Praktische info


Afhalen deelnamepakket


Bevoorradingen


Bewaring en transport van sporttassen - kleedruimte & douches


Chiquita Kids Run


Expo


Officiële t-shirt


Persoonlijke gegraveerde medaille


Programma zondag 2 oktober


Sportoase pacer team


Sportograf - Fotoservice


Start- en aankomstzone


Startprocedures


Tijdslimieten


Vlieg met Brussels Airlines


Voorbereiding


Bekijk de virtuele kaart

BRUSSELS HALF MARATHON : de totale afstand van het parcours tussen Jubelpark en Beursplein bedraagt 21,594 km. Daarom wordt de eerste 497m van het parcours geneutraliseerd en start de officiële tijdsregistratie van de halve marathon (21,097 km) pas aan het begin van de Belliardstraat, waar kilometerbord 0 zal staan.


Parcoursplan


Parcoursplan 5 km


Ontdek de startzone in het Jubelpark


Ontdek de finishzone


Met het vliegtuig

Vanuit luchthaven Zaventem kan u een taxi of de train naar het centrum van Brussel nemen. In het luchthavengebouw is er op -1 een station waar op regelmatige tijdstippen een Airport City Express vertrekt naar Brussel Centraal. Deze reis duurt 20 minuten. Van daaruit kan u Metro 1 of 5 nemen richting Merode (Jubelpark) of neemt u een andere aansluiting.

Met de trein

Het station Brussel-Zuid is bereikbaar vanuit Parijs, Lille, Keulen en Londen met de Thalys of de Eurostar. Er zijn ook dagelijks internationale verbindingen vanuit Nederland naar Brussel. Vanuit alle Belgische stations zijn er verbindingen naar Brussel.

Openbaar vervoer

Dankzij de MIVB vind je hier de info omtrent de bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

In je deelnameprijs zit 1 gratis metro ticket, geldig op de dag van de wedstrijd.

Met de wagen

Indien je met de wagen komt kan je gebruik maken van 1 van de 6 transitparkings aan de rand van de stad. Je kan hier gratis parkeren en een tram of metro nemen richting Jubelpark. We raden ten zeerste af om met de wagen tot het Jubelpark te rijden aangezien er geen parking voorzien is.

Waar te parkeren?
Kraainem: Wezembeeklaan 185
Sint-Lambrechts-Woluwe
Neem vanuit Metrostation Kraainem Metro 1 richting Weststation. Stap af aan Merode.
Roodebeek: J. Brellaan
Sint-Lambrechts-Woluwe
Neem vanuit Metrostation Roodebeek Metro 1 richting Weststation. Stap af aan Merode.
Stalle: Maarschalkdreefje
Ukkel
Neem tram 4 richting De Brouckère. Wissel op De Brouckère naar Metro 1 naar Merode.
Erasmus: Meilenmeersstraat 13
Anderlecht
Neem vanuit Metrostation Erasmus Metro 5 richting Hermann-Debroux. Stap af aan Merode.
Coovi: Bergensesteenweg 1304
Anderlecht
Neem vanuit Metrostation Coovi Metro 5 richting Hermann-Debroux. Stap af aan Merode.

Klik hier voor een kaart van het Jubelpark met Metrostation Merode.


Voorbereiding


MyEnergyLab


Brussels Airlines biedt aan alle deelnemers van de Belfius Brussels Marathon en Half Marathon een korting van 20% op alle door Brussels Airlines uitgevoerde vluchten (niet op code share partners). Om van deze korting te profiteren volstaat het om uw reservatie rechtstreeks op deze pagina te voltooien.

* De korting van 20% is geldig voor heen-en-terug reservaties in Light&Relax en Flex&Fast binnen Europa, met Brussel als bestemming (exclusief op taksen en supplementen). Reductie is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Promocode: 11122884 (enkel nodig voor reservaties via www.brusselsairlines.com)
Reservatieperiode: van 15/01/2016 tot 2/10/2016.
Reisperiode: van 01/10/2016 tot 08/10/2016.

Meer info vind je hier.

Op zondag 2 oktober vindt de Belfius Brussels Marathon plaats. Ongeveer 15.000 lopers uit 40 verschillende landen zullen dit jaar deelnemen. Hou rekening met verkeershinder. Afhankelijk van uw ligging op het parcours zal uw straat tussen 8u00 en 14u parkeer- en verkeersvrij zijn. De organisatie zal samen met de politie er alles aan doen om de wedstrijd vlekkeloos te laten verlopen en de hinder tot een minimum te beperken.

Op zaterdag en zondag

  • De Noord-Zuid-as is afgesloten van zaterdag tot zondag 19u00 vanaf het De Brouckèreplein (ter hoogte van het kruispunt met de Wolvengracht en de Augustijnenstraat) met inbegrip van de Emile Jacqmainlaan en Adolphe Maxlaan tot aan de Circusstraat en de Sint-Michielsstraat. Op zondag 2 oktober wordt deze zone uitgebreid tot Nieuwbrug, ook deze zal afgesloten worden voor het verkeer tot 19u00.

Op zondag

  • De meeste belangrijke assen worden afgesloten vanaf 8 uur 's morgens: de op- en afritten van de ring aan het Vier Armen Kruispunt, de Tervurenlaan richting Montgommery, de Vorstlaan, de Delleurlaan en de Franklin Rooseveltlaan. Om 14 uur zullen alle wegen weer open zijn en is de verkeershinder opgelost.
  • Klik hier voor het passageschema en de bewonersbrief.