Les Gazelles de Bruxelles

De Belfius Brussels Marathon & Half Marathon steunt in 2016 Les Gazelles de Bruxelles, een Brusselse socio-sportieve groep die iedereen de kans wil geven de kracht van de sport te ontdekken. Via het joggen worden lopers uit kansengroepen versterkt en ontstaat er ontmoeting.

Door 5 euro te storten tijdens je inschrijving help je Les Gazelles met haar lopers het volgende bij te dragen: degelijke loopschoenen en andere sportkledij, een gezonde snack en opkrikkende drank na de loop de looptraining, inschrijvingsnummers van loopwedstrijden, transporttickets, een feestje na de deelname aan de halve marathon, een jaarlijkse uitstap, tickets voor culturele activiteiten in Brussel om niet enkel aan sport te doen. De organisatie, coaching en begeleiding wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers.

lesgazellesdebruxelles.be
www.facebook.com/lesgazellesdebruxelles

Mensen in armoede, nieuwkomers, asielzoekers ... zij ervaren allen vaak drempels die hen beletten deel te nemen aan bestaande sportclubs. In Les Gazelles de Bruxelles is iedereen welkom, ongeacht het sportieve niveau, achtergrond, zonder deelnameprijs, maar mét voldoende coaching en begeleiding. Les Gazelles de Bruxelles beoogt een sociale en culturele mix waarbij er door sport ontmoeting en uitwisseling ontstaat.

We spreken allen de taal van de sport. Samen fit zijn, samen afzien, samen nieuwe contacten leggen! Les Gazelles trainen iedere vrijdag, weer of geen weer! Afspraak om 18u in het Sint-Elisabethpark aan de metrohalte Simonis.

De lopers komen via een aantal organisaties, zoals bon vzw, link=Brussel vzw, Pigment vzw, bij Les Gazelles de Bruxelles terecht. De club wordt gestuurd en begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Bereik meer voor jouw goed doel met Dono.be!

Wil je graag jouw sponsoroproep opentrekken en een grotere doelgroep bereiken? Registreer je organisatie op dono.be en zet de betrokkenheid van geïnteresseerde lopers in de kijker!

Dono.be is een initiatief van SOCIALware vzw, gekend van zijn IT donatie programma voor verenigingen. Het bevat een online module die de giften makkelijk en veilig verwerkt.

We stellen je voor om op www.dono.be een profiel aan te maken voor je vereniging, via het tabblad "Verenigingen" in het menu, en een oproep te lanceren naar zoveel mogelijk lopers. Hierbij nodig je je lopers uit om hun eigen actiepagina aan te maken op www.dono.be en een streefbedrag aan te duiden. Via de deelknoppen kunnen ze de actie dan naar hun eigen familie en vriendenkring verspreiden. Herinner je lopers er wel goed aan om hun actie niet alleen te koppelen aan je vereniging maar zeker ook aan het evenement "Brussels Marathon & Half Marathon".

Voor vragen en suggesties kan u terecht bij info@dono.be

Goede doelen

De Belfius Brussels Marathon & Half Marathon wil graag organisaties die lopen voor het Goede Doel ondersteunen.

Wil jij met je organisatie een sponsorloop organiseren tijdens de Belfius Brussels Marathon & Half Marathon? Dan kan je op deze pagina je organisatie in de kijker zetten én eventueel een oproep lanceren naar de deelnemers.

Bezorg ons via info@golazo.com een korte tekst over het goede doel (5 lijnen), het logo en de weblink hiervan.

De enige voorwaarde om opgenomen te worden is dat je met een groep van minstens 10 personen aan de start komt. Bekijk hier de informatie over groepsinschrijvingen.

Missing Children Europe

vzw Think Pink

Handicap International

Artsen Zonder Grenzen