanaf dan kan je ook je persoonlijke actiefoto's online bestellen.

Veel succes!