Op zondag 28 oktober vindt de 15de editie van de Brussels Airport Marathon & Half Marathon plaats. Samen met titelpartner Brussels Airport kiest de organisatie resoluut voor vernieuwing. Zo verhuist de finish naar het Jubelpark, vindt de expo voortaan plaats in het prachtige Autoworld en zullen deelnemers kennis kunnen maken met al het lekkers dat ons land te bieden heeft tijdens 'La Grande Fête Belge'.

Start en finish in het Jubelpark

"Met de keuze om de finish te verplaatsen naar het Jubelpark zetten we maximaal in op het comfort en de beleving van onze deelnemers en supporters. Start en finish bevinden zich nu op slechts 200 meter van elkaar en dat is veel praktischer voor zowel de lopers als hun supporters. Vertrekken doen we traditiegetrouw onderaan het Jubelpark (richting Schuman). De finish ligt voor het eerst onder de imposante triomfbogen", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Ook voor de talrijk deelnemende vzw's, ngo's en bedrijven is de verhuis van de finish een schitterende zaak. Het biedt hen de kans om hun lopers ook na de finish op een kwalitatieve en feestelijke manier te belonen voor hun inspanningen.

'La Grande Fête Belge'

De verhuis zorgt ook voor meer ruimte in de nabije omgeving van de finish. Deze ruimte gebruiken we o.a. graag om onze Belgische troeven in de picture te zetten. Het nieuwe pop-up Belgian Beer House wordt het epicentrum van het Jubelpark waar deelnemers en supporters kunnen voorbeschouwen en nakaarten met een Belgisch biertje in de hand. Ook Belgische klassiekers zoals frietjes, wafels en chocolade staan hier op het menu!

"Ruim 30% van de deelnemers komt uit het buitenland en combineert een citytrip in Brussel met de marathon. Net als de passagiers op Brussels Airport laten we deelnemers en supporters van de Marathon & Half Marathon kennis maken met onze sterkste troeven: onze Belgische gastvrijheid, een unieke sportbeleving op een prachtig parcours in het hart van Europa en al het lekkers dat België te bieden heeft", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Parcours

Bij een nieuwe finishlocatie horen uiteraard ook vernieuwde parcours. Die zullen op 31 augustus bekendgemaakt worden.